Zene u za volanom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Zene u za volanom

Ja se prosto iznenadim kad vidim zenu u prometu (za volanom) kako se ponasa ocekivano i ne izvodi "besne gliste". Nije mi namera da generalizujem, ali iz mog iskustva proizilazi sledece:

1.Zene mnogo manje voze pa samim tim imaju i manje iskustva i sporije i losije reaguju na svakodnevne "izazove" na putu.
    2. Zene sa detetom u kolima su pod takvim stresom da su sposobne da pregaze 100-tinjak ljudi mirne duse bez ikakvog razloga samo da bi prosle... Ne razmuisljaju i ne gledaju nikog i nista...
    3. Ne umeju da se parkiraju ni pod razno...
    4. Staju bez razloga (ako je frizura razlog....) i ta na onim mestima gde je to najmanje pozeljno (na ravnom i otvorenom putu)
    5. Sve proveravaju tri-cetiri puta (da li je raskrsnica slobodna i sl.) te tako uzrokuju povece zagusenje bez ikakvog povoda.

Vecina zena u promenu me blago nervira upravo zbog neosetljivosti na uslove voznje i na potrebe ostalih vozaca oko njih.
    Prosto se iznenadim kad vidim zenu za volanom kako se ponasa odgovorno i prati situaciju...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Moram da dodam da ne zelim da zvucim sovinisticki.
    Vise je muskaraca vozaca pa je vise i ****** muskaraca za volanom.

Tu cak postoji i gradacija ******stosti...
    Kad su muskarci budale oni su budale skroz, prave velika sra*a, a kad su zene budale za volanom, prave mala sra*a, ali ih prave kontinuirano i ne odustaju od toga... one "tako voze".

'Ajd, da vidim, sta mislite o tome...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Ja sam vlasnik(bar tako mislim) jedinstvenog primerka ženskog roda koji ume da vozi!
      Otac joj je svojevremeno bio pilot pa valjda to ima veze i sa genetikom.
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• SALE
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2005
        • 841
        • Banovo Brdo

Zaboravljas sitnicu da ima ko da cepa kazne, pa i to utice na opustenost u voznji i otvara razne mogucnosti
        Ehhhh da mene neko pusti bez ogranicenja bar na par dana verovatno bi vozio vise poprecke nego pravo

Comment

• level3
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2006
          • 857
          • BGD, V.B. Karaburma

Nista vi neznate! :x Zene su uvek cool.

Bilo za volanom ili necim drugim
          www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• muamua
            CBC Veteran
            • 25.02.2006
            • 194
            • muamua

...........

...mene nervira ta opsta ne kultura kod zenskih vozaca i pesaka koji ne znaju da se zahvale kada ih pustis da prodju ispred tebe ili da predju ulicu bez zahvaljivanja,dok svaki ali svaki muski vozac ili pesak mi otpozdravi...
            ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Re: ...........

Originally posted by muamua
              ...mene nervira ta opsta ne kultura kod zenskih vozaca i pesaka koji ne znaju da se zahvale kada ih pustis da prodju ispred tebe ili da predju ulicu bez zahvaljivanja,dok svaki ali svaki muski vozac ili pesak mi otpozdravi...
              A od kad ti sa kolima imaš prednost nad pešacima pa oni kao treba da ti zahvale što si ih kao pustio ? Nisi u Indiji gde jači ima prednost, već imamo propise, koji se uče u auto školi ...

