BMW serije 3 E46 ili Audi A6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

BMW serije 3 E46 ili Audi A6

Pozdrav dobri ljudi.
    Ja sam Jovan iz Beograda, predstavio sam se u sobi u kojoj to treba da uradim.
    Radi se o tome, da sam konacno prodao Golf 4 1.6 koji vozim jos od 2003 godine, resio sam da "porastem", tacnije da uzmem auto iz viseg segmenta.
    Za novac koji planiram da izdvojim imam 2 alternative koje mi se svidjaju, a to su Audi A6 i BMW serije 3 E46 sa 4 vrata berlina znaci (BMW serija 5 E39 i Audi A4 mi se ne svidjaju otuda i poredjenje automobila iz razlicitih klasa ali iste cene na trzistu polovnjaka)

Kod Audija razmisljam od motorima 2.4 V6 i 3.0 V6, znam da je taj 3.0 V6 skuplji za registraciju, ali tako mi primamnjivo deluje onih njegovih 220 ks i 7.5s od 0-100... s'druge strane kod BMW-a E46 dolaze u obzir 320i i 325i.
    Audi A6 mi deluje onako elegantno, aristokratski, pravi poslovni auto, dok BMW sa druge strane deluje mladalackije (jbg vec me godine gaze ) agresivnije, sportskije, sto moj dobar prijatelj kaze ta 2 automobila nisu iz iste klase i nisu za uporedjivanje, ali ponovo ja se dvoumim izmedju njih, i prosto ne mogu da donesem odluku, znam da koji god da uzmem da se necu pokajati, ali ne bih voleo da me grize savest naprimer sto nisam drugi uzeo. Recimo od BMW-a me odbija zadnja vuca zbog zime, a od A6 me odbija to sto se puno krade.

Molio bih vas za pomoc u odluci izmadju Audija A6 i BMW 3 E46 sa 4.vrata(limuzina, posto me coupe ne interesuje).

Pozdrav
    Joca
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

bmw!

ali mi fali jedno 500 reci da pojasnim zasto.
    sad ce to overspeed da resi
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Slatke muke ,
      upravo onako kako si i sam objasnio, razlike postoje ali ih se ne treba plasiti, npr zadnja vuca, lako se covek navikne. Bmw je manji i okretniji, laksi, manje trosi u ovim varijantama. Potpuno kompletni automobili, rekao bih bez mana. Mozda blaga prednost Bmw-u zbog odrzavanja, jer mi Bmw-ova mreza servisa uliva vise poverenja. Audi 6 deluje ozbiljnije i udobnije i to sigurno jeste.
      Ja bih licno u istom danu provozao oba i odlucio, na osnovu utiska iz voznje.

Comment

• r1cer
        CBC Senator XXL
        • 22.01.2006
        • 363
        • Beograd

bmw 330d(brže u svakom pogledu od audia 3.0) ili u gorem slučaju 320d

Šta god odlučio bitno da je auto u dobrom stanju i šta god izabereš nećeš pogrešiti.

Comment

• jovan30
          CBC Senator
          • 07.05.2006
          • 322
          • Beograd

Hvala na odgovorima. Ako bih uzeo 330 pre bih uzeo benzinca, nekako ne volim dizele, za sad o 330i nisam razmisljao.
          Nadam se da ce biti jos odgovora, za sada je BMW u prednosti, ali idalje mi se Audi mota u glavi.

Mora da ima neko ko je vozio oba automobila, pa zna prednosti i mane oba.

Da li je skuplji za odrzavanje ovaj BMW ili Audi (generalno ne zavisno od motora).

Comment

• MOSLER
            CBC Senator XXL
            • 27.05.2005
            • 1064
            • Niš

Za volan BMW-a serije 3 nisam imao prilike da sednem ali zato sam Audi A6 vozio vise puta.Auto je zaista konforan,ima dosta prostora i napred i pozadi i uopste lak je za voznju ali je zbog svoje velicine nezgodan za parkiranje jer je nepregledan,narocito za voznju u nazad.Sto se odrzavanja tice delovi nisu jeftini kao ni kod BMW,u principu nijedna poseta majstoru nece proci ispod 100 evra.

