BMW serije 3 E46 ili Audi A6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

...ESP tj. DSC. On se ugradjuje u modele serije 3 bez doplate tek od 2001 godine.
    @ Mosler:

ESP nije isto shto i DSC.

Prvi je samo "bazichni" sistem koji koristi signale od senzora na tochkovima i u sluchaju detekcije gubitka trakcije aktivira kochnice na tim tochkovima do prestanka proklizavanja. Sem toga u ESP odnosno ASC sistem (kako ga BMW oznachava) je implementirana i mogucnost kontrole ugla otvorenosti trotela i procesa ubrizagavanja/paljenja smeshe kojima se u sluchaju potrebe kontrolishe i koriguje snaga koja se prenosi na tochkove, chime se dodatno poboljshava trakcija. Zato se ovaj sistem oznachava i sa ASC+T, odnosno naziva "traction control".

DSC sistem koji si ti naveo je zaista predstavljen kasnije i uvrshten u proizvodnju tek 2001., a radi se o daleko naprednijem sistemu stabilnosti koji je, za razliku od ASC-a, dinamichan (Dynamic Stability Control) i deluje u svakom trenutku i u svim uslovima vozhnje a ne samo kod ubrzavanja ili naglih usporavanja/kochenja kao shto je to sluchaj sa ASC-om. Naime, DSC sistem je mnogo kompleksniji i efikasniji jer koristi i senzore lateralnog ubrzavanja/proklizavanja, ugla obrtanja oko uzduzhne ose, pedale kochnice i ugla zakrenutosti prednjih tochkova kako bi u svakom trenutku mogao shto bolje da "proceni" da li je stabilnost narushena, i po potrebi intervenisao. Kontrola stabilnosti DSC u odnosu na ASC je po proceni fabrike za 20% efikasnija.

@ jovan30:

U svakom sluchaju nemoj da se previshe cimash oko (kontrole) stabilnosti, dovoljna je povecana doza opreza za volanom i to je to. Ako si iole solidan vozach sve shto ti treba u tom sluchaju su dobre gume i jako pozheljno ABS =]

PS. Sorry, malo je van teme, ali ovo sam morao da okachim =] Moj auto nema nikakvu kontrolu stabilnosti (ima ABS), ali sam ga bez problema vozio tokom zime, a gume su posebna pricha...

Hint: Tigar Prima

http://www.bmw.tv

Comment

• jovan30
      CBC Senator
      • 07.05.2006
      • 322
      • Beograd

Hvala overspeed na opsirnim odgovorima.

Zamolio bih korisnika "cacanin" posto vidim da on vozi A6 da mi napise i on ponesto o A6, i ako ima mogucnosti da mi ga uporedi sa E46.

PS. offtopic mislim da necu jos dugo izdrzati gradskim prevozom se nisam vozio deceniju i nemam nameru, a sad vozim sestrinog Matiza sa 3 cilindra koji je unutra tesniji od Yuga a ja imam 195cm i 100 kg

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

U svakom sluchaju puno srece pri kupovini i shta god da uzmesh da te dugo i dobro sluzhi
        http://www.bmw.tv

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

kad porastem, hocu da budem overspeed
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 75ts
            CBC Senator XXL
            • 28.04.2005
            • 651
            • Beograd-Mirijevo

off samo da nebudes overdose

I ja glasam za BMW-a

Comment

• Vladan
              CBC Senator
              • 18.08.2005
              • 248
              • Vuko.ebina
              • e46 325i

ortak mi ima A6 a ja vozim E46 kao sto se da provaliti iz potpisa.
              E sad neki moj utisak je da su podjednako udobni iako audi pripada visoj klasi. Naravno ne mogu se porediti po pitanju unutrasnjeg prostora al' sa druge strane ja i nemam bas nekih problema sa parkiranjem i snalazenjem u guzvi.
              E sad ti si postavio i pitanje koji brze zastareva. Pa seti se samo prethodne generacije oba modela. Svemirac je tek sad postao ikona i na brojnim forumima br.1 model dok za prethodni a6 nisam primetio da se neko otima. Ali da je komforan, jeste.
              Mogao sam da biram izmedju ta dva modela ali sam ipak izabrao BMW zato sto je lepsi, upravljiviji, untrasnjost dopadljivija, itd...(naravno to je moje misljenje).
              Krivo mi je samo sto nisam uspeo da nadjem punokrvnog sestaka jer jednom kad udjes u njega jedino sto zelis je da ga gazis.

Comment

• jovan30
                CBC Senator
                • 07.05.2006
                • 322
                • Beograd

Evo sinoc oko 2 ujutru sam provozao Audi A6 po centru. To je bio motor 2.4 V6 iz 1998 godine sa 220000 km. Ne znam meni se auto bas svideo, ide dobro, zvuk motora mi se jako svideo, nemam pojma posle Vladanovog odgovora sam u jos vecoj nedoumici, iako sam posle voznje A6-ice rekao sebi da je taj auto koji mi treba.
                Jos malo cu cekati, a onda, sta kupim-kupim.

Vladane ja bih pre poredi A6 i Audi 100-tku, s'obzirom da stari A6 nije nista drugo nego restyling 100-tke, a 100-tka nije da nije lep auto, mator jeste ali idalje ima onaj smek. Meni se recimo E36 ne svidja, sem kao coupe i cabrio.
                Meni je recimo spoljasnjost dopadiljivija na E46 a unutrasnjost na A6, luda kombinacija.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Eh, ako imas zenu i dete (ili bar planiras nesto slicno u skorije vreme) bolja ti je opcija A6, u svakom smislu, a ne sao zbog gepeka. Kad ti se potrpaju tasta, tast, zena, dete i jos kojesta, pozeleces da si uzeo karavana.... BMW je prekrasna igracka, A6 je ozbiljan auto.
                  Bilo bi idealno kad bi mogao da iams oba , ali ako ne mozes....
                  A6 se kupuje glavom, a BMW srcem...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Jovane idi lepo na neki auto plac polovnih vozila koji ima u ponudi i Audi i BMW.Zatrazi probnu voznju i tu na licu mesta vidi razliku.
                    Verovatno ce ti to pomoci da se lakse odlucis =]

Comment

• jovan30
                      CBC Senator
                      • 07.05.2006
                      • 322
                      • Beograd

Ako znas za neki plac u BG sto ima i E46 i A6 trenutno posalji mi privatnu poruku (mada u svakom slucaju ne bih da kupujem kod nas auto na placevima, posto i sami znate ne normalno se ugradjuju u cenu, a ja nemam bas visak kesa da bih tako nekom poklonio soma ili 2 eura.

Comment

• MOSLER
                        CBC Senator XXL
                        • 27.05.2005
                        • 1064
                        • Niš

Trebalo bi da Veronamoto ima oba modela ali oni su u Cacku.Na kraju buduci da si A6 vec vozio, na nekom od placeva u BG sigurno ces naci BMW 3,a poseta auto placu te ne obavezuje da auto kupis.

Comment

Working...
                        X