"AUTO" lokator split iz Nalepnice protiv kradje auta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Ja moram da stavim neki tel sa kamerom pa da vidim kako se taj magarac izivljava nad mojim autom dok bezi u stek pa kad ga navatam da mu J*BEM MILOSNU MAJCINU DUSICU ,lepo djubre zavezem za auto pa ga vucem sve do mesta sa kog je auto nestao
    Imace privilegije ako ga nije vozio po dzombama i lagano prelazio preko lezecih ,onda ga vucem pola puta !!!
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

Bilo bi super kada bi mogli da racunamo na policiju u ovakvim slucajevima. Onda ne bi bilo potrebe za ortak lokatorom. Znam da odavno mogu precizno da lociraju svaki mobilni, preciznije nego o.l. Prijatelj je pre par godina kupio polovan mob. Vec istog dana specijalci su mu upali u kucu, dosta vremena je trebalo da se objasni da nije on taj koga traze, da nije njegov telefon itd. Ali kada bi svi poceli da ostavljamo mobove u auto, mislim da bi bilo kao i sa ukradenim mobovima. Iskulirali bi.
      Primer koji je dao tetak je pozitivan, ali ne znam da li bi se ovi nasi, u bg, uopste potrudili.

Zato ukljucite lokator, a prijavite policiji. Mislim da je to dobitna kombinacija.

Nesto razmisljam, ako su lopovi provali ovaj fazon, jedina sansa bi im bila da uparkiraju auto u neku pecinu bez dometa, skinu akumulator cekaju 10 dana da se baterija na mobu isprazni.
      Opet policija moze da ode do mobilnog provajdera i pogleda u logu gde je mob bio pre nego sto je nestao iz mreze.

Na kraju im jedino ostaje ucena, tipa, plati otkup ili cemo ti unistiti auto.

Laki, problem je u tome sto bi taj izasao za koji mesec, a sta onda, a na slobodi mu i kolege. Najpametnije je prepustiti ih policiji, sve drugo je tesko komplikovanje zivota. Iz zatvora sigurno ne izlaze popravljeni . Caletu je '95te lopov najavio da ce ukrasti auto, sto je i uradio, zamisli tek tu muku, a ne mozes nista, tek policija...

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Ma kakva policija ,pa oni su u dilu!!!
        A kolege njegove nebi bas da poturaju svoja ledja za drugog.
        Ovim mojim sistemom bi mnoge smradove opasuljio samo polako ,prvi ce biti neki lik iz mog kraja -Jerkovica i to samo kad ga budem snimio kroz prozor. Spremam dve-tri kamere koji ce mi motriti na vozni park ,a o maltretiranju lopova citacete u novinama.
        Kom opanci-kom obojci!

Comment

• Čiča
          CBC Senator XXL
          • 14.12.2005
          • 1621
          • Beograd, Vidikovac

@ Laki, a ti stvarno mislis da ce to neko da krade lepo ti stavi zeder na poklopac rezervoara i da te bog vidi.

Sto se tice saradnje sa plavima, ona se sotvaruje samu u posebnim slucajevima, ili ako znas nekoga, ili ako ti je neko medju njima. Jednom recju "narodna" policija

Kao sto je i na pocetku ove teme Tetak rekao, ako ti neko mazne auto, on ne treba da zna sta ga ocekuje u kolima, anakonda, struja u sedistu, ortak lokator ili sve to zajedno. Stoga je najbolje uraditit ono sto ti mislis da je najbolje. U svakom slucaju, to je konbinacija mehanicko zastite, sa nekim alarmom, a advance bi bilo i ortak lokator ili vec neki sistem pracenja.
          Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
          "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

ja sam isto mislio da se neki odredjeni automobili ne kradu ali pre 8 meseci pokusali da mi ukradu hondu....

klinci, otpad....nema pravila...
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

@bond
              Pazi nova zastavina vozila se kradu! Statistika policije govori da su jugici i kecevi najkradenija vozila u zemlji pa posle njih slede one dr*ajle sa neka dva V slova !!!
              Napisao sam vozni park to znaci da ima jos nekoliko auta...
              Treba ih sve sacuvati

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

Originally posted by low rider

Nesto razmisljam, ako su lopovi provali ovaj fazon, jedina sansa bi im bila da uparkiraju auto u neku pecinu bez dometa, skinu akumulator cekaju 10 dana da se baterija na mobu isprazni.
                Ne mora lopov uopste da krije kola po pecinama,dovoljno je da kad sedne u auto koji planira da ukrade, ukljuci sajlenser tj. ometac mobilnih telefona i odveze se njime i dok god sajlenser radi nemoguce je locirati auto pa sve i da je parkiran ispod bazne stanice.

