Kad danas nisam umro necu nikad...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Karbo
    CBC Senator
    • 16.02.2006
    • 225
    • Sydney - Land of Downunder

Kad danas nisam umro necu nikad...

Vozim se danas iz Sydney-a kuci i na putu, onako malo ostrija krivina al duza... lagano ulecem oko 75km/h i prebacujem se iz srednje trake u desnu (da bi izbjegao guzvu na semaforu kojem dolazim u susret)... I onako na brzaka se krenem, bacim pogled preko desnog ramena... Kad sivi automobil i vidim samo prednja svijetla, gril i znak (BMW). Uleti iza mene kao grom iz vedra neba. Ono kao kad se nindze pojave odjednom, ni odkuda.
    Stizemo na semafor, pali se crveno i stajemo obojica (on je iza mene).
    Pogledam u retrovizor i dalje ne mogu fino da vidim o kom se modelu radi BMW-a. Vidim da neki chichica (od nekih 50-tak godina) sjedi za volanom.
    Gledam preko retrovizora, hauba, branik, svijetla, zatim sa strana... odma se vidi da nije u pitanju obicni BMW... Krenusmo sa semafora, ja i dalje ispred njega. Nismo odmakli ni nekih 200m, pustim ga da me prodje... cim se pojavio ispred mene vidim (ono sta sam i pretpostavljao)... M6.
    Vozio sam nekih 10-tak minuta iza njega.
    Odjednom kao sto se pojavio, tako je i nestao. Kao nindze kad bace ono sranje pa naprave dimnu zavijesu i nestanu. Tako i on, samo bez dima...
    Cak i poslije, skoro do kuce, vozio sam kao opijen. Vecine puta se ne sjecam, nedo Bog da je neko/nesto izletilo, mogo sam napraviti zescu pizdariju.
    Auto (dal se to moze nazvati autom?), ne da izgleda dobro, nego nemam rijeci kako bi te osjecaje i utiske izrazio textualno.
    Malo je falilo da mu svirnem i kazem: You, lucky bastard!!!
    I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
    a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
    It will take your breath away!!!
    by David E. Davis
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

ehhh..znam taj osjecaj
    jednom prilikom u austriji je kraj mene proslo tako nekoliko Audi S2,2x S3, RS2 i na kraju Integrale EVO II. isli su u koloni...
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Flavio
      CBC Senator XXL
      • 13.06.2006
      • 1926
      • 012 Centar
      • KaraWagon 1.4T.Spark

M6 !?!
      Uuu,retka zver!Mogu misliti kako si odlepio!

Comment

• mirdza
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2005
        • 2437
        • Katowice (PL) / Banja Luka
        • AGP / W126

Originally posted by FlavioPO
        M6 !?!
        Uuu,retka zver!
        a kad ti kazem da sam je vidio prije 6-7 mjeseci kako je vozi zena od 40+ godina (tablice lokalne naravno)
        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Vlasnik tipican za takvu vrstu automobila - auto za likove od 50+ godina...penzoski kupe sa gomilom elektronike. Da je nema ne bi ni mogao da vozi 500ks.
          Auto za one koji zele da se pokazu, ne znaju da voze i kola kupuju preko saveta iz GQ ili Maxim casopisa
          Dosadno i predvidljivo...

Comment

• luci
            CBC Senator XXL
            • 13.03.2006
            • 1103
            • odzaci

redak prizor ali za pare koje je dao za njega mogao je kupiti ferari

Comment

• The Punisher
              CBC Senator XXL
              • 01.03.2006
              • 503
              • Beograd Wozhdovatz
              • Ford Taunus TC1

Ne znam koliko ima novih 6-ica u Beogradu, ali video sam jednu crnu ganc novu BG table na Banjici pored TC-a u Autoperionici. Ja cekam za zavrse moj krsh, a on samo pruza kljuceve i seda u kafic u TC. Neka paljevina. Mogu da zamislim tek M6, kakva je zver.
              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Skyline GT-R
                CBC Senator XXL
                • 13.02.2005
                • 806
                • Chicago - My Kind Of Town

@Starac

Hmm..pa neznam...ne bih se bas slozio sa tobom (da je to razlog).

