Lopovi iz parking servisa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hypersonic
    CBC Veteran
    • 29.07.2006
    • 116
    • state of Medak, BGD

Originally posted by brick
    ili je samo jedna obicna velika pljacka drzavnog Parking Servisa i gradskogo organa koji u talu dele klasican reket pod oblandama "nazovi" regulacije parkiranja.
    Ranije se parking naplacivao po principu, koliko ostanes toliko platis, ali je problem bio u tome sto kad se parkiras, radniku iz PS platis sat vremena parkiranja, a ostanes ceo dan. On naravno ne moze da ti naplati tvoje prekoracenje zato sto mu se radno vreme zavrsilo, ili si ti dosao u trenutku kada on nije bio blizu tvog vozila da ti naplati dodatne sate. E sad da bi se pokrili gubici (ne znam samo gubici cega?) uveli su sistem parkiranja vozila, da bi bilo dovoljno mesta za sve veci broj vozila u gradu. U stvari, da bi se uzele sto vece pare. Ako im je razlog sto su doneli odluku da ne moze 2 puta da se koristi ista zona u toku dana, jer je neko to zloupotrebljavao, znaci samo da su izmislili novi nacin da ti uzmu jos vise para. Tj. ne mozes da platis parking ponovo u istoj zoni, pa ajde da ti naplatimo kaznu od 1000+ dinara. Pitajte gospodina Bogdanovica, koliko mu se dopada sistem placanja parkinga u Beogradu, sigurno je veoma zadovoljan od tolikih para koje dolaze. Pa pauk kosta 2X vise od kazne za nepropisno parkiranje??? Ko je tu lud? Nije niko lud, vec je u pitanju tezak lopovluk.
    I cisto primera radi, ako sam ja prepodne bio poslom u gradu i potrosio sve zone, i ako uvece odem do grada, znaci da ne smem da se parkiram nigde, ili moram da cekam da prodje 21h pa da mogu da se uparkiram? Totalno besmisleno.
    Originally posted by *Egon*
    Pa na Slaviji imas dva velika parkiralista, sta ce ti i garaza.

Takodje si naveo Dorcol, 29.novembar i Dusanovu, oni se nalaze na granici zone, tako da nema ni ogranicenja, niti naplate za parikiranje.
    Zbog ove zajebancije, najveci broj zaposlenih ljudi, parkira svoje automobile na periferiji, tj. granicama zona, tako da tu nema sanse da nadjes parking. Ili moras da imas ogromnu srecu.

2 Neman: Ko ti kaze da su to bili likovi iz parking servisa Prevara danas na svakom koraku.
    Stercus accidit

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

Originally posted by jaksa
      Taj parking se ne placa, zato i nije obelezeno
      placa se nego ima obelezeno samo sa 1 strane ....
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Takodje si naveo Dorcol, 29.novembar i Dusanovu, oni se nalaze na granici zone, tako da nema ni ogranicenja, niti naplate za parikiranje.
        naplacuje se i te kako, kao i te doplatne kazne.
        naravno postoji ogranicenje parkiranja.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141

Hipoteticki po ovom pravilu u jednom trenutku svi kojima je isteklo vreme moraju da odu a novi da ne dodju. Dobijamo paradoks, ovi prvi koji su prinudjeni da odu ne smeju da se parkiraju a novi ne dolaze i sta imamo, ceo centar prazan i drzava ostaje kratka za prihod.
          ovo je (sve cesce) realnost.
          parkinzi poluprazni u najuzem centru grada, u crvenoj zoni a ne smes da se parkiras jer si vec bio u crvenoj zoni (crvena-60 minuta)

po tumacenju da je zona faktor to ispada da je 60min max u toku celog dana dozvoljena a za sve preko toga placas kaznu ma gde se parkirao u crvenoj zoni.
          pa i u drugoj ulici.