Što se žena tiče:
              - mnoge imaju dozvolu, ali se ne hvataju volana bez preke potrebe ili su shvatile da vožnja nije za njih i posle auto škole (koju im je platio ujak ili deda, pa su položile reda radi) nisu sele za volan - respekt

- nemam ni jedan primer da su vozile pijane ili pripite - nažalost, muškarce gledam svaki dan

- i kad voze, ne misle da su Schumacher, pa ne prave sranja - moje mišljenje

- ne ostavljaju auto u desnoj traci sa 4 migavca "samo da uzmu listu u Meridijanu"

- ne pričaju kako se sa pečurkom i 4-2-1 granom dobija 50 konja

što će reći da je moje mišljenje o ženskom rodu za volanom pozitivno... ali generalno pravila nema

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Zene za volanom - katastrofa, sem casnih izuzetaka (jednom u 20 slucajeva...)
                Najnetolerantnija bica za volanom (ne pustaju nikog da se prestroji, da se isparkira, ne pustaju prednost, ne pustaju pesake na zebri...jer gledaju samo pravo i sebe za volanom). Da ne govorimo o sporosti, kvarenju ritma saobracaja, smetenosti, losoj orijetanciji u prostoru, nelogicnim potezima...
                Uz sve to dobili smo novu generaciju "turbo" vozacica koje se najcesce kurce u dzipovima i koje su uz sve ovo jos i bezobrazne, to je tek katastrofa.
                Jeste, vozio sam se i ja sa zenama koje dobro voze, ali bas me briga da nabrajam izuzetke...

Comment

• muamua
                  CBC Veteran
                  • 25.02.2006
                  • 194
                  • muamua

Re: ...........

Originally posted by Bane?
                  Originally posted by muamua
                  A od kad ti sa kolima imaš prednost nad pešacima pa oni kao treba da ti zahvale što si ih kao pustio ? Nisi u Indiji gde jači ima prednost, već imamo propise, koji se uče u auto školi ...
                  vidish ja nisam ni rekao da su u pitanju prelasci na pesackom prelazu...npr..kod mene u kraju gde prelaze gde stignu,iako nisam u obavezi da ih propustim ja to uradim..pa kazem kako ko reaguje na to!!!
                  ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

ha ha .. ovo sto kaze @Bane ..upravu je to su prednosti...
                    a mane...pa kako voze,apsolutno nelogicno(vecina naravno).
                    koce kad se nekoci..cudno menjaju pravac itd....
                    jednom sam probao da vozim ko jedna ispred mene,da kocim kad i ona itd(ali sam napravio bezbedno rastojanje) ma to je cudo...sav sam se zbunio...a inace zenska ostro vozi..nije neki pocetnik.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Mnogo ste ostri u ocenjivanju,a ne uzimate u obzir prirodne predispozicije i iskustvo.... Zene nemaju ni mentalno ni fizicki snagu i percepciju kao muskarci, pa se ipak kako tako nose u saobracaju sa nama. Verovatno se jos dugo nece pojaviti neka zena koja vozi kao M. Sumaher, ali to ne znaci da u amaterskom saobracaju ne mogu da budu prosecni vozaci.... Oni svoje predispozicije koriguju vecom paznjom i oprezom i samim tim nama deluju sporo i neodlucno!!! I bitno je da je potrebno da nauce da voze...
                      Nazalost, navodim primer moje majke koja u zivotu nije presla mnogo manje km od mog oca, ali je napravila mnogo manje sranja nego on. To jest, imala je jednu saobracajnu nesrecu (u kojoj nije bila kriva) i mozda je platila jednu kaznu za neku punu crtu, dok je moj otac imao sve multiplikovano (iako ni on nikada nije bio kriv u nesrecama, ali za kazne... ).
                      Rezultat je da zene oprezom izbegavaju rizicne situacije, jer se teze snalaze... Ali time ne umanjuju svoje vozacke performanse mnogo.
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by SALE
                        Ehhhh da mene neko pusti bez ogranicenja bar na par dana verovatno bi vozio vise poprecke nego pravo
                        Ne bi to valjalo, ti i sada vise vozis poprecke.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Bane
                          CBC Senator XXL
                          • 30.05.2006
                          • 344
                          • Konjarnik Bg