Jedan od razloga zasto stariji ljudi na zapadu voze extra skupe\brze\egzoticne aute je zato sto "klinci" (20-25) godina nisu bas u stanju da zarade tu lovu za takav jedan auto.Da novac nije problem...sta mislis...koliko bi bilo M6-ica na ulicama

Drugo...to sa godinama vozaca...nije samo slucaj sa tim autom.M3 recimo ovde po ulicama imas vise nego 330i (325 i da ne pricam) i u 70% slucajeva , klijentela su poslovni ljudi 30-35 godina.M5 stalno vidjam kao PORODICNI auto.A za Corvettu je tek posebna prica...klijentela 60 + godina.Verovao ili ne...u preko 50% slucajeva je tako.BABE i DEDE sa pikslama na ocima pribijeni uz sofersajbnu da bolje vide... u novim vettama!Itd itd...hiljadu drugih primera sa matorcima u extra brzim autima.

Znaci nema to veze sa M6...i gomiloom elektronike.

Iskreno..jedino je supra izuzetak I ako prilicno skupa...klijentela je iskljucivo 20-25 do 30 godina

Comment

• luci
                  CBC Senator XXL
                  • 13.03.2006
                  • 1103
                  • odzaci

ali neces videti dedu da vozi viper posto on nema ni abs a kamoli bilo sta drugo

@ sky

mislim da ces se sloziti da na sportskom autu nema mesta raznoranim elektonski pomagalim kontrolama proklizavanja i ostalim glupostim to je za porodicna kola a ne za sportske masine sa 300, 400, 500+ ks ko ne zna da vozi neka kupi nesto sporije pa nek uci polako ili neka plati skolu jer taj koji ima para za sportski auto ima i za skolu voznje

Comment

• Skyline GT-R
                    CBC Senator XXL
                    • 13.02.2005
                    • 806
                    • Chicago - My Kind Of Town

Viper-a i nema mnogo.A i Viper IMA ABS

Nego...ipak se ne slazem sa tim da ako ima elektronice u autu da je to za one koji nznaju da voze..a ako nema ni ABS..to je za prave sportiste.MOracu da se opet okrenem SKyline-u koji ja mislim da ima najvise elektronike od svih...ali ta elektronika te kao vozaca NE SPRECAVA da se trkas..nego te POTPOMAZE u svemu.I sa svom tom eletronicom Sky je proglasen jednim od najboljih trkackih automobila na svetu.
                    Znaci vama je i porsche isto za penzionere...kao i mnogo drugih sportskih auta.Samo zato sto imaju bezbednosne sisteme.
                    Ivinite ali..ako auto ide 4-5sec 0-100....max speed 300+km\h...ne mogu da prihvatim kao auto za "cruising"

Btw, koji su to uopste automobili danas koji nemaju gomilu elektronike na sebi?

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

@Skyline
                      Jao bre, stalno nesto mora dodatno da ti se pojasnjava i sve shvatas bukvalno... , iako si u svom odgovoru zapravo rekao ono na sta sam mislio .
                      Naravno da M3 voze ljudi od 30-35, a ne ljudi od 60, naravno da M5 voze porodicni ljudi jer i on spada u ove "elektronizirane monstrume", naravno da Vette sa automatskim menjacem voze dede, ali ne voze Z06, jer ne bi imali snage da 10 promene brzinu na manuelnom menjacu, naravno da Skyline i Supru ne voze babe i dede jer to nisu kola za njih i njihova "elektronika" ne ogranicava i kontrolise vozaca. Mislim da je jasno na koju sam elektroniku mislio...ili mozda nije jasno...
                      Mozda ce biti jasnije ako napravim drugu podelu, bez spominjanja elektronike. M6 spada u onu grupu automobila koja te same voze, a drugi kao recimo BMW Z4 M coupe vozis sam.

