Najmanje što Spaček može da propusti je kapanje sa klapne na ručicu menjača, ali se to dozira otvaranjem klapne... i svejedno voda će se naći ponegde na podu. Mislim da je suv Spaček nemoguća misija... ili bar neisplativa.
Aj' sad ozbiljno!
Kad voziš satima i satima kroz takav pljusak, da brisači ne uspevaju da obrišu dovoljno brzo, e onda ćeš imati poneku baricu na podu, ne baš veliku, ali dovoljnu da ti zalije noge ako naglo zakočiš.
Šalim se... evo kod mene nema ništa ni posle višednevnih kiša. Bitno je samo malo otvoriti klapnu, zbog strujanja vazduha, dok voziš...
Uhhh, sad mi je lakse... Moram priznati da mi nije bilo sve jedno dok sam citala ove postove... I u drndavom kecu kojeg vozim ulazi voda na sve strane, ali nikada se ne naprave barice, pa sam pomislila da u Spaceku sisti na sve strane...
U zavisnosti od stanja Spaceka, moze da se desi bas to sto kazes. Medjutim, stoji i sto je Wowa rekao
Originally posted by Wowa
Bitno je samo malo otvoriti klapnu, zbog strujanja vazduha, dok voziš...
Ovo je Zakon! A ne pravilo!
Originally posted by Wowa
onda ćeš imati poneku baricu na podu, ne baš veliku, ali dovoljnu da ti zalije noge ako naglo zakočiš.
Na mojoj staroj Dijani koja je bila busna kao sir, velika kolicina vode je boravila u kabini bilo da je Dikica stojala na parkingu ili se vozila. Pishalo je na sve strane Ipak nije mi se desavalo ono sto je Wowa gore napisao , cak nasuprot kada vozim nije bilo ni jedne barice na podu. Naime, farmerke bi kapilarno pokupile svu vodu sa poda. Uvek sam bio mokar do kolena kez
Dobro kad ste vec poceli da kazemo do kraja. Naime zimi kada je veci minus, kondenz se zadrzava na krovu koji je naravno platneni. E sad taj isti kondenz se potom kristalizuje (zaledi) pa imas sneg spolja i unutra. Ma prava idila.
Ako ides "brzo" i imas prednju zimsku masku, imas dovoljno toplote u kabini za "normalnu" voznju. Mdjutim kada stojis, eeee kada stojis onda je to problem.
P.S. Neko mi je rekao da je dovoljno da se upali 1 sveca eeee da smo imali svecu 1984. godine kada smo se vracali iz sarajeva i proveli 24h u dijani pred Beogradom....
Secam se te rasprave, na zalost josnisam postavio svecu kao redovnu (obaveznu) opremu u dijani. Zimi nemam opisani problem jer koristim tvrdi krov. Takva tvorevina postoji i za Spacek, cak je i uznapredovala: tvrdi krov na rasklapanje! - iz tri dela. Cim nadjem slike postujem.
Ipak nije mi se desavalo ono sto je Wowa gore napisao , cak nasuprot kada vozim nije bilo ni jedne barice na podu. Naime, farmerke bi kapilarno pokupile svu vodu sa poda. Uvek sam bio mokar do kolena kez
Znaci da ne bih pokvasila farmerke, najbolje je da nosim kratke suknje dok vozim
Comment