ko je smislio, svaka cast
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Pocelo je preterivanje u pljuvanju... Ko vam je rekao da tokom dana ne moze da se parkira u jednoj zoni...to nije tacno. Jedino sto nikome nije jasno koliko je vremena potrebno da prodje da bi moglo opet da se parkira. Ja sam parkirao i po vise puta u razlicitom dobu dana u istoj zoni (zelenoj).
            Zivim u crvenoj zoni i tamo nikad nema slobodnog mesta sem u kratkom intermecu izmedju kraja radnog vremena i nocnog izlaska, tako da nema polupraznih parkinga. Crvena zona je pogresno obelezena i to je stvar za tesku kritiku.
            Osnovni razlog uvodjenja zona je bilo da se ljudi nateraju da krace ostaju u centru, a ne da se pre sgvega uzimaju pare. A sto se tice para cilj je bio da se pare uzimaju organizovanije, pa samim time dolazi se do toga da se vise uzimaju. Da je cilj uzimanje para onda je Parking servis mogao svaku javnu garazu kompletno da izda pretplatnicima. I da se naprave jos dve garaze one mogu teorisjki kompletno da se izdaju samo pretplatnicima i da se na to dodatno naplacuje parking na slobodnim mestima.
            Ljudi parkiraju po obodu zona i prave haos zato sto nece da placaju parking, to je glavni razlog.
            Inace nisam nikakav apologeta Parking servisa, vec sam i sam slao dopise za poboljsanje sistema zonskog parkiranja jer sam odbornik u opstini Stari grad. Obelezavanje zona, smanjivanje broja parking mesta u zonama (zahvaljujuci losem obelezavanju), preteran broj zakupljenih mesta, nemogucnost uspostavljanja kontrole parkiranja u Strahinica bana zbog straha od "namrstenih vlasnika", besmislene zabrane parkiranja na jednoj stani ulice gde moze da se parkira bez problema - to su sve problemi gde treba zestoko kritikovati sistem parkiranja i odgovorne...ali ne preterujte sa kritikom neceg sto je u osnovi dobar sistem, u necemu bolji nego u inostranstvu. Jedino sto ne moze da bude dzabe...

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

A gde je to dzabe? U selu i na periferiji i to ne svuda. Bar ovde kod nas. Stavili bre automate za naplatu SVUDA (i jos ih sade) pa ko voli ili mora.....

Comment

• bigfoot
                CBC Senator
                • 13.04.2005
                • 224
                • Lower Hutt, New Zealand

@ starac vujadin

Originally posted by bigfoot
                A shvatio sam da se borim sa vetrenjacama onog trenutka kada mi je Milos Radivojevic (jedan od glavnih poslovodja u parking servisu) rekao da se ne mogu parkirati vise od jedan put u bilo kojoj zoni.
                Ako ne verujes meni mogu ti dati telefon doticne osobe i da se ti sam uveris u njihovo "slobodno tumacenje" propisa i uredbi
                “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

@bigfoot
                  Ma ok, verujem da ti je tako rekao, to su sve mediokriteti...ko zna sta je on mislio kad je tako rekao. Najbolje da isprobas sam. Ja sam parkirao po 2-3 puta dnevno Krunskoj tokom dana u zelenoj zoni (radim kod Beogradjanke). To sigurno znam, a mozda i negde drugde. Moj prijatelj koji radi na Studentskom trgu, parkira sat vremena u crvenoj, onda pomeri auto u Zmaja od Nocaja, plati zutu ili zelenu, pa onda se vraca u crvenu posle nekog vremena. Jbg, kad radi u poslovnoj zgradi od 8 spratova bez jednog parking mesta i garaze.
                  @dranix
                  Nema nigde dzabe sem u nekim nasim glavama naviklim na socijalizam...

Comment

• bigfoot
                    CBC Senator
                    • 13.04.2005
                    • 224
                    • Lower Hutt, New Zealand

Pa upravo je i problem u takvim ljudima jer oni izdaju kazne. Nemam ja nista protiv zona, niti zelim da pametujem, jer ako su uveli zone onda nam je tako svima. Ali su oni duzni da TACNO obaveste gradjane da li se sme u nekoj zoni jedan put dnevno parkirati, ili vise puta sa odredjenim vremenskim razmakom (15min, 30min, 1 sat...), ili se mora promeniti zona pa tek onda vratiti u staru zonu. A ne ovako lutrija pa kako se kome zapadne.

