Rover 214si

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Rover 214si

Kao sto je gore navedeno radi se o autu Rover 214si '95 godiste, motor 1400ccm presao negde oko 106000 km. Moj komsija ga prodaje za 3300eura i interesuje me kakvi su to automobili za odrzavanje, dugovecnost motora, limarija, konkurenti u toj klasi itd. Unapred zahvalan ja.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Ok, opste je poznato da Rover automobili nisu mnogo na cenim, pogotovo sto fabrika vise ne postoji pa im je samim tim i manja cena,. Nekad je to bio rover, pa BMW, a sad nemam pojma...

Generalno, ne vaze kao previse pouzdani, mada zavisi od primerka do primerka.... nista nije uklesano u kamenu....

Za pocetak, razmisli gde ces ga odrzavati kod kod majstora i koliko kosta redovan servis (ulje, filteri, svecice.. a sve to ti kaze taj odredjeni majstor), ima li delova ako ti nesto zatreba i sl., i zapitaj se za pravi razlog prodaje tog automobila...

Sto se tice dugovecnosti motora ne sekiraj se, svaki ce preci min. 250K km bez pipanja, pitanje je koliko ce imati sitnih i nervirajucih kvarova koji odnose vreme i novac, limarija je takodje ok i tu ne moras previse da brines to je takodje standardna stvar, a konkurenata ima koliko hoces... samo pogledaj kroz prozor......
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Durango
      CBC Senator XXL
      • 01.02.2006
      • 590
      • Zemun, Srbija

Moj drugar ima 214 97. godiste ali ne znam da li ima isti motor kao i taj 95. jer je u pitanju noviji model auta. Ima odlicne performanse, a i potrosnja mu je zadovoljavajuca. On je za 2 godine menjao dva puta alternator (polovan) i na kraju je treci put remontovao postojeci. Jednom mu je prokuvao tako da je zamenio i dihtung glave. Na internetu je pronasao da su to i dva najcesca problema na koje se vlasnici zale!
      MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

pa ovako ja nikad bio u jeednom i nikad probao

ali prema recima mile-pileta on kaze da su bzvze i da se kavare cesto (sitni kvarovi) i da imaju ako sam ja dobro razumeo 1 veliki sraf koji drzi ceo motor....koji cesto pukne
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

@alexa05 cisto ako te zanima bio je skoro jedan 214 na autoplacu ovde u Nisu.Za 2000. god. su trazili 4000 evra.Ne znam da li je prodat ali ako si bas zainteresovan mogu da vidim. =]

Comment

• Miljan
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2006
            • 459
            • Nis

Brat je imao bas taj Rover i prodao ga je, nema delova, mnogo su skupi, a i mnogo trosi. Zadnje kocione celjusti 400 eura.

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Pa to i jeste ono sto me odbija od Rovera, odrzavanje, delovi "Zadnje kocione celjusti 400 eura", manjak otpada za njih (bar u mom kraju).

Ma debelo se razmisljam da sredim moju suzu (koja me nikad nije ostavila na putu) i da je vozim dok ne bude para za mladju sestru. A i sta bi mi rekli ovi moji opelasi, napljuvali bi me samo tako, sa opela na rovera.
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

Pa ne moras da cekas neka bolja vremena da bi se domogao mladje sestre.Za planiranu sumu mozes da nadjes Opel Astru F
                Em je bolji auto od Rovera em niko nece da te pljuje

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

Rover 200 do '95. je kopija Honde Concerto. motor je malo drugaciji nego poslije 95. (98 a ne 103KS - razllika u ECU i izduvu)
                  sto se tice kvarova:
                  - anlaser i alternator redovno crkavaju
                  - dihtung glave je slaba tacka i na oko 150-200k km treba da se mijenja
                  drugih problema nema. zahtijeva dobre svjecice i kablove.
                  inace ja imam 214Si iz '98. i presao je vec preko 220k km. nikakvih problema nisam imao osim alternatora i anlasera
                  a sto se tice cijena - mitovi i legende - 90% elemenata pase od Honde Concerto i Civic tako da je sve to pros*ravanje...
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• GT
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2006
                    • 337
                    • Beograd

I pored Engleske 'hladovine' automobil izgleda jako lepo, pogotovo ovaj noviji model! Nisam ga vozio ni izbliza gledao, ali ne bi mi smetalo da ga imam jer zaista je mnogo onih koji kupuju 'standarde' pa svi lice jedni na druge!

Jedan od automobila za razlikovanje!
                    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Danilo
                      CBC Senator XXL
                      • 02.10.2004
                      • 908
                      • Beograd, Dorcol

Komsija vozi 214 sa hondinim 1.6 motorom.

U principu je sve bilo OK, vozi ga skoro godinu dana na CG table, ali mu je pre nedelju-dve pukla glava motora bukvalno sama od sebe (stajao je na semaforu kada je auto poludeo) i za varanje, dihtung, srafove i ruke je morao da da 420 eura...
                      www.blindmanmotorsport.com

Comment

• foRce
                        CBC Senator
                        • 03.11.2005
                        • 213
                        • Novi Beograd
                        • Honda Accord Sport, Rover 600

Kada se napise 214 logicno je da je motor 1.4cm,a ako je 1.6cm onda je 216.U seriji 200 od 1995+ ne postoji Hondin motor!Najjaca mi je prica ljudi na pijaci kada za seriju 200 kazu ima Hondin motor a kad otvoris haubu sve se vidi.To samo moze da izvali neko ko ne poznaje Honda-Rover modele.

Comment

• Next
                          CBC Član
                          • 11.12.2006
                          • 48
                          • Beograd

To za hondin motor se provlaci cesto i po oglasima...na par mesta sam video gde se prodavci hvale za modele iz 200 serije da imaju hondin motor.
                          Naravno odma privuku paznju na sebe tj.auto koji prodaju, ali i ja sam cuo da rover u toj seriji nije ugradjivao hondine motore .
                          Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• mirdza
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2005
                            • 2437
                            • Katowice (PL) / Banja Luka
                            • AGP / W126

jednom za svagda - u 200 Mk2 (do 1995.) bio je hondin 1.6, u Mk3 1.6 je roverov
                            1.4 je UVIJEK bio roverov K-engine
                            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
                            X