Comment

• Karbo
                        CBC Senator
                        • 16.02.2006
                        • 225
                        • Sydney - Land of Downunder

Ljudi mislite vi sta hocete, al ja kad sam danas vidio M6 na putu, isto kao da sam sanjao (microsleep), ono vozis al nisi svijestan sta se oko tebe desava.
                        Chichica je tako majstorski odradio slalom izmedju auta (bile su tri trake al opet guzva), ne izgleda da ga nesto puno gazi, al on jednostavno ode.
                        I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
                        a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
                        It will take your breath away!!!
                        by David E. Davis

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

Originally posted by The Punisher
                          Ne znam koliko ima novih 6-ica u Beogradu, ali video sam jednu crnu ganc novu BG table na Banjici pored TC-a u Autoperionici. Ja cekam za zavrse moj krsh, a on samo pruza kljuceve i seda u kafic u TC. Neka paljevina. Mogu da zamislim tek M6, kakva je zver.
                          ja sam video 2 u bg-u m6 provereno jedna na strane table crvena i jedna bg crna....
                          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

,ja sam onako napisao jer sam imao prilike uzivo da vidim samo ovo:

Da je bilo vise prilika,mozda bih i ja drugacije razmisljao.

Comment

• DejanV
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2005
                              • 682
                              • Beograd

Originally posted by Karbo
                              Ljudi mislite vi sta hocete, al ja kad sam danas vidio M6 na putu, isto kao da sam sanjao (microsleep), ono vozis al nisi svijestan sta se oko tebe desava.
                              Chichica je tako majstorski odradio slalom izmedju auta (bile su tri trake al opet guzva), ne izgleda da ga nesto puno gazi, al on jednostavno ode.
                              Prvo, hvala ti gde cujes i gde ne cujes za ono "chichica od 50-ak", sada bar znam sta sam.

Drugo, sada znas kako se osecao poprilica broj vozaca po Beogradu dok mi je moj nikada prezaljeni Bandit 1 bio ziv. Lik u Mazdi kabrioletu, mozda i nije neka raketa, ali nominalno 7,9 sekundi 0-100 km/h po proizvodjacu. Startuje on mene, ja slozim Yuga, njemu samo ostaje da me gleda kako mu nestajem u tacki. Posto je, kao i vecina vozaca takvih automobila, sujetan, ne veruje, misli sreca, pa dozivi isto na tri semafora za redom. I tako od opstine N. Beograd to TC Piramida, toliko mu je trebalo da uklaviri da jednostavno on nije taj, a da je moj Yugo neki jako cudan Yugo. Naravno, realno govoreci, to i nije Yugo, od Yuga je bio ostao samo lim.

Ali spolja - sto je moguce vise kao serijski, vidis samo ono sto ne mogu da sakrije, deblje gume, negativan ugao tockova, diskovi na svim tockovima, spusten. Kako se iznenade ...

I trece, razumeces me sto nemam kud nego da ga nanovo napravim (stari je zavrsio u jarku, a nepoznatom kolegi vozacu koji je prosuo ulje po drumu hvala onoliko).

Naravno, ne tvrdim da je dobro zabiberen Yugo isto sto i M6, sigurno da nije i nikada nece biti, ali sto se performansi tice, za neverovati je sta se moze postici u maloj, laganoj karoseriji sa 1.6 motorom i 142 KS, od ceka 121 KS imas na tockovima.

Od M6 covek ocekuje da bude brz i okretan, to je BMW, to je model iz vise game, pretpostavlja se da je jako sposoban. Kod Yuga imas dodatni faktor iznenadjenja, niko od njega nista ne ocekuje, pa je tek onda pravo iznenadjenje kada primetis da vozis preko 180 km/h, a prestize te Yugo.

A da taj M6 izgleda, vala izgleda, oci da ti ispadnu.

Pozdrav,
                              DVV
                              Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

Working...
                              X