elektro mehanicki sistem ubrizgavanja, hibrid na prelazu iz K Jet u EFI.
nije los sam po sebi, pouzdan, retko se kvari, lako se podesava, za ekologiju nije pogodan, nije bio bas siroko rasprostranjen.(ima li delova, potenciometara za vazduh jos za nabaviti ?)
jeftinija varijanta pravog EFI.
koristio se pocetkom i sredinom 80tih godina paralelno uz LH 2.0 Bosov sistem.
Inace ne znam da li bas bas mora sekvent ali je extremno pozeljan...
Tako da racunaj sekvent...
Jbg, citao sam sa mobilnog, ali tek sad vidim da je mislio na klimu... U svakom slucaju nije bas za taxi osim ako necu da snimam novi nastavak filma Taxi...
Boschov LU jetronic
elektro mehanicki sistem ubrizgavanja, hibrid na prelazu iz K Jet u EFI.
nije los sam po sebi, pouzdan, retko se kvari, lako se podesava, za ekologiju nije pogodan, nije bio bas siroko rasprostranjen.(ima li delova, potenciometara za vazduh jos za nabaviti ?)
jeftinija varijanta pravog EFI.
koristio se pocetkom i sredinom 80tih godina paralelno uz LH 2.0 Bosov sistem.
A jel taj sistem pogodan za ugradnju gasa i kako se ponasa? Onda je znaci bolja varijanta motora sa motronicom m1.7 sto se tice potrosnje posto pretpostavljam da ta novija varijanta manje trosi...
Ok, nije imao niko iskustva sa ovim motorom u Cromi.. Jel taj motor isti u Tipu 2.0 16v i u Coupeu??? Imaju slicnu snagu ali im nisu oznake motora iste... U Tipu i Cupeu je oznaka 836A3.000 a u Cromi 154E1.000... Ako su ovo isti motori kako su se pokazali u Tipu i u Coupeu? Mislim prvenstveno na izdrzljivost i koliko gaze pre generalne naravno uz redovno odrzavanje?
Isti motori. I 132, 124, Argenta, Regata, Ritmo, Delta, Dedra, Thema... Da ne nabrajam dalje
Sto se motroa tice nema greske, samo pazi na ulje. Obavezno redovna zamena i nesto kvalitetno.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
@ Uros
Imaju li ovi 2.0 ie 8v i 2.0 16v motori neku potrosnju ulja, ili ako je sve ispravno ne trose ulje uopste... Pricamo od zamene do zamene sa dobrim uljem? Kolika je fabricka deklarisana potrosna ulja kao je uopste ima? Po tvom iskustvu kolika je potrosnja goriva kod ovih motora, naravno da je sve ispravno? Koji trosi vise od ova dva? Po tebi koji je bolji motor od ova 2 i zasto?
Jel normalno da malo duva na cepu za dosipanje ulja, nista znacajno ali se malo oseti??
Od koje godine je restilizovani model Crome?
Comment