2004. rekordna po opozivima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

2004. rekordna po opozivima

Ako vam se učinilo da vas ove godine neprestano bombardujemo vestima o opozivima - iako se trudimo da vam prenesemo samo one najznačajnije ili najzanimljivije ? u pravu ste. Već se prvog dana decembra može zaključiti da je godina bila rekordna.
    U opozivima prednjači GM koji je u prvih 334 dana ove godine opozvao 25 miliona automobila od čega 10,5 miliona samo u SAD-u. Čak se i kvalitetnoj Toyoti učetvorostručio broj opoziva na 890.000. Analitičari su odmah imali spreman odgovor ? proizvodnja automobila postaje sve složenija pa se povećava broj mesta na kojima se mogu pojaviti kvarovi. Osim toga, isti delovi se ugrađuju u brojne modele unutar jednog koncerna, pa ukoliko nešto pokaže tendenciju kvara, opoziv će biti masovan. Strožiji kriterijumi sigurnosti takođe igraju važnu ulogu u porastu broja opoziva. Tako je Honda prošle nedelje opozvala oko 270.000 Accorda zbog mogućnosti otkaza vozačkog vazdušnog jastuka.
    Paradoks u celoj priči jeste, da kvalitet izrade automobila kroz poslednjih nekoliko godina raste.
    www.arcs.org.rs/forum
  • dexter
    CBC Član
    • 08.10.2004
    • 98
    • Banja Luka

he djavola, tako kupis sebi novo auto, kontas sad si siguran i netso ti crkne pri brzini i pogines....

Comment

• Lukas
      CBC Veteran
      • 22.10.2004
      • 180
      • Slovenija

Re: 2004. rekordna po opozivima

Honda prošle nedelje opozvala oko 270.000 Accorda zbog mogućnosti otkaza vozačkog vazdušnog jastuka
      .

E ovo se radi o suvozačovim air bagu koji može biti probušit zbog neke greške.
      A to se je desili samo za Američki trg a tamo je druga firma Acura a u EU su svi Hondini Accordi OK

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Ma da, Ameri nisu ljudi a Jonda tamo nije Honda ovde? Ili sam pobrkao loncice ili mi zvuci cudno rezon?

Isto sranje brate, dok god neko juri profit, ginu ljudi!

Zapad kaze: I najbolji grese? Dok greske kostaju samo para, nemam nista protiv, ali kad pocnu göave da idu onda je vec vise nego ozbiljno.
        Zamisli sebe u kutiji za cipele i sva sigurnost je ulozena na Airbag???
        Ili na neki osigurac ?
        Previse stvari da da otkaze na danasnjim autima, to je nazalost surova cinjenica i gledacemo taj film sve cesce, bojim se
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Lukas
          CBC Veteran
          • 22.10.2004
          • 180
          • Slovenija

Ma ja sam to napisao zato što znam ,da kod nas nije bila ta greška a vrjeme če pokazati zašta če kod nas zvati kola nazad na pregled.
          A to što ti kažeš za profit to je istina u mom gradu ima firma koja pravi(uliva iz aluminija i magnezija i na kraju jih obrade) sve vodene pumpe za sva opel vozila i neke W i BMW a prave isto pokrov motora za BMW tricu i eto ti njemačke kvalitete nije više švaba šta je bio a zanm ,da je drugačija kvaliteta za ove najviše klase kao M3 ...

Comment

Working...
          X