Moj izbor bi ipak bio BMW jer se manje krade okretniji je u voznji a i sama pomisao na zadnji pogon sa 200ks
            Sto se voznje BMW zimi tice na tvom mestu se ne bih brinuo jer ako uzmes auto sa DSC(ESP) problem neces imati.

Comment

• jovan30
              CBC Senator
              • 07.05.2006
              • 322
              • Beograd

Mosler reci mi za Audi A6 da li je problematican za parkiranje iako ima PDC? U svakom slucaju ja bih mu naknadno ugradio parking senzore (znam da sam u Sat plusu video reklamu za neku firmu koja to radi na juznom bulevaru).

Bas sam u nedoumici, cas mi se vise svidja E46 cas mi se vise svidja A6.

Koji vam deluje moderniji, koji ce kasnije zastariti? Ja bih auto vozio 3-4 godine.

Comment

• mirdza
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2005
                • 2437
                • Katowice (PL) / Banja Luka
                • AGP / W126

kakav si sa RWD? posto kazes da si vozio golfa IV (jest da njemu vjesanje nije ni za sta, ali to nije tema danasnje emisije...) pa da te ne iznenadi sto auto hoce da ide poprijeko
                sto se tice motora - sa BMW i nemam nekog iskustva ali sam imao priliku da malo vozam A6 2.4 i mogu reci da i nije nesto mnogo trosi a nema neke performanse...
                ja bih isao na opciju E46 320i - sasvim dovoljno snage a i subjektivno ljepsi nego audi

BTW sta ce ti senzor parkiranja? pa nije to tako velik auto
                Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• jovan30
                  CBC Senator
                  • 07.05.2006
                  • 322
                  • Beograd

Pa nikad nisam vozio RWD. U BMW varijanti bih najvise voleo kad bih uzeo 325xi, sa 4X4 ali je daleko skuplji od 320i i 325i i od A6, pretpostavljam da je i odrzavanje za njega skuplje nego za obican E46.

Imao sam tracak nade da ti elektronski sistemi kontrole neutralisu mane zadnje vuce, i da nece da se desi da auto "ide popreko", ali sad vise nisam tako siguran u to Ne bih voleo da me auto neprijatno iznenadi po zimi, stavio bi mu ja dobre gume, ali ne bih voleo da me izda na putu (tj.da ne mogu da dodjem do kuce posto imam jednu 300m blagu uzbrdicu pred kucu).

Mada tu kod mene u kraju jedan taksista vozi E klasu, vu i zimus sam ga gledao isao je lepo po snegu po toj uzbrdici, bas sam se zacudio, jos je i automatik.

Ima li neko za A6 koji pozitivnu rec?

Ne znam Audi A6 mi deluje elegantnije, a BMW E46 sportskije... ali nesto ce morati da odluci koji da uzmem, posto vise ne mogu bez auta (Golfa sam prodao pre neki dan)

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

Pa znas kako, cim si se dohvatio tih opasnijih motora onda idi do kraja i uzmi BMW jer ako vec mora da bude Svaba neka bar bude punokrvni, a BMW je po meni upravo to!

Zadnja vuca?! Pa nije to '76 i tristac gde moras da stavis dva dzaka peska u gepek da bi to islo kako valja i da se ne bi okretao i po najmanjoj kisi!
                    Nemoj da brines zbog RWD, ima to svojih prednosti!

Pazi ne kazem da je A6 los, samo to mi je nekako Pink varijanta, ono i BMW je u neku ruku ali opet mislim da taj auto ima vise mooda!

