Lopovi iz parking servisa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Lopovi iz parking servisa

Juce moja zena redovno parkira auto u zutoj zoni i plati dva sata sa mobilnim telefonom. Nakon toga preparkira auto i plati ponovo dva sata ali ovaj put sa kartom za parkiranje. Nakon odlaska po auto ima sta da se vidi, kazna za prekoracenje duzine parkiranja u zutoj zoni po clanu 16b.?????? Nakon citanja kompletne Odluke o javnim parkiralistima 18/2003 grada Beograda, vidim da ce u celom clanu 16 pise:
    "Član 16.
    Korisnik javnog parkirališta je obavezan da:
    a) plati korišćenje parking mesta prema vremenu zadržavanja na propisan način,
    b) postupa u skladu sa ograničenjem vremena korišćenja parking mesta utvrđenim aktom iz člana 7. ove Odluke,
    c) koristi parking mesto u skladu sa saobraćajnim znakom, horizontalnom ili vertikalnom signalizacijom kojom je označeno parking mesto."
    "Član 7.
    Javna parkirališta kategorišu se prema zonama i dozvoljenom vremenu parkiranja.
    Organ gradske uprave nadležan za poslove saobraćaja za područje gradskih opština iz člana 1. ove Odluke, u zavisnosti od potrebe parkiranja, određuje zone iz stava 1. ovog člana, kao i dozvoljeno vreme parkiranja na javnim parkiralištima u tim zonama."

Znaci govori se o vremenskom ogranicenju parkiranja na PARKING MESTU a ne u zoni!!!! Pozovem ja njihov info centar jutros i pocnu oni mene da ubedjuju da je ogranicenje parkiranja u zutoj zoni 2 sata, tj. da se dnevno moze samo jednom parkirati u celoj zoni. Ali posto sam lepo procitao celu uredbu kazem njima da je sve to ok ali samo ako mi oni to pokazu GDE TO PISE, a onda tajac i tuc muc. Znaci gospoda misle da mogu tumaciti zakon kako oni hocu!!!!

Sve u svemu moja namera je da danas posle posla odem tamo licno podnesem zalbu. Ali isto tako sam resen da tuzim Parking servis, kontrolera i salterske sluzbenike za nepostovanje zakona, pokusaj iznude novca, davanje laznih informacija.... Napominjem da je na kazni sve lepo navedeno: da sam platio prva dva sata SMS-om a druga dva sata sa karticom i ima njem broj kako i parking mesto

Treba mi samo savet nekoga da li ce ovo imati efekta raditi ili pokusavam da bijem bitku sa vetrenjacama? Da li bi pomoglo kada bi moj problem uputio na sve televizije? Hvala na pomoci
    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

To se sa parking servisom na kraju svodi na "Zato sto ja imam pusku, a ti nemas!". Mozes da se sudis so Sv. Petra, i time ces verovatno samo do besmislenosti prolongirati trenutak naplate kazne. U drugoj temi smo vec raspravili legalnost odnosenja automobila "paukom" - vrlo slicna stvar vazi i za naplatu parkiranja. Ako smatras da ne trebas nesto da platis, nemoj - pa kad te pozovu na sud, ti ulozi zalbu, pa zalbu na resenje, pa prigovor ovaj, pa prigovor onaj... Ako imas nekog rodjaka/prijatelja advokata, tim bolje. A sto se TV galame tice, to ce malo teze da prodje, posto ovde sloboda govora nije bas mnogo cenjena drustvena vrednost...
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

Jel postoji nesto sto oni mogu da urade ako npr skines tablice i ostavis auto preko ogranicenja u zoni?

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Kazu ljudi da su nabavili neke specijalne bele automobile sa nekim dizalicama koji kruze ulicama i podizu i odnose automobile na neke placeve...

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

Da li postoji zakonski clan pod kojim oni imaju pravo da odnesu auto koji ne remeti saobracaj i koji nije nepropisno parkiran?
          Ja jos nisam cuo da je pauk odneo auto sa parking mesta, osim onih olupina bez tockova sto su stajale.

