Kako krece da trosi ulje!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • madwap
    CBC Veteran
    • 02.09.2006
    • 177
    • Beograd

Da, to je to Optima. Meni se potrosnja smanjila, tj. mogu da kazem da je nestala, tj. vratila se u regulrano stanje.

Oko toga da li se auto otromboljio, iskreno mislim da nije, mada je to tesko odrediti na 20 godina matorom kadetu koji je presao preko 350 000 ukupno, a 50 000 posle osvezenja i vozi se na gas... otromboljen je on odavno... ali posle sipanja ulja nisam primetio da se nesto pogorsalo...

Ti probaj, ovo Optima pa vidi kako ti se ponasa... nije skupo a lako ces se vratiti na neko drugo...
    Renault Twingo, 1.2
    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

OK hvala, cim legne plata menjam ulje i filtere...
      Pozdrav
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• GT
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2006
        • 337
        • Beograd

Opel, pa jos i Kadett, plus '86. godiste i ti kazes pouzdan?!

Uozbilji se malo, sipaj Selenia ulje koje je najverovatnije original, osim ako se nisu dosetili pa totalno kopirali onu kanticu, to im se nesto bas ne bi isplatilo! Ako i posle toga bude trosio isto, definitivno je motor! Inace nemoj da se opterecujes sa merenjem svaki dan, izmeri kad sipas, onda posle 2-3 k kilometara pa lagano, nece ti se nista desiti, lampica se polako pali na neravnine kad nema ulja i posle toga imas vremena jos ohoho da odreagujes!
        "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• madwap
          CBC Veteran
          • 02.09.2006
          • 177
          • Beograd

Da, bas Opel i bas Kadet i bas iz 86, i mogu reci pouzdan. Nije me nikada ostavio, 3x je bio u CG prosao je zemlju od Subotice do Ulcinja, vozi se u 3 smene... kod 3 vozaca. Osim redovnog odrzavanja nista nisam dirao, tako da mogu reci da je pouzdan...

Istina je da mogu s biciklistom da stanem na crtu, ali ipak stignem od A do B a da ne pokisnem.

U svakom slucaju, posto vidim da si komsija, preporuci mi predavnicu u kojoj kupujes Seleniu, jer kada sam je ja trazio nije je bilo u nekima. Unapred hvala.
          Renault Twingo, 1.2

Comment

• GT
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 337
            • Beograd

Pa malo sam se nasalio jer kod nas ljudi ocekuju mnogo a ne daju nista, pogotovo vlasnici Opela! NHF, moja braca su jedni od tih...

Imas u Dimitrija Tucovica odmah posle podvoznjaka sa Ruzveltovom zove se AB Motors za koji mi kazu da nema sve originalne delove (za Alfu), ali svakako ga ima Auto Stil-u u Cvijicevoj (proverena prodavnica), ali verujem da je ulje i u jednoj i u drugoj originalno! Ne znam sta bi trebao sipati, ali mislim Selenia Gold nije skupa i svakako ce ispuniti sva ocekivanja!
            "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• saleOHC
              CBC Početnik
              • 27.03.2007
              • 8

Jel zna neko kolika je dozvoljena pohabanost cilindara kod kadeta? Auto pre nije trosio ulje ali me brine ta prica o kompresiji... Da ne menjam samo karike pa da otvaram za 10000km... ili da ostavim pa dok traje traje

Comment

• madwap
                CBC Veteran
                • 02.09.2006
                • 177
                • Beograd

Kolika je kompresija kod tebe?
                Renault Twingo, 1.2

Comment

• saleOHC
                  CBC Početnik
                  • 27.03.2007
                  • 8

Nazalos nije izmerena pre rastavljanja motora u pocetku problem bese samo sa dihtungom glave...

Comment

• madwap
                    CBC Veteran
                    • 02.09.2006
                    • 177
                    • Beograd

Hajde ako budes stigao skljocni po koju slicicu, i ako mozes da nas informises koliko ce te kostati ta ekskurzija...
                    Renault Twingo, 1.2

Comment

• GT
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2006
                      • 337
                      • Beograd

Ne isplati se dirati bilo sta u preventivne svrhe, jednostavno izmeri kompresiju da vidis kako stvari stoje bar sto se tice kompresionih karika, a ako ti pritom "ne trosi" ulje terace on jos! E kad dodje do kraja, onda tek otvaraj i radi to kako valja ako si vec za tu varijantu...

Comment

• dima
                        CBC Senator
                        • 14.02.2007
                        • 200
                        • Niš

Originally posted by madwap
                        Hajde ako budes stigao skljocni po koju slicicu, i ako mozes da nas informises koliko ce te kostati ta ekskurzija...

Upravo radim generalnu, pa za koji dan dobijas i slike i "racunicu"
                        OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• dima
                          CBC Senator
                          • 14.02.2007
                          • 200
                          • Niš

Evo slika za pocetak

Motor otvoren - zazor na karici 1.2mm!!! Inace cilindar je pojeden za 13X14 stote.

Iznutra je pun nekih naslaga od ulja i garezi

OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• dima
                            CBC Senator
                            • 14.02.2007
                            • 200
                            • Niš

na pumpi je puklo parce metala koje stiti zupcasti kais

i remenica je isto od necega ostecena

radilica pre obrade

i posle obrade
                            OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• dima
                              CBC Senator
                              • 14.02.2007
                              • 200
                              • Niš

stari klipovi

novi

Inace od cega moze klip da se ovako "istacka"
                              OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• madwap
                                CBC Veteran
                                • 02.09.2006
                                • 177
                                • Beograd

Amatersko pitanje, a sto menjas klipove? Ako promenis letece lezajeve i karike... sta fali starim klipovima?
                                Renault Twingo, 1.2

Comment

Working...
                                X