Pogresno mesto za ulje verovatno... Potrazi malo na forumu i vidi gde je najsigurnije kupovati ulje!
Kako krece da trosi ulje!?
Collapse
X
-
Inace ono staro opel ulje (sa sivo-zutom nalepnicom) se vise ne moze naci (osim ako ga je neki prodavac imao na lageru u veeeeelikim kolicinama pa jos uvek nije sve rasprodao)
Ovo sto se sada prodaje sa plavom nalepnicom bi trebalo da bude isto ulje (samo razlicita ambalaza)
Dakle opel ulje=GM ulje
Comment
-
-
Kada sam mislio na "specifican" nacin voznje, umalo da detaljno pogodim. Znaci, u pitanju su 2 vozaca, sa razlicitim stilom. Takva situacija, mora da preokrene nesto na autu, motoru..
Drugo, vaznije, nije mi bas najjasnija diskusija sa "opel" uljem, pa ovim ili onim, a prodavac rekao za je "zamena"...majstori rekli da "ne valja", ili "super" je.
Valjda, na ovom forumu, mozemo da podignemo nivo iznad "domacice" koja je "otisla u servis" i "tamo joj rekli", ..napisali bibliju.
Valjda neko (ili se) zna sta i kakvo je "opel" ulje, sta ima od aditiva, da li je mineralno...
Ako si sipao "zamenu" (mada svako bolje ulje moze da "zameni" losije), koja ima vise deterdzentskih aditiva, ili je redje, sto je cesci slucaj, mozda je doslo do "ispiranja" motora, skinule se zapekline bitumena..pogotovo uz ostru voznju.
Potrosnja, retko crno ulje je "normalna" pojava. Mozda bi efikasan lek bio i ponovno dihtovanje motora, deklovi, gumice...
Mada bih ti preporucio, zbog desavanja iz iskustva, ako je mehanicka pumpa, da nije probila neka membrana, pa malo benzina u ulju napravi cudo, razredi, procuri negde, ispira motor...
Poz.
Comment
-
-
Ajde stvarno da malko rascistimo sa tim uljem
Ranije je bilo opel 15w-40 mineralno, 10w-40 polusintetika i 5w-30 sintetika
Sada imas isto to samo sa GM nalepnicom
Za tvog kadeta je preporuke mineralno 15w-40 ili ako je motor u bas dobrom stanju mozes probati polusintetiku 10w-40
Inace opel ulja su jedna od jeftinijih a ne skupljih
Comment
-
-
Meni je samo problem bio sto sam posle 10 sipanja Opel ulja ( zuto sivog ) sipao GM i on to sjurio za 2500km kao da sam presao 10 000 s njim. Razlika u ulju je evidentna, kao sto sam napisao, da je ovo licilo vise na vodu.. a ne na ulje. Sipao sam opel ponovo i sada cekam da vidim da li ce i njega da sjuri ili ce biti ok... uvek sipam 10w-40Renault Twingo, 1.2
Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.
Comment
-
-
A mozda je taj drugi vozac malo vise "muski" vozio i bukvalno ulje je izgubilo svoja svojstva, postalo redje i vise se trosi...
Kod mene u nissanu na zameni mineralnog ulja koje vrsim na 5000km, ulje bukvalno bude kao voda, ali auto se svaki dan vozi u crvenom podrucju obrtaja i ulje u takvim uslovima nema sansi da traje 5000, vec se razbije na 2-3.000km... Barem su takva moja iskustva iz taxija... Na drugom vozilu koga ja vozim ladno mogu a izguram sa istim uljem 7-10.000km normalne voznje...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
@prolupator: moja greska, mineralno 15w-40
@Srdjan: Ume burazer da przi gas patos, ali kontam da je i do sada tako... sta je da je, videcu s ovim menjanjem, valjda necu morati da radim operaciju na otvorenom motoru...Renault Twingo, 1.2
Comment
-
-
Originally posted by madwap@Srdjan: Ume burazer da przi gas patos, ali kontam da je i do sada tako...Barem se on uziveo u tu ulogu...
Sad ce da dobije w124 250d pa da vidimo koliko ce izdrzati....
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Kvar ili nesto cudno?
E pa prodjoh skoro 1000 km, i rekoh da vidim sta se desava s uljem... ovim Opelovim koje sam sipao... i sada se desava nesto sto nikako ne razumem.
Uvek sipam ulje blizu MAX ... nekako mi je tako najsigurnije... tako sam i ovaj put. Ujutru da izmerim nivo ulja, on blize minimumu, malo ispod pola, i rekoh ok, oprostim se od toga da mi je motor citav, necu da dolivam... krenem da razmisljam sta da radim, odem do grada i vrnem se... ostavim da odstoji sat-dva.... premerim ponovo kad nivo normalan!?? Sad mi nikako nije jasno gde mi se denulo sigurno pola litre ulja... pa se vratilo na normalu... i sada ispada da s tim opelovim ne trosi, ALI mi je potpuni rebus kako to da ujutru ulja kao da nema, a provozam ga i ostavim i onda ima...
I to se sve 2x ponovi...Renault Twingo, 1.2
Comment
-
Comment