Uvoz iz USA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • level3
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2006
    • 857
    • BGD, V.B. Karaburma

Uvoz iz USA

Da li moze iz USA da se uveze automobil novijeg godista (2002 - 2006) ?

Poznata mi je prica da oni imaju drugi standard koji se razlikuje od evropskog (euro 3, 4).
    Ipak, cuo sam (samo price) da su neki uspesno obavili kupovinu i carinjenje u nasoj lepoj.

Ne znam tacno sta zakon (osim eura 3) kod nas kaze.

Jel ima neko konkretna iskustva?
    www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =
  • Lanee
    CBC Senator XXL
    • 30.11.2006
    • 488
    • Beograd

da i mene interesuje jer imam prijatelja tamo (amerike) koji se seli za eu a auto je 2006 godishte i rado bi ga poneo sa sobom za evropu....
    Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
    To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

Da li mislis na americke automobile ili automobile registrovane u americi ?
      Moj rodjak je u USA kupio Nissan-a '03ce godiste koga je prodao u Srbiji (vlasnik ga je registrovao, e sad da li je muljanje ne znam). S druge strane poznanik ima nekog kadilaka sa motorom vecim od 3000 kubika, zbog cene registracije ga drzi na US table, motor sigurno nije euro3 niti je neki od "ekoloskih" motora, pa ne verujem da bi mogao da ga preregistruje.

Najbolje je raspitati se u policiji.

Comment

• jovan30
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 322
        • Beograd

nekad je moglo sad vise ne. Mozda i sad moze na mufte, ali ovako legalno ne.

Comment

• GT
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 337
          • Beograd

Postoji problem u vezi tih ekoloskih normi koje se ovde zovu Euro, a u Americi ih nema! Sigurno da moze jer sta bi se onda vozilo od Americkih vozila, a koliko vidim ima ih dosta!

Kontejner za dva vozila je oko $1000, dodje brodom u Bar i odande se preuzme, naravno carina i sve ostale gluposti!
          Ubedjen sam da moze, samo ne vidim razlog za to...
          "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Lanee
            CBC Senator XXL
            • 30.11.2006
            • 488
            • Beograd

pa evo barem jednog razloga

When it's time to schedule maintenance or you need vehicle repair services, turn to the vehicle care experts at GM Certified Service. View available services today.

P.S. obrati paznju na cenu
            Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

Postoji jos jedan problem, naime, ako neki model nije homologiziran na nasem trzistu, a ti si prvi koji ga uvozis, moras da ga saljes u Vincu na homologaciju, a mislim da to kosta. Prijatelj moj je uvezao Subaru Forester iz Slovenije i morao je da plati homologaciju, zato sto Subaru-ov diler ovde nije homologizovao taj model (jeste valjda za 2004, ali 2005 model year nije). Imaj to u vidu, raspitaj se pre nego sto se odlucis na nesto tako

Comment

• Lanee
                CBC Senator XXL
                • 30.11.2006
                • 488
                • Beograd

@brabus da li znash da li se taj test radi i na mashinskom fakultetu??? jer mi tamo drugar radi (ustvari pochinje za koji dan)

Comment

• Williams
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2006
                  • 556
                  • Beograd- Cerak

Mislim da je dosta preko 1000$ po kontejneru, nije postojala direktna linija nego je sve to islo do Roterdama ili do neke od vecih Evropskih luka, pa odatle eventualnio u Bar ako je isplativo.
                  Tako je bar bilo pre 3 godine kad je drugar hteo da uveze Grand Cherokee.

Kod prijatelja na poslu imaju trenutno neki Ford Expedition ili Explorer '02-'03, kaze da su im u MUPu rekli da to ne moze da se registruje (verovatno da sve moze uz odredjene veze i vezice...). Bitno da nasa industrija cuva ozonski omotac...

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

@Lanee

Nisam siguran, ali mislim da ne i da se radi samo u Vinci

Comment

• Miljan
                      CBC Senator XXL
                      • 18.01.2006
                      • 459
                      • Nis

Sve moze, cesto vidjam ovde jedan Ford (neki americki, ne znam koji je model) dosao je sa americkim tablicama, a od pre neki dan ima NI-120-xxx
                      Inace, stariji neki model, 90 i neko god.

Comment

• GT
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 337
                        • Beograd

Pa dobro, ima smisla za ovako nesto! Ali mislio sam na polovnjake, dok sam bio tamo dosta je bilo toga u ponudi, pomislio bi covek da je dzabe, ali...
                        Sve to ima svoje, svugde su ocuvana i dobra kola na ceni!

Siguran sam da je kontejner $1000, cak i manje jer sam i ja svojevremeno hteo nesto slicno da uradim, samo je bio Mustang 2004. u pitanju, srecom odustao sam!

Postoji agentura koja ti to sredjuje, ti samo das novac, potrebna dokumenta i to je to! Ali svakako ima cimanja, sto se mene tice ne volim Americke automobile...
                        "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Kenno
                          CBC Senator XXL
                          • 21.08.2006
                          • 460
                          • Zenica, BiH

U BiH mozes sigurno uvesti i sa Marsa auto, samo da je 7 godina ili mladje.

Comment

• Lanee
                            CBC Senator XXL
                            • 30.11.2006
                            • 488
                            • Beograd

pa dobro ko bi hteo da vozi marsovski auto ??!!!

ali ako malo troshi tipa 1l na milion kilometara
                            to je onda OK

a ovako mi je sasvim dovoljan ovaj pontiak, samo gde da nadjem pare za njega za kontejner mi i nije toliki cim

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Evo informacija o slanju

OVDE

Comment

Working...
                              X