Gde tocite gorivo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Gde tocite gorivo?

Od kad sam kupio auto gorivo uvek tocim na pumpi Dejton i bio sam skroz zadovoljan. Naslusao sam se prica o razlicitom kvalitetu goriva na razlicitim pumpama i kod razlicitih kompanija u koje nisam bas verovao ali sam se i sam uverio.

Pre dve nedelje sam bio u Nisu i gorivo (eurodizel) sam natocio na OMV pumpi jer mi je bila "na zgodu". Sipao sam 50-tak litara i cim sam upalio motor primeto sam da inace neprimetni dci radi prilicno bucnije i grublje. Pri ubrzanju je isto vuko ali je bio primetno bucniji.

U isto vreme otac je u Vectru sipao bezolovni (zbog renoviranja Dejtonke) na Obilicevom Vencu - isto Jugopetrolova pumpa. Posle toga auto je nemirno radio na leru, posvremeno se gasio, slabije vuko, culo se lupanje ventila (bez klime otprilike kao normalno sa klimom, a sa klimom - uzas).

Po povratku iz Nisa sam dopunio rezervoar na ELP pumpi i nista se nije promenili. I dalje grublji zvuk i "traktorisanje" iz motora. Prekjuce sam ponovo napunio rezervoar na Dejtonu (45l u onih 15 sa drugih pumpi) i situacija se odmah promenila - auto je opet bio onakav kakvog ga znam. I Vectri sam napunio rezervoar na Dejtonu i vise se ne gasi, ventili ne lupaju i ide kao pre!.

Da napomenem da imam sve racune i da sam SIGURAN da je u Megana sipan eurodizel (ne ni EKO3) a u Vectru BMB-95.

Da li ste i vi primetili slicne stvari?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • Komex
    CBC Veteran
    • 20.10.2005
    • 100
    • Beograd

Ja skoro uvek sipam u A.C. Boban, cisto iz navike jer mi je blizu, a kad nisam u blizini gledam da izbegavam Jugopetrol...

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Informacija za one koje zanima.Na obilaznom putu oko Čačka otvorena je nova OMV pumpa.Kad sve saberem na tih 10-tak kilometara sada imamo 6 benzinskih pumpi.....malo li je?
      Ja gorivo tankiram na LUK OIL pumpama kao i na NIS pumpi u Preljini(preko puta motela Livade) i nemam primedbi.Ova NIS pumpa je koliko znam na spisku odobrenih na nekakvom Mercedesovom papiru za vozila u garanciji!?
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• marek
        CBC Senator
        • 16.09.2005
        • 243
        • Beograd

Dok sam vozio na benzin sipao sam na EKO pumpama u BG-u. Manja potrosnja ili vishe za iste pare nisam utvrdio tachno.

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

E i ja sipam na Eco pumpi u Skojevskoj.ne znam dal sam utripovao ali kad tu sipam auto dobro radi,kad sipam npr na jugopetrolu na ibarskoj-trgovachkoj uglavnom one dve jedna prekoputa auto trokira i slabije vuche.

I love my

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Sipam (BMB) baš po celom Beogradu. Nisam još primetio razliku u radu automobila, ali, hajde da kažemo, da mi se kao čini da sam (jednom od dva sipanja) za iste pare dobio više na jednoj (ili je to jedina, ne znam tačno) pumpi kada se ide od Lešća Višnjičkom ulicom ka gradu...

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
              • Mazda 6 2.0d

To da je neko dobio vise ili manje na pumpi je van diskusije. Mozda je samo stil voznje bio drugaciji. Mada na 10l tolerancija je 200g goriva ali samo vise (bar kako me je obavestio drug koji je menadzer na OMV pumpi).

Po meni merodavno je samo da li ima razlike u radu motora i u tome kako auto "ide".

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Sipam gde stignem i nema neke razlike
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ja nekako nemam smelosti da sipam na manjim pumpama, na ovim vecim, kad i muljaju sa gorivom, "ubiju" ga manje nego po ovim manjim pumpama gde stvarno nemaju mere. One dve pumpe na pocetku Ibarske - tu sipa samo ko ne zna (sorry Kani), pogotovo pumpa prema gradu, ona manja, tu em sipaju nesto malo goriva i ostatak vode, a kradu NEVIDJENO.

Ja obicno na Centru Boban, jer mi je blizu, JP u Francuskoj, Zmaj, Lukoil na Autoputu posle Surcina (sasvim OK gorivo), i Eko ispod Bogoslovije (takodje dobro gorivo). Na ove manje, ni mrtav, a Slap i pogotovo Sher Box - tu bih morao dobro da se napijem da pridjem na kilometar...
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ĆOMI
                    CBC Senator XXL
                    • 31.08.2006
                    • 1705
                    • Braće Jerković,Vozd
                    • Stilo JTD 16V

Do skora sam se vozio na benzin i do tada sam uvek sipao na Mol pumpi u B.Jerkovicu.Drugari takodje tamo sipaju i zadovoljni smo kvalitetom goriva.Verovatno se jos nisu iskvarili zato sto su novi,ali videcemo ubuduce.Koliko ja znam Mol pumpa takodje se nalazi i u Krnjaci.
                    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Ja punim na EKO pumpama i vrlo sam zadovoljan. Nesto je bolji benzin nego na OMV, mada ne gadim se i na OMV.
                      Na Lukoil i Mol jos nisam bio, ne znam kako je.
                      JP nesto izbegavam, valjda od vremena sankcija, loseg benzina i redova, vise iracionalno. Na pumpi u Francuskoj su me non stop krali, pa me i to nerviralo.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Plin sipam samo na autoputu i na putu ka NS-u. Benzin i Eudo Diesel samo na Zmaju. Tako mi je usput.
                        Corsa moze preci do 1000km s jednim tankom, a moja Nubira sa 3000din benzian izdrzi i do 3-4 meseca, a plin obicno na vecim pumpama, Eko i EuroLux na autoputu i OMV prema NS-u.
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

u principu sipam Shell V-power jest da je dosta skuplji ali auto ga manje trosi i "ljepse" radi (na uho). ako nisam pri parama tocim na automatskim pumpama (Neste) BMB 98.
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja gledam da tocim ED na Jugopetrolovoj pumpi kod BIP-a i na Lukoilu iznad Zvezdinog stadiona... Do sada nije bilo greske! Motor besprekorno radi... A jos je na Lukoilu cak i pola dinara jeftiniji ED, a ima i mnogo lepsi miris!!!!

U Corollu ide ED sa OMV-a i gorivo im nije standardnog kvaliteta...
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• marinac
                              CBC Senator
                              • 13.03.2006
                              • 277
                              • Beograd
                              • Alfa 156 JTS

Ja sipam gde stignem, ali izbegavam OMV iz politickih uverenja

Comment

Working...
                              X