Iskustva za Golf II synchro, 4x4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doc
    CBC Senator
    • 25.08.2006
    • 240
    • BGD/KG

resenje je jednostavno:
    menjas bravu jednom godisnje i ne boli te glava

ne vozim golfa, vec audi 100 koji ima istu bravu. veci idiotizam nisu mogli da naprave. sad menjam vozacku bravu jednom godisnje preventive radi, na svakih 8 zamena ulja =]
    Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• SLAVONAC
      CBC Član
      • 04.01.2007
      • 21
      • Beograd

Ljudi, moj problem nije sa pumpom, vec sa rezervoraom, odnosno plovkom na njemu. U tom grmu lezi zec, jer taj plovak koji je jako cudan i dug ne radi. Interesuje me da li znate neki otpad, gde bih mogao da kupim plovak, ili servis gde bi on mogao da se ispita i popravi.
      Brava je pravo sranje, bas sranje... Mnogi su mi rekli da ne kupujem kineske fals brave, jer nista ne valjaju... Znaci predlazete mi da odem na otpad da vidim neku bravu, ili da idem kod bravara...
      Znam da ne moze od babe devojka, ali je moj golfic, cakum pakum. To je ljuta masina, posebno kada krene pogon 4X4. Necu da se hvalim, ali je malisa besprekoran.
      Pozdrav svima!!!

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Pa mislio sam da pokusas sam da opravis jer to uglavnom nije neka nauka.
        Da imas fotoaparat pri ruci da mozemo da pratimo radove, da ispitas struju na konektoru od plovka na rezervoaru. Sta se desava sa pokazivacem goriva...da li mrda uopste? bilo kada, ima li lampicu i da li ona sija- ne sija?
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• SLAVONAC
          CBC Član
          • 04.01.2007
          • 21
          • Beograd

Hvala moderatoru!

Radio sam sa drugarima. Skidali smo ga, malo smirglali, prali i proveravali na aparatu. Bio je tada OK, ali su mi rekli da su mu zicice istancane i da je najbolje promeniti ga.
          Bez obzira na sve pokazivac na tabli nije se pomerao. Mada se on pomeri kada uspem rezervoar do vrha. To je ono sto me zeza, plus brava.

Comment

• slobodan81
            CBC Član
            • 16.11.2006
            • 79
            • Negotin

pa kakvo gorivo smo imali i sipali sve i svasta nije ni cudno.
            uzmi skini izvadi plovak iz rezervoara i probaj detaljno da ga operesa pritom ces taman oprati i rezervoar . meni je to par puta pomoglo. proradilo je
            a sto se tice brave neki otpad ti negine da nadjes neku polovnu bravu
            audi a6 1.9 tdi
            uskoro neka benzinara

Comment

• SLAVONAC
              CBC Član
              • 04.01.2007
              • 21
              • Beograd

Poslusacu te i uraditi tako. Nema mi druge!

Svaki savet mi dobro koristi!

Comment

• SLAVONAC
                CBC Član
                • 04.01.2007
                • 21
                • Beograd

Slobodno pisite ljudi, meni je svako iskustvo o Golfu II, posebno modelu Synchro dobro doslo!!!

Comment

• SLAVONAC
                  CBC Član
                  • 04.01.2007
                  • 21
                  • Beograd

Pre nekoliko dana sipao sam rezervoar do kraja i plovak je proradio. Cim je goriva nestajalo i on se pomerao i opet pao na minimum ne podizuci se.
                  Sada me inetresuje sta je u pitanju, kada radi bez problema na odredjenoj kolicini goriva. Dok se umrtvi kada rezervoar nije makar do pola pun.
                  Treba mi savet, sta dalje i kako. Odnosno da li neko zna gde moze da se kupi, ili nabavi plovak za ovo moje cudo!

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Vidim da vec danima niko nece da ti odgovori.

Fiksni deo plovka ima na sebi plocicu na kojoj je namotana tanka zica.