iako sa dva udesa koja sam imao a u kojima su me udarale gospodje jedna sa marutijem a druga sa kadetom ne mogu da kazem da su losiji vozaci od muskaraca mozda nesigurniji cast izuzecima.
                          u saobracaju me one ne nerviraju koliko vozaci od kojih su vecinom muskarci koji se ponasaju veoma nadmeno navescu par primera kao:
                          na gazeli zena vozi po meni normalno u srednjoj traci a lik joj se nakacio na branik zena ga gleda na retrovizoru i vidi se da joj nije prijatno a on neki tezak geak smeje se. kako neko moze razmisljati pod takvim pritiskom?
                          naravno on je ne obilazi nego se kao nabacuje po meni nekom bolesnom metodom.
                          kako bi njemu bilo da neko njega tako smara pitate se, pa nije mu bilo bas svejedno jesam slomio nosac tablice napred ali mislim da mu vise takvo nabacivanje nece pasti vise na pamet.

sta je pisac hteo da kaze .... zaboravih

mislim da se kod nas u beogradu ne moze ocenjivati sposobnost snalazenja u saobracaju jer je generano ludnica na ulicama svako danas poseduje i vozi auto.

toliko od mene nadam se da nisam smorio previse.

pozdrav

Comment

• NemaN
                            CBC Senator XXL
                            • 29.11.2004
                            • 1560
                            • munze

mene nervira to sto voze sporo...nemam ja nista protiv toga ali nemoj da mi ulazis u brzu traku...inace sam tolerantan dosta pustam ih da prodju kad vidim da ne znaju gde ce i tako...

a da bash sad pre 5min mi izlete retard iz sporedne ulice misilte da je pogledala levo...vishe sam oguglao na to...samo svirnem malo opsujem i nastavim dalje....
                            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

Ma bolje su u prosjeku od nas...

Naravno da ima izuzetaka, ali vise paze u prosjeku nego muski...

Po meni im je mentalni sklop drugacije programiran nego nama, pa im na otvorenoj cesti nije toliko bitno da imaju 3.7 km/h veci prosjek, i da negdje stignu, 4 minuta ranije...

U velikim gradovima, sa krkljancem u saobracaju, definitivno imaju problem, posebno zato sto su manje bezobrazne od nas... Bezobrazne u smislu da kada bi cekao da sve obavis po pravilima u voznji od npr. Bulevara do Zelenog venca, vozio bi sat vremena... A kada se "uvalis" tu i tamo, kao sto to svi radimo, uz (mahom) precutno razumjevanje ostalih slicnih ucesnika u saobracaju, onda i protok saobracaja malo bolje ide nego sto bi to bio slucaj pri strogom pridrzavanju propisa...

Ja sam svoju morao "ponovo uciti", jer je "zaboravila" voziti poslije par godina nevozenja, ali je taj nedostatak samopouzdanja izlijecen uspjesno... Nije rodjena Sarajka, pa malo ima strah od nepoznatog (k'o da je New York... ), ali se popravlja ! Otkad je shvatila da nekad mora malo "djonom" izaci iz poprecne ulice, inace bi cekala na ukljucenje na glavnu 15 minuta, bolje joj ide... Iako je Beogradski student, ne usudjuje se voziti po BG, upravo zbog straha, i nedostatka prakse, tj. nedostatka samopouzdanja u vozacko snalazenje po gradu, jer je bila jako snalazljiva GSP-om... I stalno meni vice: "Joj kako se ti smijes ljudima ovako uvaljivat?" "Ma kako ne smijem!"

Malo teze shvataju potrebu za improvizacijom u pracenju ritma saobracaja...

U svakom slucaju, ja licno poznajem vise dobrih vozacica, nego losih, mada ima i takvih... Ali sto znam par muskaraca, koji su ODRON za volanom... Kad su oni na cesti, ja bih svirao "Opstu uzbunu" i svi u sklonista... A ne daju reci da nisu Ayrton Senna...

Comment

Working...
                              X