Gume za prednje metlice brisaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Gume za prednje metlice brisaca

Da li mi neko moze reci gde se mogu kupiti gume (malo kvalitetnije) na metar za metlice prednjih brisaca? Necu da menjam kompletne metilce, posto na fabrickim imam spojlere, jer su metlice sa spojlerima znatno skuplje.
    Sada sam kupio neke obicne grafitne metlice u AP sportu, sa njih skinuo gumu i motirao na fabricke metlice, ali mislim tj. znam da nece dugo potrajati.
    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

zasto mislis/ znas da nece adekvatno (kvalitetu) potrajati ?

ja sam nedavno bio u slicnoj situaciji samo su mi trebale metlice za brisace farova.
    kako toga i nema da se kupi zapravo, uradio sam isto sto i ti.
    skinuo samo gumu sa novih (vecih) metlica isekao na potrebnu duzinu i postavio na stare metlice.

ali me vise zanima ono oko spojlera, koliko to stvarno pomaze (ima li nekih merenja) ili je to radi sminke.

pitam jer nisam primetio da postoji ikakav problem sa efikasnim radom brisaca po kisi i na vecim brzinama, a vozio sam i 150-160 km/h pa su metlice perfektno radile posao i bez spojlera.

da li tek pri jos bitno vecim brzinama po kisi treba ocekivati bitnije razlike u ponasanju ?
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

Kod mene na autu, fabricki dolazi samo jedan "spojler" i to na vozacevom brisacu. Navodno na velikim brzinama ima ulogu...
      Power of dreams !!!

Comment

• bigfoot
        CBC Senator
        • 13.04.2005
        • 224

@ brick

ipak da su te metlice dobrog kvaliteta ne bi bile samo 190 dinara. Jes da Champion/Bosh/original nisu toliko puta bolje koliko su skuplje ali su ipak znatno bolje i duze traju.

I ja imam spojler samo na levom brisacu, nisam lepo rekao u prvom postu.
        “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141

da, i ja samo na levom brisacu. to se valjda podrazumeva.
          ali me zanima koliko je stvarna potreba u praksi iz drugih iskustava jer ja nisam primetio razliku sa ili bez spojlera na brisacu. na vise auta, tokom godina.

oko cene metlica, ja sam kupio za prethodni auto u Metrou po 100 dinara+- od 500mm, sada nedavno opet u Metrou po 109 (koliko pamtim) dinara par metlica od 500mm.

rade perfektno, kvalitet odlican i izdrzavaju bez problema letnjih +60-70C na Suncu na parkingu bez degradacije a zimi ostanu mekane i odlicno ciste staklo bez buke i tragova.

kupio sam i male metlice 350mm za zadnji brisac i par kosta oko 350 dinara (na drugom mestu).

ja nikako ne uspevam da pohvatam niti vezu cene sa duzinom metlica a kamoli jos i vezu cene i kvaliteta.

btw, ove u Metrou kupujem ne osnovno sto su jeftine vec sto su se pokazale kao kvalitetne.

ne znam proizvodnu cenu, ali me ne bi cudilo da ni Bosch, Champion i drugi brendovi ne kostaju vise od 10-20 dinara po komadu metlice da se proizvedu a da je ostalo razni dodatak do krajnjeg kupca.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Ja sam imao isto te iz metroa i stvarno su radile 3-4 meseca odlicno. Platio sam ih 130 dinara....samo posle odredjenog vremena pocnu da se cuju, ali dobro zato i jesu 100 din, pa se odmah menjaju...
            Power of dreams !!!

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

A tek kako se cuju na nizim temp posle 6 meseci... Zato sam sada uzeo Bosch koje traju i 2 godine!!!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bigfoot
                CBC Senator
                • 13.04.2005
                • 224

Ako nije problem jel moze na pp koliko si ih platio i gde.

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Pa nek napishe i ovde gde ih je kupio, zato sluzi forum
                  Power of dreams !!!

Comment

• bigfoot
                    CBC Senator
                    • 13.04.2005
                    • 224

Tako je je jos bolje, a rekao sam na pp da ne bi ispala reklama za dzabe

Comment

• Vladd
                      CBC Senator XXL
                      • 09.07.2006
                      • 581
                      • NBG

Boshovih ima i na benzinskim pumpama, cene od 300-600din.

A spojler mi nije pomogao. Prvo, da vidim ko ce da vozi 200 po pljusku po nasim drumovima.
                      Na Zlatiboru me uhvatila oluja, pljusak, vetar preko 120, i spojler je pomogao da odleti cela metlica. Dok sam prebacio desnu, pokisao k'o mis. A vozio sam jedva 50.

poz.

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Koristim Champion vec godinama na raznim kolima i super sam zadovoljan. Imam ih na 156 vec drugu sezonu isti par i kvalitet brisanja se nije pokvario.

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Bosch je u Idei extra i Metrou najjeftiniji... A gde sam ih kupio, e pa necu reklamu da im pravim!!!!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Koristio sam Bosch dok se nisu raspale (bukvalno). Tek kad se onaj brisuci deo poceo odvajati ku[pio sam nove. Platio sam par oko 15ak evra i vozio ih dve i po godine i mnooogo su bile u upotrebi. Inace ne volim mnogo da skudam sneg i led sa soferke pa za to koristim metlice
                            Sad imam Champion i imaju oko pola tog kvaliteta, traju do godinu dana, sezonski se menjaju pred zimu...
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

meni su one jeftine iz Metroa perfektno trajale perko godinu i po dana, i ostale takve (otisle sa autom).
                              ocekujem od ovih sada takodje jeftinih da potraju barem 3-4 godine ako su losijeg kvaliteta kao sto kazete.

ove Boschove prednje koje sam skinuo su bile iz 1999.godine, znaci nekih 7 godina su izdrzale metlice.

sa farova su metlice iz 1995.godine, prva fabricka ugradnja (nisu se pocepale, otvrdnule od toplote farova) sa zigom Volvoa na sebi.

jos nisam imao tako lose iskustvo da metlice bilo kog proizvodjaca potraju manje od godinu dana, cak ni ruske.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X