In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Originally posted by ChubbChubbs
                      bmw!

ali mi fali jedno 500 reci da pojasnim zasto.
                      sad ce to overspeed da resi

@ Jovan30:

Pre svega dobrodoshao na forum =]

Tvoj prijatelj je apsolutno u pravu kad kazhe da su ova dva automobila iz razlichitih klasa i nisu bash za uporedjivanje. Malo je nezahvalno porediti ih jer se zaista radi o dva vrlo razlichita automobila plasirana na razlichite trzhishne segmente sa razlichitim ciljnim grupama. Ipak, poshto si lepo naveo da te interesuju upravo ovi modeli to se mora poshtovati

Kao prvo naveo si da te kod Audija privlachi V6 3-litarski motor a kod BMW si se "ogradio" na 320i/325i. Ako je to josh jedna od tvojih zhelja, onda u redu, ali ako si spreman da i kod BMW-a idesh na vecu zapreminu preporuchujem ti da razmotrish 330i. Naime, ako ti, kako si vec napisao, primamljivo deluje Audijevih 220 ks (tachnije ima 216 KS) i 7,5 s od 0-100 km/h, verujem da ce ti josh primamljivije delovati podaci za 330i: 228 KS i 6,5 s od 0-100 km/h. Za A6 ne znam tachno, ali znam da 330i razvija maksimalni obrtni moment od 300 Nm na 3450 rpm, shto za 1520 kg teshku karoseriju obecava puuuuno zabave Znachi, ako te privlache brzina i ubrzanja, iz navedenog mislim da je stvar potpuno jasna

Shto se opshteg komfora i praktichne upotrebljivosti tiche, nezahvalno bi bilo porediti trojku sa A6-icom jer je Audi 325 mm duzhi, 71 mm shiri i 38 mm vishi od E46-ice. Znachi, bar za jedan broj veci auto, u svakom pogledu =] Dostupan prostor u kabini, zapremina prtljazhnog prostora, komfor i udobnost su na strani A6-ice. Znachi, auto prevashodno napravljen za duzhe ture po otvorenim i auto-putevima, koji pruzha puno komfora i udobnosti u vozhnji i vec u standardnim verzijama dolazi sa puno dodatne opreme. Ako trazhish pre svega komforan, udoban, stabilan i bezbedan auto kojim cesh da prelazish velike ture, i to pre svega na otvorenom putu ili autoputu - ovo je pravi auto za to. Sem toga, sa motorom V6 i 30 ventila A6-ica preveze te duge ture mnogo brzhe i josh obezbedi puno zabave usput. Pravi "premium" auto, rekao bih...

Sa druge strane, E46 je klasa ispod A6-ice. To ne znachi samo klasa ispod shto se spoljashnjih gabarita tiche, vec i shto se tiche dodatne opreme, kvaliteta upotrebljenih materijala (narochito u kabini) i slichno. Ovaj auto je napravljen sa namerom da se solidno vozi po autoputu ali isto tako da bude sasvim dovoljno okretan i sposoban da se snalazi i po gradskim ulicama, mnogo vishe od A6-ice. Da ja uzimam auto a zhivim u BG ili bilo kojem drugom velikom gradu, ova karakteristika automobila bi mi itekako bila od velike vazhnosti. Lezhanje na drumu E46-ice je "next-to-perfect", multilinkovi odradjuju posao samo tako... Zbog (ne)kvaliteta nashih puteva jedino mi se ne svidja shto su kod E46 prisutni aluminijumski elementi veshanja ali, Bozhe moj, to je sluchaj i kod Audija... Iskreno recheno, A6 nisam vozio, ali jesam E46 (model 320d) i mogu ti reci da je to najupravljiviji auto koji sam ikad imao prilike da vozim. Ono shto odushevljava je toliko direktan upravljach i "veza" sa veshanjem i lezhanjem na putu, da u svakom trenutku dobijash feedback o tome shta se deshava pod tochkovima. Utisak prisutan i kod starijih modela, svakako, ali je u E46 ceo sistem nekako direktniji i josh izrazheniji. Inache, iako je za celih 325 mm kraci od A6, E46 ima tek za 35 mm krace medju-osovinsko rastojanje. To je onaj kalsichan BMW setup sa kratkim overhang-om, odnosno osovinama pomerenim maksimalno ka krajevima automobila, chime se postizhe maksimalna stabilnost i auto dodatno uravnotezhuje.

