Posedujem fiat tipo 1.4 ie,1990. godiste, plin,alu felne, el. podizaci stakala,svetla za maglu,podesavanje volana po visini, enterijer ceo iz tempre. kakav je uopste tipo automobil, ja ga posedujem veoma kratko pa nisam stigao bolje da ga upoznam imao sam prilicno ulaganja, zanima me kakav je motor, limarija, performanse u odnosu na druge automobile iz te klase, recimo golfa 2, eskorta,kadet suze...
fiat tipo 1.4 ie
Collapse
X
-
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
-
-
-
Mislim da je tu sve stvar u tome kako ga je održavao prethodni vlasnik(vlasnici). Ako krene jedno po jedno može biti loše ali ako je održavan Ok onda mislim da je bolji od svih gore navedenih auta.
Ja ga imam 5 godina napravio sam njime preko 50.000 a sad ima 170.000km(na satu). Motor je za sada Ok ne pravi mi nikakve probleme. Zamenjen samo onaj dihtung između glave i bregaste i semering na radilici. Ulje ne troši mnogo oko 0.5l na 5000km ali mu sipam mineralno(mada bi bolja bila selenia)
Ni jednom me nije ostavio na putu(osim bez goriva) ali ga zaista redovno održavam i ne čekam da se pokvari pa me popravka tada i ne košta mnogo.(uvek košta više kada crkne pa ostaneš na putu pa šlepanje pa žurba za delove pa majstor...).
Ima dosta različitih benzinskih motora pa svako može da nađe šta mu odgovara.
Treba obratiti pažnju na trapove kako prednje tako i zadnje koji uopšte nisu jeftini za zamenu, na prilično mek lim koji je manje otporan na ogrebotine sa parkinga i ničeg više ne mogu da se setim sto ne važi i za druga kola
mek lim ima i svojih prednosti, to je onaj pocinkovani tako da ni posle 16 i više godina nema trunke korozije, podignute farbe ili nedaj bože truleži
mana tvda plastika koja škripuće pa ponekad zna da bude dosadna i da nervira ali malo jači bas to neutrališe
Na Una gledam kao na tipovog manjeg brata jer mi se čini da su u potpunosti isti samo u manjoj verziji
Mislim da nisi pogrešio'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!
Comment
-
-
Pricali smo o tipu dosta puta na cannonball, pretrazi malo forum.
Tipo je jako dobar auto i veoma dobra opcija za kupovinu u tom cenovnom rangu. Moja devojka je oko godinu dana posedovala Tipo 1.6DGT, ja sam ga sa njom kupovao, bio sam odgovoran za svo odrzavanje, servise, unapredjenja i sve sto se tice tehnike. Nisam ga vozio onoliko koliko i ona, ali dovoljno da mogu punopravno da podelim iskustva sa Vama.
Verzija koju smo posedovali je bila 1 600 kubika, 83KS i 132Nm, jedna bregasta, dvogrli karburator Weber 32/34, elektronsko paljenje Marelli Digiplex. Kada smo se odlucili za ovaj auto, ovo je bio prvi koji smo gledali – odmah smo ga kupili. Sada vidim da je to bila fatalna greska... Automobil je bio `90. godiste, kupljen od drugog vlasnika, za koga sam kasnije shvatio da uopste auto nije odrzavao, navodno predjenih 140 000km. Generalno, dobili smo mator krs na kome je masa stvari bila za promenu za 2 000 eura. Za te pare je mogao da se dobije, Tipo u mnogo boljem stanju. Od opreme je imao digitalnu tablu, elektro podizace, centralnu bravu i par sitnica jos. Od prvog dana je vozen u Srbiji, pa to donekle i objasnjava zasto je bio u takvom stanju. Od kupovine do prodaje je proteklo oko godinu dana, i za to vreme su promenjeni: amortizeri, prednje viljuske, plocice, ugradjen komplet sportski auspuh (jer je std. bio truo), nekoliko dihtunga i semeringa, akumulator i sl.
Prva mana tog auta je izuzetno osetljiv prednji trap (ne znam za zadnji), znaci ne mozete voziti kao sirovina po rupama i lez. policajcima. Kocnice su OK, ja sam bio zadovoljan, iako sam imao utisak da ?moze to malo bolje?. Neko se zalio za buku u kabini, istina da je je malo izrazenija, ali nisam dovoljno kompetentan da sudim, jer smo imali sportski auspuh na njemu koji je malo bucniji. Druga jako bitna mana je to sto auto trosi dosta, doduse u dosta zustroj voznji, ali 12-15l je dosta za grad. Naravno, moze se spustiti i ispod 10l, ali mora umereno sa gasom. Motor ko motor, vuce kad stigne obrtaje, lako dolazi do njih, bregasta spicovana na 5 400rpm, logicno, obecava trajnost. Izuzetno elastican auto sa dosta momenta na niskim turazama, povlaci iz mrtvih obrtaja kad god.
Lezanje sa novim monroe gasnim amortima, i novim viljuskama odlicno, sto sa celavim Kumho gumama, a kasnije i sa Dunlop Sport 15` tockovima (ne preporucujem zbog veceg udara na trap). Limarijski OK, nije bilo korozije spolja, ali se pod pokazao kao slabija tacka. Delovi su OK cene, naravno, kupovani su iskljucivo original delovi, kvalitetni i provereni. Unutra je izuzetno prostran, udoban i auto za put kao stvoren.
Problema sa strujom je bilo, ne mnogo ali je bilo, tako da nisam hteo da se zezam, otisao sam kod elektricara, 7 000 dinara i uradio nam je komplet elektro instalaciju novu, od fara do stopa, svaka zica je promenjena i svaki kontakt. Nikad vise nije imao problema. Jako lep auto po meni, sirov pomalo i robustan, ovaj je bio metalik plav, na sirokim nemackim alu-felnama, i zatamnjenim staklima, za malo para moze da bude trkalica sa siedicivalvole, ili udobna, jefitna i pouzdana porodicna mazga sa 1.4 + LPG.
Comment
-
Comment