Pokretni deo plovka je spojen sa jednom elasticnom metalnom plocicom
                    koja pomeranjem plovka gore dole klizi po plocici namotanoj sa zicom.

Tako se menja otpor koji stvara zica.

Tebi je negde ili zica u prekidu ili se elasticna plocica ne dodiruje sa zicom u donjem delu.

E sad sta uraditi? Ako se plovak tvog golfa razlikuje od plovka obicnog golfa verovatno je plocica sa namotanom zicom ista pa mozes samo nju zameniti.

Tvoj problem je toliko jednostavan i moze ga popraviti bilo koji elektricar ili majstor
                    a moze i neki drugar koji se malo razume i zna da koristi lemilicu.

Comment

• SLAVONAC
                      CBC Član
                      • 04.01.2007
                      • 21
                      • Beograd

Veliko hvala prijatelju Samardzicu!

Poslusacu tvoj savet i sve ovo sto si mi napisao prenecu svom drugaru, koji opet ima drugara koji je autoelektricar. Sigurno je ta zica u prekidu, jer on kada je napunjen do vrha pokazuje koliko ima benzina.
                      Plovak se razlikuje od standardnog, mnogo je duzi. Videcemo da skinemo plocicu i namontiramo je.
                      Zao mi je sto cu u naredne dve nedelje biti sprecen da vozim i radim auto, ali cu te svakako obavestiti o ovom problemu, jer si mi se stvarno nasao u nevolji.

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

E bash danas sam lemio zhichice za plovak i pumpu malo su se otkinule.
                        Kod mene ima 4 zhice 2 crvene i 2 sive.Corrado je u pitanju.Jedna crvena i jedna siva idu na plochu za plovak a druge dve u pumpu.Zalemio ih opet i sad sve ok radi.Znachi uradi sve kao shto je samardzhic naveo i trebalo bi da radi.
                        Proveri plovak tako shto ga izvadish napolje sad ne znam jel kod tebe u sklopu pumpe kao kod mene ili odvojenoi.Uzmesh potenciometar jednu "iglu" na jednu zhocu drugu na drugu jeli i pomerash plovak gore dole da sheta po plochi i ako ima struju znachi radi sve .
                        Valjda nisam previshe konfuzno objasnio

I love my

Comment

• SLAVONAC
                          CBC Član
                          • 04.01.2007
                          • 21
                          • Beograd

Kanarinac, hvala i tebi,

Moracu to da sredim, nema mi druge. Samo da uhvatim vremena, jer me posao ubija.
                          Plovak nije u sklopu pumpe, zaseban je na rezervoaru. Zice su problem, izgleda su se ishabale, pa cu ili da ih zavarim, ili da zamenim deo, kao sto mi je samardzic predlozio.
                          Jos jednom, hvala obojici!

Comment

• SLAVONAC
                            CBC Član
                            • 04.01.2007
                            • 21
                            • Beograd

Pozdrav svima,

Sredjujem plovak, uradicu to ove nedelje sigurno. Jos jednom hvala na savetima.
                            Samo nije to razlog zasto se javljam. Juce sam se vracao sa utakmice izmedju Bezanije i Crvene zvezde i na Beogradskom sajmu me je obisao Fiat Brava koji je pozadi imao internet adresu naseg foruma.
                            Zaista prava stvar i nacin da se forum reklamira. Pozdravljam to!!!

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

Jel sredjen plovak?

Comment

• SLAVONAC
                                CBC Član
                                • 04.01.2007
                                • 21
                                • Beograd

Plovak je sredjen. Moj drugar Dejan ga je nabudzio koristeci rezervne delove sa obicnog plovka za Golfa II. Napatio se, ali plovak sluzi, bez problema.
                                Sada imam opet problem. Tice se menjaca. Pri brzini od 120 km/h i vise, zna menjac da ispadne iz pete brzine i vrati se u ler.
                                Da li se radi o nekom kvaru i kako bih to mogao da sredim.
                                Potreban mi je savet!!!

Comment

Working...
                                X