Daewoo nubira

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlada064
    CBC Član
    • 22.02.2006
    • 12
    • Beograd

Daewoo nubira

Veliki pozdrav
    Interesuje me vase misljenje o nubiri 1.6 16v sedan.Kakav je za odrzavanje, cene delova,ugradnja plinskog uredjaja,kako se ponasa u voznji(grad, otvo-
    reno), ukratko sto vise detalja.Na netu sam pronasao brdo podataka, ali sve u varijanti pisali novinari ili skinuto sa zvanicnog sajta.Da li je razumno dati 4000-5000? za 2000 godiste.Koji tip gasne instalacije ugraditi?
    Plasim se da nebude ona stara ko ne plati na mostu plati na cupriji.
    Izvinjavam se sto sam bio opsiran, ali ne bacaju mi se tesko zaradjene pare.
    Hvala unapred.
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

Pa, ja imam Nubiru iz 2003 godine, sa motorom od 2 litra, tako da nije bas isto, ali je ipka slicno. Gas nemam, i necu da ga imam, na gas kuvam, na naftu se grejem, a vozim na benzin. Dakle, o gasu ne umem da ti kazem bilo sta.

Sto se odrzavanja tice, evo ti primera, pa odluci sam. Pocetkom prosle godine, GM je preuzeo sve bivse distributere vozila pod njihovom firmom, a to ukljucuje i Daewoo, jer je u medjuvremenu GM postao vlasnik vecine deonica i prekrstio je firmu u Chevrolet South Korea. I ovde se sve isto odigralo, Auto Trend vise nije uvoznik i distributer vec samo diler, a uvoznik je sam GM.

Za mene kao vlasnika, to je znacilo niz promena. Prvo, servis u Auto Trenu u Zemunu je premesten u drugu, vecu zgradu. U praksi, to znaci da tamo gde sam ranije sedeo ako sam bio srecan i cekao da mi se servisira auto, sada garantovano sedim u malom kafeu i nalivam se kafama i Coca Colama u neogranicen besplatnim kolicinama, dok kroz veliki Windows gledam majstore sta i kako rade na mom vozilu. Sistem prijema i rada je DRASTICNO unapredjen nabolje, tako da sada umesto 1-2 sata cekanja, cekam najvise 10-15 minuta da moj auto bude preuzet.

Standardan servis, koji obuhvata zamenu ulja, zamenu svih filtera (za gorivo, za klimu, za ulje i za motor) i detaljna provera, sto licno na donjem postroju, sto racunarski, traje 35-45 minuta.

Ali, najlepse je to sto sam je i dalje platio koliko i ranije, a konkretno 6.800 dinara. To smatram IZUZETNO povoljnom cenom kada saberem troskove zamenjenih delova: 5 litara ulja oko 2.500 dinara, filter za gorivo 800 dinara (Bosch, isti kao i za Kadett GSi), filter za motor 800 dinara i filter za klimu 800 dinara, dakle samo za delove treba 4.900 dinara da se kupe po radnjama, dakle njihov rad i sve ostalo 1.900 dinara.

To objasnjava i zasto ljudi iz cele Srbije dolaze bas u taj servis na pregled i servisiranje. Ujedno i zasto se mora zakazati bar 3-4 dana unapred - ali zato tamo ne cekas.

Sto se delova tice, samo dva puta sam tamo trazio rezervne delove. Jednom, nakon provale u auto, plasticni ukrasni poklopac/prekrivac za centralnu konzolu - cekao se nekih 4-5 meseci, jeste da je bio smesno jeftin, nesto tipa 500-600 dinara, ali se zato nacekah. Drugi put kada me je jedan lik uadrio od pozadi i polupao mi onaj zadnji donji plasticni branik; taj deo je neofarban kostao 250 eura, sto nije malo, ali je opet jeftinije od drugih, a njega sam dobio u roku od 4 ili 5 dana, vise se ne secam tacno. A i platio ga je onaj lik koji me je udario, moj auto je bio uredno parkiran.

Leti, pre polaska na godisnji, obavezno odem do servisa na pregled. Poslednje tri godine, taj pregled, koji ukljucuje podizanje na dizalicu i bar 10-15 minuta pregleda donjeg postorja, sa zatezanjem, itd, ni jednom nisu hteli da mi naplate. Normalno, castio sam momke, ako su oni ispostovali mene, red je da i ja ispostujem njih, a sem toga, to mi jako isplati, jer kada znaju da ih na kraju ceka cast, u servisu se potuku ko ce da radi moj auto (cudo jedno kako pamte!) i uvek je uradjen tako da je na vrhu svojih mogucnosti.

Sto se ostaloga tice, smatrao sam i govorio sam, i evo sada ponavljam, da je kupovina tog auta bila ubedljivo najbolji posao ne samo u tom trenutku (kupljena ganc nova), nego uopste u mom zivotu, kada se ima u vidu odnos cena/dobijena vrednost.

Prezadovoljan sam! 3,5 godina, 47K km, i nikada ni zakasljao nije, ali, napominjem, servisiran iskljucivo u Auto Trend servisu, sa svom dokumentacijom (sto postaje vazno u trenutku prodaje, nije nebitno kupcu da ima jasnu i cistu sliku odrzavanja vozila u poznatom servisu, sa tacnim opisom radova i delova). Tako se jasno vidi CELA istorija automobila, nema rekla-kazala, majstor Toza misli ..., itd.
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Ok, ja imam bas takav auto koji te interesuje...

vidi pa pitaj da li te jos nesto interesuje.

