Licitacije automobila po firmama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Pa tako ti je na 90% licitacija... Kažem, ko ne veruje, neka kupuje novine i ode na bilo koju licitaciju i uveriće se i sam...

Meni je u celoj priči najgroznije što su oni naravno došli besnim kolima a najagresivniji su bili prema ljudima koji su došli da kupe jugiće... takođe su komentarisali između sebe kako im je "posao" šmekerski, samo šetaju po licitacijama i za 2 sata su dobri po 2-3 hiljade evra.

takođe su cimali i nas koji smo bili zainteresovni za vozila do 5-6000 evra, a one koji su recimo kupili passat od 15-ak hiljada (4motion sa full opremom)- njih nisu dirali.

@Debeli

mogu na pp da ti pošaljem koja je licitacija, ali izgleda da je na svim takva situacija.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

E ovako. Ovde, sta god da se desava neki skup prijavljen ili "spontan" bilo kakva grupa ljudi tu su najmanje dva pandura. Jednostavno su tu. I to se zove preventiva. Ne znam ja se nikada nisam osecao neprijatno u njihovom prisustvu. Naprotiv. Zna se ko je placen da trenira strogocu..

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Nije bas na svim licitacijama kako pricate, ali da ima problematicnih tipova ima... Zato firme sve vise svoja kola nude zaposlenima u firmi, pa ih posle daju na licitaciju ili sve cesce lizing kucama....

Jednom sam prisustvovao takvom licitiranju sa prijateljem i naravno, odustali smo kada je cena presla odredjen limit, a momci su izgubili depozit, jer je i njima bilo preskupo.... Bilo je mrkih pogleda, ali sam ja jedva cekao incident, bilo bi tu svasta!!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Durango
          CBC Senator XXL
          • 01.02.2006
          • 590
          • Zemun, Srbija

U takvim situacijama covek moze da se osloni samo na sebe i sam da trazi neko resenje. Treba im staviti do znanja da si lud koliko i oni pa nek traze nekog drugog.
          Od policije nema vajde. Ljudi pokradose desetine miliona pa nikom nista, a ja da krenem zvake da ukradem, ne bih ni stigao do prodavnice vec bih bio u zatvoru.
          MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

U Čačku, Užicu, Kraljevu i Kragujevcu, odgovorno tvrdim da nije prijavljen ni jedan incident ove vrste, čak ni pretnja!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• nkosta
              CBC Veteran
              • 05.08.2006
              • 140

Nesto mi pade napamet .. jel' imate one mobilne sa foto-aparatima.. ono 1-2M pixela .
              Jedna od nacina borbe sa takvim stvarima je objavljivanje , naravno anonimno , postovanje slika na NET-u. Od milicije nikava fajda , prakticn su svi kljucni ljudi isti zadnjih desetk godina ( mislim na lokalu , ministri se menjaju)
              Ne verijem da bi TIM .... bilo prijatno da se nadju na nekom od vecih foruma ,sa objasnjenjem naravno . Pa posle mesec-dva opet , pa posle opet
              ... izadju i u novine...( ako se digne dovoljno buke na forumima)
              Sledeca stvar je da budes ljudji od njih ali ko ce robijati budalu desetak godina , ne isplatise a i ima vise rakvih no ovakvih pa bi se brzo potrosili
              Jedan nenasilan nacin proganjanjem informacijama ( slike , postovi) bi mozda dao neke rezultate. I mozda bi poceo da bode oci onima sto primaju pare da takvih stvari ne bude. Treba probati ,bar nece reci da nisu znali za "pojavu". Ako se dovoljno postuje kad-tad milicija ( jer jos uvek lici na miliciju a ne policiju) mora da prizna da postoje ..to je prvi korak

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Originally posted by TETAK
                U Čačku, Užicu, Kraljevu i Kragujevcu, odgovorno tvrdim da nije prijavljen ni jedan incident ove vrste, čak ni pretnja!
                Pa nije ni ovo prijavljeno što ne znači da se nije desilo

Comment

• mirko
                  CBC Senator
                  • 18.05.2006
                  • 202
                  • Prokuplje

Nisam prisustvovao ni jednoj licitaciji ali ovo mi je poznato. Pričao mi je deda da se to njemu isto dešavalo još pre 30-40 godina kada je kupovao neki traktor ili neku drugu mašinu negde u vojvodini ne sećam se. samo što tada nisu bili baš toliko strašni pa su ih ovi moji iskulirali i nikom ništa

Valjda nije veliko interesovanje za poljoprivrednim mašinama
                  'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Originally posted by myokis

Skoro je u Indjiji u jednoj firmi bila licitacija za odredjeni automobil, necu da kazem koji, gde se pojavilo tacno 10 likova, koji su trazili po 100 eura da ne bi licitirali. I naravno, dobili su novce.
                    Ma gade mi se takvi likovi, ali i ova prica mi je smijesna, dao neko njima 10-orici po 100 EUR da ne licitiraju, po meni to onda znaci da je cijena u startu bila toliko niska za nesto sto vrijedi vise, da se nekome isplatilo dati i tu 1.000 EUR kao trosak kupovine... Ako je tako, neka je platio...

