Preporucite Motor sa Automatskim Menjacem ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • manijac
    CBC Veteran
    • 30.03.2005
    • 109
    • Bor

Preporucite Motor sa Automatskim Menjacem ?

Preporucite motor sa automatskim menjacem od 2000 - 2500 cm3 (benzinac)?
    Naravno koji se pokazao i dokazao kvalitetom.
    A trebao bi biti ugradjen u repliku Murcielaga kao pogon na zadnjoj osovini u bliskoj buducnosti ?
    p.s. Vec se rade uveliko proracuni.
  • zux
    CBC Senator XXL
    • 10.05.2005
    • 773
    • Beograd-Filmski grad

Nije ti losa varijanta opelov 2.5 v6 pogotovo u kombinaciji sa automatskim menjacem iz omegeB (koja inace ima pogon na zadnjoj osovini)
    Mogao bi da ti posluzi i fordov motor 2.0 ili 2.5 (mislim da je isao u scorpio koji takodje ima zadnju vucu), kao i motori iz BMW-a

Comment

• Ivvan
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1574
      • Nis
      • SAAB 9000

Kako planiras da ga napravis?
      Motor napred pogon nazad ili sve nazad?

Ako oces sve nazad trazi recimo od renoa 21 ili 25 motore i menjac ili recimo audi.
      Od renoa bi ti preporuvio ili 2.0 turbo iz 21 ili V6 iz 25 ice ili ako bas mora 2.0 12v

Ajde planiraj to i otvori novu temu kad krenu radovi

P.S. kako napreduju radovi na speedsteru ?
      Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

ako ide u takav auto onda mora da ima i dobar zvuk na to treba posebno obratiti paznju....

a ovako imas kombinaciju iz mercedesa 124 nekog samo ti je to skupa opcija

I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Ivvan
          Moderator
          • 29.09.2004
          • 1574
          • Nis
          • SAAB 9000

Sve zavisi kakvi su mu planovi,ali posto trazi automatik pretpostavljam da planira centralno postavljen motor. A za to je najbolje da uzme neki uzduzno postavljeni motor sa pogonom na prednje tockove. Tako ima najmanje gimnastike. A ako se za to odluci otpadaju i mercedes i BMW i opel omega.

Nego cekamo da se manijac javi pa mozemo da predlazemo dalje.
          Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• slobodan81
            CBC Član
            • 16.11.2006
            • 79
            • Negotin

pitanje je kolilko si ti spreman da platis

ja bih mu ubacio neki audijev v8
            audi a6 1.9 tdi
            uskoro neka benzinara

Comment

• zux
              CBC Senator XXL
              • 10.05.2005
              • 773
              • Beograd-Filmski grad

Maniac rece da hoce pogon pozadi zato mu predlozih omegu, bmw-e i ostalo
              Mada malo je neprecizno postavio pitanje
              Gde ce biti motor?
              Za zvuk motora se podrazumeva da mora biti opasan (zato samo v6 dolazi u obzir, v8 motori imaju vecu kubikazu od ove koju trazi)
              Ajde manijak daj jos neke detalje

Comment

• manijac
                CBC Veteran
                • 30.03.2005
                • 109
                • Bor

To bi trebalo da bude neka sirotinska varijanta murcielaga dok malo ne zazivi projekt pa da mu sibnem neki od novih motora.
                A zamislio sam neki motor koji je bio na prednjoj osovini i pokretao isto perednje tockove. Stim sto bi ga izmestio nazad da pokrece zadnje tockove.
                Ivvan je u pravu sto se tice mojih zelja i uzduznog motora.
                A jacina do V6 da ne trosi mnogo max do 10l pa jos konverzija u plin. A automatski menjac iz razloga da zaobidjem poluge za menjanje brzina a i lepse zvuci za po grad. A zvuk cu da nafriziram preko auspuha bar ja tako mislim da moze posto ce da ima samo jedan lonac.

Speedstar ceka nastavak cim odpraznim garazu od gluposti kako bi se u nju moglo raditi zatvorenih vrata.
                Ovo je bilo zadnje sto sam odradeo:

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

2500 kubika V6 automatik i benzin, pa da trosi manje od 10 litara, mislim da nema ni u proizvodnji, a kamoli jos ovde kao polovan.

ne bih tvrdio 100%, mislim da je takva potrosnja nedostizna u takvoj kombinaciji.

sto se menjaca tice, Mercedesov zaobidji jer je spor kao puz, BMWov ne znam koji. ako je ZF 4HP takodje zaobidji.

Fodovi automatici su na crnom glasu odavno, ALD serije pogotovu.

Omega ima solidan menjac, koji je izvorno Toyotin i pokazao se kao manje vise pouzdan uz par problema koji nastaju sa kilometrazom.
                  oznaka mu je Aisin Warner 70/71 a ima ga i pod nazivom A43D ili A43/44E.
                  koristio ga je i Volvo skoro dve decenije a izvorno u Toyotama Celica, Supra, Cressida u raznim podvarijantama.
                  taj menjac je brz, moze da salta po 2 brzine nanize uz kickdown, inace salta pri ubrzanju po jednu nanize.

poslednje serije tog menjaca imaju i lock up, tako da prakticno deluje kao da je 5brzinski (iako je samo 3 brzine +overdrive).

trpi do oko 250Nm momenta.

inace, skoro svi automatici tog klasicnog tipa nisu bas za neke momente, nezni su i najvise sto trpe je atmo 3000 kubika ili turbo 2000 kubika, ugrubo.

i za automatik ti trebaju isto poluge kao i kod manuelnog.

to sve ako pricamo o klasicnom planetarnom manuelnom a ne ovim tiptronic i slicnima sa elektro upravljanjem na tastere.

takodje, u obzir uzeti i masu automatika koji je blizu mase nekog omanjeg motora u prosecnom autu. (100njak kg) pri odabiru pozicije motora, menjaca i svega.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Nenad
                    CBC Senator XXL
                    • 06.01.2005
                    • 1364
                    • BBgd/Mow

2.5TDI od Audi/VW sa tiptronikom. Iz Audija ima varijanta od 180ks (+/-4500eura) koju firme kao B&B modifikuju do 300ks
                    Boost or bust...

Comment

• zola_
                      CBC Senator XXL
                      • 24.06.2006
                      • 319
                      • Novi Beograd

^ a gde je tu zvuk?

Comment

• MOSLER
                        CBC Senator XXL
                        • 27.05.2005
                        • 1064
                        • Niš

Nenade covek pravi repliku Lamborghinija nema logike da u nju ide dizel motor,u najmanju ruku bilo bi smesno

Ako se vec stedi benzin...a tako, po meni dobra varijanta 1.8T.

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

OK, onda 1.8t automatik, Audi/VW.

Dosta cest, ne toliko skup, a ima potencijala za budzenje.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Nešto od Mercedesovih linijskih motora, mislim da bi onaj od 2,3 litra lepo legao!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

2000 ccm sa dve bregaste 8 ventila...uzduzni motor zajedno sa menjacem..iz nekog fiata 132 ili 131 i koji je jos imao neznam...

posto je Lambo..red je da bude i Italijan unutra...mada..posto ga je Audi kupio..moze i audi..samo ne dizel..plizzzzz ))
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                              X