Comment

• jaksa
            CBC Senator XXL
            • 23.10.2004
            • 701
            • Novi Beograd, SC

Kazu ljudi a mislim da je neko pisao i na ovom forumu o tome, da su vidjali i to.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Sve si lepo smislio, ja bih te podrzao, ali nisi u pravu.

Napisao si ovo:

Znaci govori se o vremenskom ogranicenju parkiranja na PARKING MESTU a ne u zoni!!!!
              a onda si citirao ovo:

"Član 7.
              Javna parkirališta kategorišu se prema zonama i dozvoljenom vremenu parkiranja.
              Organ gradske uprave nadležan za poslove saobraćaja za područje gradskih opština iz člana 1. ove Odluke, u zavisnosti od potrebe parkiranja, određuje zone iz stava 1. ovog člana, kao i dozvoljeno vreme parkiranja na javnim parkiralištima u tim zonama."
              U clanu na koji se pozivas se nigde ne pominjuu parking mesta,. vec se pominju PARKING ZONE i JAVNA PARKIRALISTA (parking, nacrtana mesta duz trotoara...) koja su sastavni deo zona.

Nadlezni organ je odredio da je zuta zona max 2 sata i po tome - ili van centra ili menjaj zonu.

dozvoljeno vreme parkiranja na javnim parkiralištima u tim zonama.
              znaci da smes da zauzimas mesto u zoni onoliko koliko je odedio nadlezni organ.

Sve u svemu, lepa ideja, ali po mom shvatanju - oni su u pravu.

PS Bas me interesuje koja bi TV to objavila kada su svi pod necijim uticajem - sto drzave, sto grada.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

@Williams
                koliko se ja razumem, po nekom zakonu, pauk može da odnese auto samo kada ono ugrožava saobraćaj (raskrsnica pa zaklanja vidik, blizu pešačkog prelaza, parkirano u traci i takve stvari)... naravno, kao i u mnogo drugih slučajeva, niko se toga ne pridržava...

@bigfoot

koliko sam ja uspeo da registrujem, ti koji rade u parking servisu, često gledaju kola preko ulice... pretpostavljam da je video auto preko ulice, pogledao u onaj PDA što ima, video da je parkiranja bilo, ali da je isteklo, sačekao još malo, nije razmišljao da je možda auto preparkiran i sada plaćeno karticom i napisao kaznu...

siguran sam da oni imaju neki šalter za žalbe (u stvari znam, samo ne znam gde je), (okreni par telefona, saznaj gde je to) prošetaš do tamo i objasni situaciju... vredi itekako pokušati, obzirom na visinu kazne...

Comment

• bigfoot
                  CBC Senator
                  • 13.04.2005
                  • 224
                  • Lower Hutt, New Zealand

@sri98

ti si u pravu da sam ja ogranicen da budem dva sata na jednom parking mestu u zutoj zoni, ali sta nakon ta dva sata??? Upravo u tom grmu lezi zec, jer nigde nije napisano sta raditi nakon ta dva sata, ili menjati zonu, ili menjati parking mesto ili nesto trece.