Ne odrzavam auto u Autotrendu, mislim da imam ako ne bolju, onda jednako dobru i jeftiniju varijantu...

Sta te bude interesovalo, pitaj.

Moj auto, da ga prodajem, cenio bih 5K eur, bez cenkanja...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• vlada064
        CBC Član
        • 22.02.2006
        • 12
        • Beograd

Hvala puno.Mislim da sam nasao auto "snova".

Trazio sam porodican auto i mislim da sam ga i nasao.

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Drago mi je, ako mogu nekako da pomognem, rekoh, pitaj...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• skakica
            CBC Član
            • 19.04.2006
            • 48
            • Nis

Daj adresu i br.telefona tog GM servisa u Beogradu,ako moze?

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Porodican servis, dobri momci.
              Branko zna sve a naucio ga tata Jovo. Baki je prevazisao Jovu...
              Ja zadovoljan.

Auto-servis DUKIĆ

Zemun

Save Kovačevića 28a

tel 064 136 70 49

063 661 781

fax +381 11 2103 631

prolupator.mojblog.rs

Comment

• bogos
                CBC Član
                • 27.01.2007
                • 12
                • N.S.

Kupovina Nubire

Pozdrav svima!
                I ja planiram kupovinu Nubire sedan 1,6 2001g, pa me zanima na cega treba obratiti paznju. Uvek ima nesto sto se kod svakog modela pokaze kao sistemski problem. Sta je to u ovom slucaju, zna li neko? Imaju li Nubire fabricki gas?

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Nemaju, jedino ako su dosle iz Holandije pa su im dileri igradili uredjaj pa se to zove "fabricki" jer nije vozena ni dan bez plina.
                  Sistemski? Ne znam, dobro je uradjen auto, ima dovoljno toga na forumu.
                  Za 150+K km nisam nasao gresku. Pazi samo da nije presla milion kilometara i to je sve. Odvedi je na detaljan pregled i bice dovoljno.

Popuni lokaciju gde se nalazis u svojim podacima, obavezno..

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DejanV
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2005
                    • 682
                    • Beograd

Re: Kupovina Nubire

Originally posted by bogos
                    Pozdrav svima!
                    I ja planiram kupovinu Nubire sedan 1,6 2001g, pa me zanima na cega treba obratiti paznju. Uvek ima nesto sto se kod svakog modela pokaze kao sistemski problem. Sta je to u ovom slucaju, zna li neko? Imaju li Nubire fabricki gas?
                    Koliko sam ja do sada imao prilike da vidim, relativno slaba tacka Nubire su silen blokovi i stabilizatori. Jednostavno, taj auto nije pravljen za puteve kao sto su nasi.

Morao sam da ih menjam na 45K km. Skroz propali. Ja nisam nezan vozac, auto za mene nije ikona, ali opet, nisam ni divljak koji razvaljuje sve sto stigne. Trudim se da izbegnem sto mogu, ali previse je rupa i kojecega, ne mozes sve izbeci ni pod razno.
                    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

TABLICA POUZDANOSTI (prema istraživanju tvrtke Warranty Direct)

ISTRAŽIVANJE PROVEDENO NA 450.000 VOZILA STARIH 3 DO 9 GODINA

Proizvođač Postotak kvarova (%)
                      1. Mazda 8,04
                      2. Honda 8,90
                      3. Toyota 15,78
                      4. Mitsubishi 17,04
                      5. Kia 17,39
                      6. Subaru 18,46
                      7. Nissan 18,86
                      8. Lexus 20,05
                      9. Mini 21,90
                      10. Citroën 25,98
                      11. Daewoo 26,30
                      12. Hyundai 26,36
                      13. Peugeot 26,59
                      14. Ford 26,76
                      15. Suzuki 27,20
                      16. Porsche 27,48
                      17. Fiat 28,49
                      18. BMW 28,64
                      19. Opel 28,77
                      20. Mercedes 29,90
                      21. Rover 30,12
                      22. Volvo 31,28
                      23. Volkswagen 31,44
                      24. Jaguar 32,05
                      25. Škoda 32,12
                      26. Chrysler 34,90
                      27. Audi 36,74
                      28. Seat 36,87
                      29. Renault 36,87
                      30. Alfa Romeo 39,13
                      31. Saab 41,59
                      32. Land Rover 44,21
                      33. Jeep 46,36

Izvor: www.autogodine.hr
                      http://www.autogodine.hr/vijesti/2007/0 ... _9_godina/

Neka neko skrati link, ja ne umem

prolupator.mojblog.rs

Comment

• vlada064
                        CBC Član
                        • 22.02.2006
                        • 12
                        • Beograd

Evo ga

Comment

• sasa zoric
                          CBC Početnik
                          • 03.03.2018
                          • 1
                          • gornji milanovac
                          • daewoo nubira

daewoo nubira

vlasnik sam daewoo nubire 1. veoma sam zadovoljan autom, voleo bih da podelim iskustva

Comment

Working...
                          X