Iskustva za Golf II synchro, 4x4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Ja sam imao Golfa I 1,8 Gti i imao problem sa menjacem, tj. petom brzinom neposredno pre nego sto sam ga prodao. Trazio sam tada po internetu i iskopao samo ovo

`takodje na 5-toj brzini postoji jedan dio koji je nosac biraca, i njega utvrdjuje jedan po meni glupav sistem sa plocicom koja je nazubljena pa se desava da se ta plocica pomjeri i odvrne se usled vibracija osovina(drzac) i to pomjeri 5-tu brzinu pa tesko uklapa. ona je inace jedina pipava jer najcesce otkazuje usled velikog opterecenja.
    mozes i sam da skines poklopac sa strane mjenjaca koja je do tocka, ali da bi je skinuo lakse je da skines prednji nosac motora pa malo spustis mjenjac, i vidis dal uklapa kako treba. ima na sebi male osigurace koji su u stvari plococe koje zabravljuju brzinu, ako se to ne dogadja opasnost je velika od proklizavanja(sasipanja te brzine, a parcici obicno saspu i ostale
    eto, pa ako te jos sta interesuje pitaj, stvarno, ako je iko negrabusio sa mjenjacaima, ja sam, pa se stoste naucilo
    sto se ti ce te usrane 5-te, jedan mi je rekao da na nosacu motora, na tom na kome se nalaze te polugice, to mi je i pokazao, ima jedna mala plocica ako je mozda koliko me secanje sluzi 5x2.5cm, i kaze da je ona dobila luft, i to mozda milimetar ipo lufta, ali znam da je to na polugi mnogo, ako je to onda gde naci tu polugu da je nova, to je problem
    `

...ali nisam se nikad upustao u resevanje tog problema, jer sam u medjuvremenu prodao auto. Ne znam da li ce ti ovo pomoci, u svakom slucaju mora da se rastura menjac,a to retko ko radi, svi ce ti reci da kupis drugi...ali ja bi ti rekao da teras tako i dalje, sta drugo,ionako sumnjam da tim golfom ides cesto preko 120, a ako ides....drzi ga rukom
    https://t.me/pump_upp

Comment

• SLAVONAC
      CBC Član
      • 04.01.2007
      • 21
      • Beograd

Veliko hvala Hermes,

Da znas da si me bas zabrinuo. Auto je stvarno dobar, nemam nikakvih problema. Ja sam njega ranije terao i preko 140 km/h, a prosle nedelje prvi put sam imao taj problem da mi ispada iz pete brzine.
      Ne znam sada sta da radim, jer volim malo da ga poteram brze. Da li da ga prodam? Mislim, da li je to jedino resenje, jer mi ne pada na pamet da rasturam menjac!
      Jos jednom hvala na svetu!

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Ma ne kazem ja da ga prodas, ali ako problem postane dovoljno nepodnosljiv, jedino resenje je popravka menjaca ( a ima ljudi koji i to rade) ili kupovina polovnog za stotinak evra, iz nekog gti-ja verovatno, sa istim/slicnim prenosom ( ako ti nekad zatrebaju prenosni odnosi raznih golfovih menjaca, imam i tu tabelu negde u kompjuteru)
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Kenno
          CBC Senator XXL
          • 21.08.2006
          • 460
          • Zenica, BiH

Mjenjač je isto specifičan za syncro, u odnosu na ostale golfove.
          Ne razumijem kako niko neće da radi mjenjače, moj već pomenuti drugar je na svom syncru slomio zupčanik neki u mjenjaču i naravno napravio je to kod majstora, bez ikakvih problema.

Comment

• SLAVONAC
            CBC Član
            • 04.01.2007
            • 21
            • Beograd

Kenno prijatelju, mozes li da mi preporucis tog majstora. Nemoj samo da je u Bosni, jer si ti iz Zenice, to mi se nikako ne isplati.
            Menjac na synchro je stvarni pipav, svako ko ima ovaj model kaze da ima odredjenih problema sa tim delom, posebno sa drugom i petom brzinom.

Comment

• Kenno
              CBC Senator XXL
              • 21.08.2006
              • 460
              • Zenica, BiH

Jeste u Bosni je nazalost, blizu Zenice. Cudi me da kod tebe ili negdje blize nema majstora.
              Mom drugaru je mjenjac bio zapeo u drugoj brzini, i zaribao - kao posljedica voznje bez ulja u mjenjacu. Za nekih 50-60? zamijenjeni su slomljeni zupcanici(jedan ili dva, ne znam), mjenjac prepakovan, ulje nasuto i auto vozi, a majstor je to odradio za tri dana otkako mu je auto dovezeno.
              Koliko sam ja upucen kod golfova svih je problem sinhron druge brzine, pogotovo kod jacih motora(citaj 1.8), valjda zbog same konstrukcije mjenajca i djelova koji se pohabaju, jer su ne izmjenjeni u odnosu na 1.3 model. Ipak ne znam u detalju ovu pricu, ali cini mi se da sam bas to procitao na ovom forumu.
              U svakom slucaju, sretno

Comment

Working...
              X