C5 2.0 HDi 2003. god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

C5 2.0 HDi 2003. god

Drug je pre nedelju-dve pazario C5 2.0 HDi. I sad non-stop zapitkuje sta mislim o njemu. Posto nemam pojma kako se auto pokazao - mozete li nesto da mi kazete o njemu.

Meni deluje da je 2.0 HDi suvise slab za tu karoseriju - nedostaje mu zestina i pored 136ks.

Da ne zaboravim - rec je o ne-restilizovanom modelu.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

A zar nije logično da on tebi kaže nešto o tom automobilu? Ili da dođe pa da kaže svima nama, on ga na kraju krajeva ima, za razliku od nas.

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

Pitaj ljude na Citro delu foruma, pre ces dobiti dgovor. Meni je C5, pored aven****, najruzniji auto u klasi...a i sire.
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Mazda 6 2.0d

Hvala na pomoci. I meni je neverovatno ruzan (Avensis i nije toliko).

A stose komentara tice da bi ON trebao NAMA da kaze - to stoji. Ali jednostavno - smara o tome sta mislim o C5 a ja jedino sto mislim je da je mnogo ruzan.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Pa slazi ga onda najstrasnije moguce Kako da mu kazes da mu je auto ruzan nevidjeno tj, najradije ga ne bi ni video
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Darko_NS
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2004
            • 557
            • Srpska Atina

meni su se par prodavaca polovnih vozila hvalali kako je c5 najbolji i najudobniji auto u toj klasi koji su vozili

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa po cemu moze da bude najbolji?!?! Mozda samo udobnost za te pare, inace...
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Ivvan
                Moderator
                • 29.09.2004
                • 1574
                • Nis
                • SAAB 9000

Pa verovatno misli na udobnost jer hidraulika je hidraulika
                Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225
                  • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by Eon
                  a sta je najbolji auto u toj klasi za te pare?

Comment

• Bane R
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2006
                    • 1769
                    • Beograd

Pa u toj klasi za te pare možda i ne može da se nađe nešto bolje, jer polovni citroeni ne drže cenu tako dobro, pa brzo postanu jeftiniji od konkurencije iz klase. Ali da je najbolji u klasi jeste preterivanje.

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Mazda 6 2.0d

Nije ni blizu najboljeg u klasi. Jedino sto je najbolje - kako upija rupe. Tu je bez premvca. Ali sve ostalo...

Nemam pojma ali meni su Citroeni nekako tunjavi - svi. Svidja mi se C1, C2 i donekle C3 a ovi veci - blagi uzas.

C5 se po mom subjektivnom misljenju prilicno lose ponasa na velikim brzinama, nekako nesigurno deluje. Pa sam se pitao da li je to samo moje subjektivno misljenje ili je tako.

A druga zanima da li ima "standardne kvarove."

Inace za te pare auto tog godista stvarno tesko - 10 000 je placen sa svim dazbinama, do registracije.

Comment

• Čiča
                        CBC Senator XXL
                        • 14.12.2005
                        • 1621
                        • Beograd, Vidikovac

misljenja sam da od legendarne "ajkule" ta marka citroen nije napravila lep auto. Malo su se izvadili sa C4, ali i tu su opet podeljena misljenja. Imam kolegu koji me non stop davi kako je citroen ovo ili ono naravio i kako je za njega C5 najlesi auto. Predlagao sam mu par puta posmatranje ali smo od tada pokvarili kolegijalne odnoso

Da citroen ima neka dobra ili napredna resenja ne sporim, farovi koji prate tockove, zatim centralni deo volana koji se ne okrece, vec samo obruc (kod C4) to jeste tacno. Ali ipak dizajn je nesto sto ce ovom brendu uvek garantovati da ce to definitivno biti auto koji se najmanje krade

Inace 2.0 hdi mislim da jeste dovoljan motor, opet zavisi od toga sta ocekujes od dizelaza. Izdrzljiv i pouzdan. Ali mislim da ovde ima mnogo kompetentnijih da o tome sude i pisu, ovo je samo preneseno iskustvo njih par koji voze taj motor
                        Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                        "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• ibralic
                          CBC Član
                          • 22.11.2006
                          • 55
                          • Solin,RH

Ako se radi o C5 2.0 hdi prve generacije,onda je vjerovatnije motor sa 110ks. Tek druga generacija C5 je dobila novi 2.0 hdi sa 136ks. Taj motor je jedan od najboljih,a možda i najbolji motor u klasi. Što se tiće dizajna 1. generacije C5,moram priznati da i meni kao zagriženom citroenašu nije jasno di su bile oči dizajnerima?! Kod druge generacije su dosta popravili dojam,no i dalje je čitav auto nekako previsok,pogotovo gledajući bočnu liniju!
                          Po onome što sam saznao o servisera druga generacija je ukupno poboljšana u odnosu na prvu što se pogotovo vidi i kod cijena polovnih auta!
                          na LHM-u je udobnije...

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by Luna-Chico
                            Originally posted by Eon
                            a sta je najbolji auto u toj klasi za te pare?

Tesko je reci za te pare, a i ovo je tema u kojoj pricamo samo o Citroenu. Ipak mislim da je investicija u to vozilo promasena, a vreme ce pokazati!!!!
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Vozio sam se dosta u C5, i ja sam vozio , i generalno auto nije udoban kao stariji Citroeni. Tvrđi je dosta. Unutrašnjost je ogromna, ne može se porediti sa Passatom npr. Auto dobro ide, troši 6.5l na 100km na BG-CG npr. Osetljiv na loše gorivo, kao i svaki HDI. Od mana: teška zamena sijalica u prednjim farovima
                              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
                              X