Tesko cemo mi ikada docekati da ovde u Srbiji zazivi pravna drzava
                    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• vega
                      CBC Senator XXL
                      • 21.02.2006
                      • 324
                      • Beograd

Pravna __ sta??

Pazi ovaj slucaj- komsinica parkirala na oznaceno mesto na kome uredno naplacuju parking jos od uvodjenja zona. Dolazi ujutru kad auto propao u zemlju, samo gepek viri!! Dobro, malo manje... Za neverovati. Strogi centar grada, zuta zona. Znaci preko noci se otvorila neka rupcaga i auto je upao. Farba izguljena, ko zna sta su jos odvalili prilikom izvlacenja odatle...
                      Mislis da je uspela i dinara da naplati??? NIsta, nula! Kazu nije to njihova odgovornost, nek se zali bgd.putu. Ovi putari je vrate na PS... itd... zena na kraju odustane od svega i izvadi iz svog dzepa koliko je trebalo za popravku.
                      E to se zove leba bez motike!
                      ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

A evo mog dokaza da je princip samo uzeti pare i da nema nikakve tolerancije.

Parkirao sam se u zelenoj zoni i igrom slucaja na 2 metra od mene stoji znak za crvenu zonu ali sto je znacilo samo da od tog znaka pa na dalje ide naplata crvene zone, inace sam bio u zelenoj.
                        Videvsi tu tablu platio sam crvenu (citaj skuplju) zonu i kad sam se vratio zatekao sam naravno kaznu.
                        Zalio se setacu kaze jbg. pogresio si, idi u starine novaka gde sam se takodje zalio, imavsi dokaz da sam platio crvenu zonu skuplju i da nisam mogao u isto vreme da budem u 2 zone. Ajde da kazem da sam platio jeftiniju pa da je razlog 5 dinara sto su mi naplatili kaznu nego sam jos platio skuplju.
                        Odgovor...naravno...nije nas problem, pazite sledeci put...pojeo vuk magarca ....tako mi je doslo da
                        CIST LOPOVLUK
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

Ko vam je rekao da tokom dana ne moze da se parkira u jednoj zoni...to nije tacno.
                          OSL (sluzbenik) firme Parking servisa, meni licno, konkretno danas na eksplicitno postavljeno pitanje o parkiranju u istoj zoni ali u drugoj ulici.

ali, i receno da "mozemo biti tolerantni u takvom slucaju ako nam se posebno naglasi", pri cemu je pojasnjeno da treba naci kontrolora u konkretnoj ulici i sa njim licno dogovoriti da ne pise doplatnu kaznu.

na pitanje/moju tvrdnju (iz licnog isksutva) da ranije nije bilo tako regulisano i da je moglo vise puta u toku dana da se parkira u istoj zoni bez kazne, to je negirano mada se na kraju svelo "mislim", " ne mogu bas da se setim", "mozda nekada" od strane OSL.

ono sto sam zakljucio iz svega je da je pravilo da pravila na papiru nema i svodi se na slobodno tumacenje OSL pa kako kome kada i sta zapadne prema licnim afinitetima kontrolora.

uopste ne mislim da dovodim u sumnju stav i objasnjenje sluzbenog lica, neko mu je dao te instrukcije i on (kao sitan sraf) samo sprovodi.
                          a ko je (i kada, gde pise) dao takav nalog, e to se krije po svemu sudeci ...
                          ili ja ne umem da pitam, ili govorim stranim nerazumljivim jezikom, ili sam se juce naselio u ovaj grad sa planete Mars pa sam neupucen, ili...zaboravi- uniforma je moc koja opija, kakvi tamo neki gradjanski zakoni i pravni sistem kada je lova u igri

Jedino sto ne moze da bude dzabe
                          ja ne trazim da je dzabe niti se bunim zbog placanja.
                          ali se bunim ako parkiram auto u zoni B, uplatim avansno novac Parking Servisu za zauzece toj 1 parking mesta i zateknem kaznu za -placeni- parking.

