Kada citam sve ovo vezano za spaceka i propustanje vode, sjetim se proslogodisnje situacije kada sem krenula na odbranu diplomskog rada dobre prijateljice....sa spacekom... septembar mjesec, relativno toplo vrijeme, ali je kisa padala....i posto je prilika takva bila, naravno, ja sam se nesto kao dotjerala, sredila, u nekim fancy papucicama, ...(koje nisu sa stiklicama, ali to mi ne bi, svejedno, pomoglo)... a voda je propustala i sve se slijevelo direkt na kvacilo....kada sam stigla na odrediste, izgledala sam tako, odnosno moja lijeva noga je izgledala tako da si samo jos mogao ribice ocekivati da pocnu da iskacu na sve strane.....jos sa velikim buketom cvijeca u rukama, ...
...ali sve je to normalno, i naravno, kada je spacek u pitanju, ne smeta ni najmanje...
Ove godine za Lanternu, naravno spačekom i otvoreni krov. Odjednom tamni oblaci i naravno kiša. Saputnik pored spava, a mi u koloni. Ko da staje. Ništa, vozim tako po kiši. U početku nije mnogo padala, ali kasnije... Moram da priznam da ni kapi kiše nije palo u kabini. Saputnik i nije primetio da je kiša padala. Naravoučenije: čim počne da pada kiša, OTVARJ krov
Comment