evo racunaj sipam za 700 din (jos ranije tek sam ga kupio) odvozim po gradu 83 km nestane mi goriva..bez klime i bez gazenja,polako.medjutim stavio sam mu kn sportski filter i uradio sam mu veliki servis i da ga ne ureknem ali nisam siguram mislim da je situacija malo bolja...
a ok o5 ti imas 1.6 8 ventila a ja 1.8 16 ventila + 120 konja.
Koliko ga dugo vozis?i sta si na njemu sve radio?
Uzeo sam ga letos od tad sam sem servisa promenio samo gumice na ventilima trosio ulje ko blesav ja reko uvalili mi dres. Kad mi kaze jedan taksista sa 205-icom nije to nista to im je kaze mana cim se jednom pregreje
odu gumice i trosi ulje. Od kad sam ih promenio ne trosi ni gram, inace gumice su 300 din. Za zamenu su mi trazili od 60e pa do 200e, na kraju mi promenio lik za 30e (treba neki poseban alat). Presao sam preko 14 000km zesceg gazenja i trebalo bi i stabilizatore da promenim, ne stedim ga bas po rupama francuze ipak treba malo stedeti po ovim nasim beogradskim ulicama.
iiiijaaaao sta mi pricas da vidis kakve su tek vrsacke ulice....padne mi mrak na oci kada vidim da mi neko ide u susret sve mislim zakacicu garant,jednom sam samo osamario retrovizor...a za rupe nista necu da govorim...imam u planu opruge da kupim i da ga spustim ali ne znam sta da radim ako budem uradio bojim se za branike..
gume su mi ''15-ica 195/50 ...
Znam prolazio sam kroz vrsac par puta, sluzio sam vojsku u beloj crkvi. Nego kad smo vec kod opruga kako se krecu cene? Jeli ti povecao potrosnju sa KN-om?
Nisam primetio da mi je povecao potrosnju,zadovoljan sam kakav sada ima odziv na gas a tek zvuk....da sam imao vise para kod sebe kada sam kupovao kupio bih ceo kit,ovako sam nasao kod drugara neku gumenu cev od kamiona kamaz i sa time spojili filter
nisam jos prosaltao internet i ne znam kako se krecu cene opruga ali kako sam cuo da je najbolje spustiti auto od 30 do 50 mm.Ako ti saznas nesto javi,nego imam drugara koji je kupio koni-jeve opruge i kako kaze da ima dozivotnu garanciju na njih...
Moj drugar ima nov C4 sa 1.6 16v motorom i poprilicno je nezadovoljan potrosnjom znaci 11 litara po gradu, dok moja 309 1.4 8v je trosila oko 9 litara po gradu dok je isla na benzin, sada idem na plin pa vise i ne pratim...
O cemu pricas. Tvoj 1.4 8v a ovaj 1.6 16v pa se cudis kako vise trosi... Koliko je tezak tvoj 309 a koliko C4??? Plus na sve to, mozda C4 ima klima a ti nemas...
Jos nesto trosi 2 litra vise u gradu sto je normalno a pricas kao da trosi 22litra u gradu..
Comment