i sto ne postoji drugostepeni organ za zalbe, niti postoji ikakav dokazni postupak da je zaista napravljen prekrsaj (casna pionirska rec kontrolora je jedini dokaz u postupku zalbe koji se vazi).

priroda posla mi je da koristim auto, ako moram da platim parkiranje taj trosak placa zapravo moja musterija (i nije mi problem da jasno to kazem musteriji, ako hoce nizu cenu neka obezbedi parking).

ali ja ne mogu svakom musteriji apriori za svaki dogadja parkiranja da zaracunam dodatno 1.450 dinara...

obicno se parkiram 30-90 minuta pa trosak od 17-40tak eura extra po satu malo ko ovde moze da plati. apetiti Parking Servisa su mnogo jaki za snagu ovdasnje ekonomije..

ako ne zaracunam po radnom danu tih 17-40 eura extra rizikujem da zbog klijenta ja placam iz svog prihoda, odnosno onda i nemam prihod vec samo rashod tj gubitak.

a ako treba da radim i imam gubitak onda je bolje da nista i ne radim u gradu (gde su zone).
                          izbor je bitno povecani rizik od samovolje Parking servisa, izgubiti klijenta (koji ne moze i nece da plati harac Parking Servisa kao praksu koja opterecuje njegovo poslovanje), ili napustiti poslovanje u gradu Beogradu i potraziti klijente na periferiji.

ovo poslednje su uradile mnoge firme pa je poslovni svet napustio centar Beograda, firme se zatvaraju u Beogradu i sele na Novi Beograd, Zemun, Borcu, B. Brdo i drugde.
                          sta preostaje, centar grada kao spavaonica.

ako je to cilj sadasnjeg sistema naplate parkiranja da se oteraju biznis korisnici, uspeva taktika.

Brankov most sasvim direktno pokazuje smer kretanja saobracaja, ujutru je zakrcen pravac ka perfieriji gde ljudi idu na posao kolima a popodne smer ka centru grada.
                          nekada je bilo obrnuto.

gde je u svemu tome logika ovog sistema ja ne umem da dokucim, ali se uzdam da ce se nekome upaliti lampica pre ili kasnije......
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• NemaN
                            CBC Senator XXL
                            • 29.11.2004
                            • 1560
                            • munze

isao i veceras na cinemaniju i ovaj put su mi naplatili ...

dolazi onaj lik do mene ...kaze placa se parking...ja pa platio bi ti da ima negde obelezeno shta ces da mi naplatish pola sata( 2030h)... kaze lik ne ovaj pakring je poseban dok traje cinemanija i placa se traje do 23h...e sad ja poceo nesto da mu se unosim u facu i lik ce meni kao shta mislish da nas 9 ovde izigrava budale...bio sam sa 3 drugarice nisam hteo dalje da se svadjam uglavnom ...naplatio mi je 60din...
                            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• low rider
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2006
                              • 613
                              • Beograd

@M-power
                              Trebao si da napises zalbu, ako vec nisi, jer su meni u obrnutom slucaju bio sam u crvenoj paltio zutu, rekli da je bilo obrnuto, tj. kao u tvom slucaju zalba bi najverovatnije prosla. Mada ne bi me cudilo da su i to menjali.

Ja se zalazem za to da ne mogu izricati kazne iste tezine za dosta razlicitih prekrsaja. Evo ja uvek revnosno placam parkiranje, ali sam ipak morao platiti 1500din dva puta sve zbog greske u proceduri. I nije drago zbog toga. Pogotovo kao sto vec neko rece, koliko mi se samo puta desilo da mi lepo skinu pare nedeljom, subotom i praznikom... mislim ko placa parkiranje 24-48h unapred...

p.s. oko sinemanije ja sam prvi put platio 70din ovaj nije imao za kusur, a ja sam zurio i rekoh mu da zadrzi parking kartu, greota mecava bila. Posle toga sam jos 2x bio, nisu hteli da mi naplate .

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Pa, blago vama kad imate vremena da se setate po takvih dogadjajima
                                Mi, koji ne uspevamo da se doteramo na sinemaniju i ostala zbivanja ni nemamo problem s parkingom
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X