Polazim od sebe, ja iz principa ne bih platio, i rekao bih dacu ja ici dokle se meni isplati, pa neka i oni licitiraju dokle se njima isplati, uz rizik da ostanu bez pologa... Znam da zvuci utopijski, ali nije lose poci sa 2-3 poglomazna druga, u koznim jaknama, i reci im "svoj ti pos'o"...

Comment

• Rubi
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 519
                      • Beograd

Sta mislite, kako je tek kada se kupuje celo preduzece, a ne jedan auto? Sto se policije i mafije tice, najgore je pristati na zastrasivanje i reket. Da li ce neko da ti se unosi u lice i bude neprijatan na javnom mestu, protiv toga malo sta mozes da uradis (ides u teretanu, istetoviras se po vratu... ). Sa druge strane, da neko krene da te bije na javnom mestu, ili, daleko bilo, da potegne pistolj na tebe na javnom mestu, to vec nece lako & nekaznjeno da prodje (milicija ce da ga u'apsi). Ovaj princip se nauci rano, jos u osnovnoj skoli - ako si spreman da udjes u konflikt sa siledzijama na institucionalnom nivou (prijavis ih direktoru skole, njihovim roditeljima, starijoj braci...), i da izdrzis pritisak u direktnoj konfrontaciji, onda redovno izlazis kao pobednik. Ne moze 10 siledzija da prebije 50 prisutnih na licitaciji, moze eventualno da prebije jednog. Ali ni jedan od 50 prisutnih nece da bas on bude taj jedan, zato svih 50 plati, i posle cute o svojoj sramoti. Nema tu sad sta ko da se qrci i pokazuje da je "lud, ludji, najludji" - uvek ce se naci neko ludji. Bas naprotiv, treba pokazati da si "normalan": dodjes, platis depozit, licitiras, platis, uzmes auto... Ako te ne izreketiraju na licu mesta, neces ih vise nikad videti (a ni oni tebe). Ako neko hoce da te bije, ti napravi scenu & galamu - pojavice se i milicija odnekle, ako stvar prigusti (imaju oni i taj talenat - za neki "tal" puste reketase da reketiraju, ali samo ako se stvari ne otrgnu kontroli - e, pa ti budi taj koji ce galamom da "stvar otrgne kontroli"). Osnova reketa su pretnje "u cetiri oka" i zastrasivanje. Jedini lek je jasno, glasno & javno ne pristati na reket (iako ti, mozda, u tom trenutku srce sidje u pete, nije svejedno kad te "startuje" neko ko je mozda jaci, a sigurno "ludji" od tebe).
                      (\__/)
                      (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                      (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Vladd
                        CBC Senator XXL
                        • 09.07.2006
                        • 581
                        • NBG

Pa opisani "reket" je cist mentolski blef. Kao pridju, i sad si im "duzan" posto nisu "licitirali". Super se setili. Ocigledno imaju i "psihologa" koji bira "strasljive".
                        Podseca me na mog druga koji svaku zensku "pita" , pa mozda i "bude nesto".
                        Elem, mislim da ponovo pricamo o "ozbiljno" neozbiljnoj stvari. "Pridje covek" i kaze mi da sam mu "duzan" 1000 evra zato sto "nije nesto uradio".
                        Mislim da bih mu "dao" odgovor, da, posto mi je duzan 10000, "odbije svojih 1000, a 9000, moze da ostane duzan i dalje, a mozemo i o "kamatici" da se dogovaramo..

Batine...ne znam.. sta bi posle bilo, tako "olako" upustanje u komplikacije, ne verujem da je svojstveno takvima.
                        Previse je "rizicno", mogu da "zavrse" karijeru.

Blef je dobra "akcija", inace opste prihvacena u Srbiji, ako prodje prodje, nema stete, nema krivicnog dela, cista, lagana, "prevarna" radnja. A moze da "traje" neograniceno, objektivno, osim "price" o dogadjajima i "pokusajima" nema neke vece "stete".

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Ovde je reč o krivičnom delu koje se kvalifikuje kao IZNUDA.Da bi se to delo gonilo mora da postoji oštećeni koji će da to prijavi.Ako takvoga nema "slučaj" ne postoji.E, sad ako pretabaš lika i naneseš mu teške telesne povrede, a on tebe prijavi, "slučaj" postoji.Hebi ga, demokratija, čitaj, zaštita ljudskih prava!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                          X