Inache, nemoj preterano da se cimash oko RWD kod BMW-a. Serija E46 standardno dolazi sa kontrolom stabilnosti ESP, a kao opcija se nudila dinamichka kontrola trakcije DSP/DSC. Uz ovakve sisteme, i sa dobrim (zimskim) gumama na tom autu problem sa proklizavanjem zadnjeg dela je proshlost. Doza povecane opreznosti, narocito sa autom velike snage kao shto je 330i je naravno preporuchena, ali pogon na zadnjoj osovini odavno vishe nije faktor (ne)stabilnosti i (ne)bezbednosti RWD automobila. Sa druge strane, tokom preostalih 9 ili 10 meseci "sushnog perioda" RWD pruzha nemerljivo vishe zabave za volanom, dinamichne vozhnje i bolje upravljivosti od auta sa pogonom napred. Proceni i sam koja je varijanta bolja za tebe, ti sam najbolje poznajesh svoje vozachke afinitete i ono shta trazhish od auta.

Izvini na smoru, ali sam pokushao da budem od pomoci. Kazhem, E46 sam vozio i to model 320d - prosto sam odushevljen tim autom, a narochito tim Common Rail motorom. Razumem da tebe dieseli ne interesuju, ali 340 Nm na 1900 rpm je neshto sasvim drugo...

Elem, reci cu ti shta mislim, objektivno: ako ce auto da se koristi u dugim turama, na otvorenom putu i retko u gradu, bez indicija za izrazito sportskom vozhnjom ali sa uvek dovoljno snage pod papuchicom gasa - A6 je pravi izbor. Da ne bude zabune: ima taj V6 sasvim dovoljno snage, ali sportsku vozhnju ne chini samo sirova snaga, setup veshanja Audija jednostavno ima akcenat na udobnosti i u tome je poenta. Ako je nivo komfora i raspolozhivog prostora poput onog u E46-ici sasvim dovoljan, a auto ce se voziti u meshanom rezhimu, sa akcentom na dinamichniju, pomalo "tvrdju" vozhnju i ako je adrenalin ono shto se trazhi - 330i pobedjuje. Pogon pozadi, raspored masa 50:50, odlichno lezhanje, direktan upravljach i vishe snage kod 330i bi kod mene odnele prevagu u ovom sluchaju.

Mozhda sam pristrasan, a mozhda me samo vreme josh nije dovoljno pregazilo
                      http://www.bmw.tv

Comment

• ToNcA
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2006
                        • 868
                        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                        • Mazda 6 2.0d

Nisi nam rekao a koje ti namene treba auto. Ako je fazon "ja, zena i dvoje dece" onda definitivno Audi (BMW ima prilicno mali gepek) a ako to nije sucaj onda bih ja uzeo BMW. BMW nisam vozio ali Audi jesam. Extra je.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

@jovan30 Audi koji sam ja vozio nema PDC tako da prilikom parkiranja trebas da budes pazljiv narocito zbog uzdignutog zadnjeg dela kada imas utisak da si udario u zid a imas vise od metar prostora.
                          Parking senzori bi ovaj problem u velikoj meri resili i verujem da bi svaki veci auto trebao da ih poseduje narocito zato sto nisu skupi(u Nisu 4 senzora kostaju oko 80 evra sa ugradnjom a 6 senzora sa displejem 120 sto je i cena farbanja jednog branika).
                          Nemoj mnogo da brines zbog zadnje vuce i zimske voznje jer dobre gume i elektronska kontrola stabilnosti taj probem resavaju.Sta tek da kazu vozaci auta sa zadnjim pogonom starih po 20 godina koja nemaju cak ni ABS,a opet ih voze.
                          Ja i ne vidim cemo tolika dilema:ako si sportski nastrojen vozac i cesto se upustas u preticanja i brzu voznju uzmi BMW,a ako vozis stalozeno i preci su ti komfor i udobnost (pa i vizuelan nastup) onda je A6 mozda bolji izbor.

Comment

• MOSLER
                            CBC Senator XXL
                            • 27.05.2005
                            • 1064
                            • Niš

@overspeed gresis u jednom.E46 nema u standardnoj opremi ESP tj. DSC.On se ugradjuje u modele serije 3 bez doplate tek od 2001 godine

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

SPAM
                              http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                              X