Cilindri otisli u k****! Prva specijala na 75.5mm.
Kako krece da trosi ulje!?
Collapse
X
-
Kojih bre 400 evra pa onda ne bih ni uzimao u obzir generalnu!
Evo racunice na grubo:
klipovi + karike Perfect circle 8320,00
leteci Kolbenschmidth 800,00
lezeci Kolbenschmidth 2100,00
dihtunzi Elring 3300,00
srafovi glave 1000,00
masinska obrada glave,
cilindara i radilice 5800,00
ukupno: 21320,00 ~ 270?
Inace jeftinije uzeti rasparne Elring dihtunge nego set za generalnu (4100,00) - prodavac rece da je u pitanju rabat na kolicinu - narucuju mnogo manje setove nego pojedinacne dihtunge.OPEL ASTRA G 1.4 16V
Comment
-
-
Pa vidim da se na forumu uveliko govori o motorima u odlicnom stanju od 200?, 300?.... Nisam strucnjak za motore i mehaniku, ali mi se to ne slaze sa cistom zdravom logikom: motor star recimo 15-20 godina sa najmanje 250.000km - X00.000 km sa nikakvim podacima o odrzavanju a odlican po oceni onog koji ga prodaje. Mislim da posle toliko godina ili km nijedan motor ne moze da bude ok bez nekog petljanja oko njega - e sad sta je radjeno ko to moze da zna.
Koliko sam ukapirao mogu se samo promeniti karike i da taj motor u trenutku kupovine bude manje vise ok ali lezajevi, radilica, ventili, hidropodizaci da budu s****. To znam iz licnog iskustva jer kada sam nosio motor na masinsku obradu da premere sta je ok a sta nije (a nista nije bilo ok) majstori su pitali ako nameravas da prodajes auto stavi mu samo karike - drzace 3-5 hiljada kolko da ga prodas, a ako hoces za sebe i da bude po PS mora specijala radilice, cilindri na +0.5mm pa zbog toga i novi klipovi (a stari su bili dobri u p....)
E sad izmedju "novog" i "dobrog" motora za ~200? bez ikakve garancije u narednih godinu dana po pitanju trajnost i starog kompletno remontovanog za ~300? za koga znas sta je radjeno i sta je stavljeno uvek ce mi izbor biti remont.OPEL ASTRA G 1.4 16V
Comment
-
-
ulje pocinje da trosi postepeno, osim u slucaju pregrevanja ili nekog iznenadnog kvara.toliko o temi.a posto se ovde time vise ne bavimo, i ja mislim da je bolje za 100e vise uraditi svoj motor nego uzeti neproveren polovan, ukoliko to vrednost auta opravdava.ukoliko ne opravdava, bolje ga je prodati u datom stanju, da se neko drugi ********, cista ekonomija, bez emocija."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Ma nije niko uvredjensamo ne shvatam savete tip uzmi polovno bolje nego remontovano!
Ali sta uzeti za cenu kadeta + 300? - opet neki krs. Ovako barem znas da je sto se tice motora perfektan i pouzdan - sledi da se proveri vesanje (opruge), kocnice radjene prosle godine i na kraju pragovi. Onda mogu da imam puno poverenje u auto.OPEL ASTRA G 1.4 16V
Comment
-
-
Originally posted by servis.impulsulje pocinje da trosi postepeno,
Moj je poceo da trosi "normalno" ulje, ali kada sam mu sipao optima, gusce za istorsene motore, prestade...Renault Twingo, 1.2
Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.
Comment
-
-
isti takav kadet (nekad moj, sad kod oca), 1988/motor 13N, trosio 250ml na 100 kad sam ga kupio(125000km), sad, 265000km, 600ml na 1000, 20w60, ulje menjano na 10000 po proizvodjackoj specifikaciji. inace, najveca promena u potrosnji (sa 250 na 500ml) se desila na 160000, kad sam ugradio plin.dakle, sve to ide jaaaako postepeno, i jos motor nije otvaran."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
i da, nosio sam se mislju da mu promenim gumice ventila, jer je potrosnja izrazena samo pri duzoj voznji u lokalu (hladni startovi, kratke relacije), i dan-danas na otvoreno troci manje od 500ml, testirano bas pre dva meseca, 1200km za dva dana, nivo ****o sa MAX na nesto manje od pola do MIN (MAX-MIN je 750ml)"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Originally posted by prolupatorSamo nisam navikao da vlasnici Kadett-a (osim retkih) imaju zelju da uloze 30% vrednosti automobila u sam automobil
Meni trosi ulje vec 3 godine,malo se povecala potrosnja ulja od kad je stavljen plin,a onda sam sipao gusce ulje,20w60 i dosta smanjio potrosnju,sada trosi oko 1l na 1000-1500km
Comment
-
Comment