Nakon mog danasnjeg pozivanja milion telefona u sluzbi gradskog sekreterijata za saobracaj i parking servisu, dosao sam do saznanja da vec imaju probleme kao sto je ovaj moj sa drugim ljudima, jer nigde to grad NIJE definisao sta raditi nakon isteka roka za parkiranje, i da trebam da odem u parking servis i ustanovim tacnu stvar.
                  Naravno odem u parking servis u Starine Novaka 22, i prvo se obratim obicnoj salterusi koja me samo blago pogleda i uputi na sefa. Odem do sefa i naravno on opet mene pocne da ubedjuje da sam ja morao napustiti zonu nakon dva sata. Naravno da bih ja i tako uradio da je tako napisano pa ga lepo, a i onda drsko zamolim da mi pokaze gde to pise. On me odvede do znaka za zutu zonu i kaze da na njemu pise da nakon 120min treba napustiti zonu. Naravno posto nisam ni ******, ni ovca a citanje sam naucio u prvom razredu kazem mu da na znaku pise samo 120 min maksimalno, a sta je to maksimalno to NIGDE ne pise . Pa to moze i da znaci da se u zutoj zoni mogu prodavati pljeskavice 120min . On kada je video da me ne moze ubediti da je on u pravu, jer to nige ne pise, kaze mi da sam ja morao napusitti na pola sata i onda sam se mogao vratiti. A ja onako sav u cudu a GDE TO PISE ??? On mi samo slegne ramenima i kaze nigde, uzme ceduljicu sa telefonom svoga sefa upise mi njegovo ime i kaze mi da ga pozovem u ponedeljak, jer on ima USMENU direktivu da moraju tako raditi i naplacivati kaznu ako si pokusao da se uparkiras ponove pre roka od pola sata.
                  Znaci sve u svemu da oni itekako rade na svoju ruku i kako oni hoce a ne po zakonu koji mora biti isti za sve gradjane i jasno napisan.

P.S. A inace danas sam od prijatelja saznao da ovo sto oni rade i naplacuju parkiranje nije po zakonu i da oni to nemaju pravo, niti smo mi duzni to da placamo. On je licno bio sa tipom, a ja cu ga u ponedeljak zvati tog tipa i ustanoviti u cemu je stvar, koji ima pun gepek tih kazni i nijednu nije platio. Sve u svemu to je caka kao sa radarom koji mora da slika samo od nazad po zakonu. Jos jednom ponavljam ovu cu da proverim u ponedeljak.
                  “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225
                    • Belgija - ranije Luna-Chico

meni su pre 2 godine napisali kaznu, a auto na BEL tablama.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Imali su oni ideju i da angazuju advokate, pa da tuzakaju narod po EU.

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Nisi u pravu Bigfoot. Otisao si suvise daleko u analizi "sta pise" i "sta ne pise" i udaljio se od sustine - a to je da u zoni smes da parkiras 1,2 ili 3 sata. Ti mozes da trazis tumacenje, ali ce se ono svesti na to da su oni u pravu - jer ne pise. Znaci, i ako ne pise - to ne znaci da si u pravu, naprotiv. Zasto, mislis ti - pa dozvoljeno je sve sto nije zabranjeno. E, ovom slucaju gledace se njihovo tumacenje koje je u duhu propisa (sto i jeste) To sto si uhvatio nekog priucenog sefica u Parking servisu i "izdriblovao" ga ne znaci nista.
                        Pa, recimo da se pokaze da si u pravu po nekom slicnom pitanju, sta se desava, donece amandman na taj propis i ispraviti nedorecenost (ovo ne mislim na ovaj konkretan slucaj)
                        Bitna je zona. U okviru tih sati mozes da cirkulises po zoni gde hoces. Kada to istekne moras da izadjes iz zone i posle nekog vremena mozes opet da parkiras. Inace, cemu zone ako neko moze da se nadovezuje u nedogled.
                        Tako bi prosao svuda, a ne samo ovde.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

To sam i ja napisao, samo na drugi nacin.

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by sri98
                            Imali su oni ideju i da angazuju advokate, pa da tuzakaju narod po EU.
                            Pa znas kad ce to da zazivi, nikada! Belgijska policija je ljuta na vecinu zemalja EU jel ne saradjuju dovoljno kad su u pitanju kazne koje naprave gradjani ostalih zemalja EU u Belgiji, oce belgosi da zaradjuju i na strancima.
                            Inace kazne su ovde samo tako skupe, parkiras se pogresno i zagradis trotoar, pa ti ces za to da platis 150 eura bez price.

Inace koliko je kazna za taj prekrsaj sto trebas da platis bigfoot?

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Znam da nece, samo kazem koju su ideju imali.

1450 din

Comment

Working...
                              X