Comment

• madwap
                  CBC Veteran
                  • 02.09.2006
                  • 177
                  • Beograd

Ma ljudi sve se krade, tera za CG, rastura u delove, vozi dok ima benzina, prekucavaju brojevi... mom burazeru su maznuli Golfa 1 iz 83... koji je bio u fazi raspadanja, nikada ga vise nije nasao...
                  Renault Twingo, 1.2
                  Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

snaga bazne stanice mora po GSM standardu da bude stalna
                    upravo sami pitao stoga sto snaga (zracenja, tj radio polje) ne moze nikako da bude stalno. to nije pitanje GSM ili ma kog standarda, to je prosto osnovna osobina prostiranja radio talasa- radio propagacije su kao vremenska prognoza. postoje neka pravila i mogu se predvidjati ali to predvidjanje je vise nagadjanje i veoma daleko od bilo kakve stalnosti.
                    tacnije ponovljivosti sto je uslov da bi se nesto moglo meriti.

jeste da se radi o UHF podrucju pa su propagacije nesto stabilnije, ali i to je i dalje poprilicno promenljivo i u prostoru i u vremenu.

takodje, snaga bazne stanice zavisi i od snage mobilnoga, mobilni sllabije dobaci sto bi znacilo da je dalje stoga baza mora jace da emituje da bi dobacila do mobilnog ( mobilni ima istu i predajnu i prijemnu antenu pa ako je slabije slao signal ka bazi to podrazumeva i da slabije prima signal od baze po istoj putanji prostiranja signala).

radio sam neka merenja polja u pokretu iz vozila 92 godine na jednoj jedinoj frekvenciji u severnom delu Vojvodine (jedan dimplomski rad) i ono sto se pretpostavljalo (prema prethodnom teorijskom projektu) je bilo "mala deca" u odnosu na stvarno stanje. hocu da kazem da se pokazalo tada na nekih 160MHz da su drasticne promene polja na rastojanju od samo 30tak cm promene polozaja u prostoru, i po 50tak puta.
                    u dB(m) promene su varirale i po 30tak dB a za prakticno isto rastojanje od bazne stanice.

to je bilo sa tadasnjim stepenom tehnike, tj tadasnjim baznim stanicama.
                    antene od tada nisu nista napredovale bitno ( i ne mogu realno dalje) a za same predajnike baza nije mi poznato posto se vec dugo ne bavim time profesionalno.

neko je vec rekao da je ometac GSM-a u blizini auta recept za ponistavanje ideje. ometac nije skup previse, barem nekome ko bi ga visekratno koristio.

opet imamo igru macek i misa, otrova i protivotrova pa pouzdanost ideje opet nije izvesna uvek ?

u svakom slucaju hvala za pojasnjenja samog servisa.

parametar time advance
                    na to sam mislio, vreme (interval putovanja) radio propagacija.
                    tako se radilo i pre 15tak godina sa prvi digitalnim baznim stanicama i kod nas i u svetu, jos pre pojave GSMa kao opsteg standarda. (bazne stanice i uopste sistem firme Glenayre Kanada.)
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Top lista kradenih vozila u Srbiji:

1 - 10 mesta VW-Audi-Škoda(ne Seat) produkcija
                      11-to mesto kompletan Zastavin program(sva godišta)
                      12. Mercedes
                      13.PSA grupacija
                      14. ostalo sporadično

Top lista najmanje kradenih vozila u Srbiji:

1.SAAB, Volvo.
                      2.Američka vozila, generalno
                      3. Japanska i vozila Korejske proizv.
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Originally posted by TETAK
                        Top lista kradenih vozila u Srbiji:

3. Japanska i vozila Korejske proizv.
                        Zato cu ja lepo na prolece da kupim Hondu!
                        I obavezno ovaj home-made security sitem kao preventivu!

Comment

• fantastik
                          CBC Senator XXL
                          • 28.07.2005
                          • 417
                          • Novi Sad

sve je to ok ali se pojavila vec sprava i odavno je koriste profesori na fakultetima kojima mogu da vide da li se emituje signal sa mobilnog telefona a nije sskupa, tako da posto se o ovom vec mnogo prica verovatno lopovi vec imaju tu stvarcicu stvarno nije losa ideja ali mislim da ju je lako provaliti a da vam ne govorim da samo jedna betonska garaza moze da spreci signal mobilnog telefona

Comment

• Čiča
                            CBC Senator XXL
                            • 14.12.2005
                            • 1621
                            • Beograd, Vidikovac

Opet filozofija...

Ko kupi auto od 20 ili vise hiljada jevreja, on ce da plati kasko i da time resi problem kradje auta. Ko kupi polovan do 10-tak hiljada, pitanje da li ce jos moci da uz odrzavanje i ostale troskove placa i kasno, pa mu ostaje da se snalazi kako ce odbraniti svoj imetak. U tom slucaju povecati procenat sigurnosti (da i ako mu maznu auto) da ce ga ipak naci, jer na plave ne vredi racunati, ovo je genijalna ideja.

Da li ce neko ko ima uredjaj za ometanje "koji nije preterano skup" da odradjuje automobile do tih 10-tak hiljada eura??? Mislim je to vec sada pitanje ko koje automobile krade. Da se razumemo i meni su obili prvog "ficu" i posto sam imao skriven prekidac "postavio prvi vlasnik" dokle je bilo nizbrdice vozili se u njemu. Klinci iz kraja se malo igrali.

@ Laki, shvati poj post kao zezanje, a ne kao prozivku, jer sam ti sada odgovorio da se sve krade, samo je pitanje ko ce sta krasti (staleza lopov) ako to uopste postoji ???
                            Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                            "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Ja ni jedan tvoj post neshvatam ozbiljno !

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Ja ovo naše zezanje shvatam ozbiljno!
                                Dovoljno je da svako od vas sazna nešto više o bezbednosti i to prenese bar još trojici svojih prijatelja, pa ćemo generalno svi zajedno biti bezbedniji!
                                U tom slučaju je ovo vreme provedeno na forumu bar iz mog ugla sagledavanja problema bilo korisno!
                                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                                X