ja mislim da je to odlicna stvar, a i ide fabricki u neka nova vozila koja nemaju rez. tocak (npr. panda) znaci treba da je pouzdano. A trebalo bi da je must have za one koji imaju toroidnu bocu za plin.
jedino niko ne zna da objasni sta posle punjenja tocka penom, da li se ta guma moze okrpiti kod vulkanizera?
da. kaze moj kucni prijatelj, vulkanizer licno. on ih nosi, po dve uvek sa sobom.
inace, komprimovani vazduh sa cesticama lepka koji se zgrudva na mestu defekta i zapusi rupu. ostatak je napumpa i - voziiiii
neznam dali se jos po europi koriste gume sa unutrasnjim gumama , ovde u usa toga nema , tako da te boce efikasno rade , ali sve zavisi i kolika je rupa , boce su dobre , jer ti i gumu naduvaju ...
Samo nemojte daleko od kuce bez rezervnog tocka... Ta boca krpi ubodne rupe, ali kad se guma bas pocepa, onda joj nema spasa. A kakvi su ovde putevi, nekad ume i felna da nastrada.
(\__/)
(='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
da. kaze moj kucni prijatelj, vulkanizer licno. on ih nosi, po dve uvek sa sobom.
inace, komprimovani vazduh sa cesticama lepka koji se zgrudva na mestu defekta i zapusi rupu. ostatak je napumpa i - voziiiii
Da i meni je vulkanizer preporucio...
Ali i dalje niko ne rece da li se posle takva guma moze okrpiti?
Guma moze normalno da se krpi posle ovog tretmana, ne znam odakle vam misljenje da ne moze?!?! Ipak, imao sam vise slucajeva gde sam video da bocica jedva malo dopumpa gumu!!!!
Na nekima pise datum proizvodnje i rok trajanja 2 god, a na nekima nema nista (ni datuma ni roka). Ne znam koliko ce da valja ako je pola dekade odstojao u nekom skladistu. Na to treba obratiti paznju kod kupovine. Da ne bi bilo ovo sto Eon kaze...
E jbg, ako treba da nosim i sprej i pumpu i kompresor i... onda mi je bolje da strpam rezervni tocak koji je definitivno najbolje resenje.
Ili samo sprej ili rezervni tocak, sve ostale kombinacije su meni apsurd.
BTW da mi nije plinska boca tamo gde jeste pa sad nemam mesto za tocak ne bih imao dilemu ni sekunde sta i kako...
Kvalitetan sprej je ok resenje, neki proizvodjaci ga stavljaju umesto rezervnog tocka pa valjda radi. Izuzetak su ovi od 200din sa buvljaka
Po meni je bolje rucna pumpa i sprej, nego ceo rezervni tocak.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Ne treba nikakva pumpa, sprej ima preko 3 bara, jedino sto treba da se "pazi" je da je svez, i da si pazljiv sa rukovanjem, posto sam ja nervozno odvalio ceo prikljucak sa boce. A dve boce su mi "izasle" kao trecina nove gume. Naravno, to je "frst help", do kuce ili vulkanizera, cisto da ne kampujes u prirodi .
Da bi bocica od (lupam) 0.5l napumpala gumu od (lupam) 5l na 2bar treba joj mnogo veci pritisak od 3bar. A jos bocica ima manje od 0.5l, a guma vise od 5l.
Mnogo lupam, a? =]
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
ja pazario jedan ovaj u AP-u (450din) ne znam napamet koji je, i za svaki slucaj, kompresor sa prikljuckom za konektor od upaljaca kod Kineza za 450din, gle - ista cifra .
inace, rez. tocak komplet velicine 195/55 15 85V na svom mestu.
Comment