"AUTO" lokator split iz Nalepnice protiv kradje auta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

Cekaj bre tetak, nemoj mi reci da Lakija shvatas za ozbiljno

Mozda ako bi ga video onda bi shvatio kao sto je meni srednje ime 007 njemu je za^&bancija

@Brik, radio sam na Glenayre sistemu TAS3000 i TAS9000 (Paging Sistem Srbije) a da nisam imao poima da su oni pravili antene. Covek se uci dok je ziv.
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Tetak, uz tebe smo svi bezbedniji sa i bez mobilnih u gepecima
      Razmislicu o tom home-made uredjaju kod kupovine sledecih kola, a do tad mehanicko, elektronska i opet mehanicka blokada
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

@bond-

sto je mali svet )

Glenayre je pravio opremu, Sinclair je pravio antene koje su oni uzimali.

ali je paging sistem PTTa uglavnom koristio postanske kablove za dotur signala (modulacije) do 31 baze, pa nije bilo bas puno sinhronizovanja mreze.

btw, jel to jos radi ?

PS. mozda se i znamo.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Čiča
          CBC Senator XXL
          • 14.12.2005
          • 1621
          • Beograd, Vidikovac

Skoro su imali lika koji je trazio da kupi pedjzer, pa su se svi digli na noge, niko nije znao da uradi ugovor, zadnji je uradjen '99 ili '00

Imaju oko 300 poruka dnevno> nekada 20-25 000 dnevno... Svi imaju mobilne i salju sms, i ako radim sada na tom servisu, pejdzinig nosim u prelepom secanju...

Prici nikad kraja

"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

he he zaboravljena tehnologija.
            a moglabi da ima finu primenu za berzu
            uh kada se prisetim, 4 pejdzing sistema postavio na noge i puno lepih uspomena...zaista prici nikad kraja
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Originally posted by fantastik
              sve je to ok ali se pojavila vec sprava i odavno je koriste profesori na fakultetima kojima mogu da vide da li se emituje signal sa mobilnog telefona
              Koliko znam ta sprava za otkrivanje mobilnog reaguje samo ako se mobilni aktivno koristi tj. ako se njime razgovara a ne ako je u Stand by rezimu kao sto bi bio dok je sakriven u kolima.
              Jos nesto, pre izvesnog vremena sam razgovarao sa covekom koji iznajmljuje "bubice" za ispite i zanimalo me je sta ce biti kada pocnu da uvode ometace mobilnih na ispitima.Covek mi "mrtav `ladan" ogovorio da ce onda da se isprsi za neki uredjaj koji se prikaci na mobilni i onda sprecava ometanje mobilnih telefona(jel me pratite ) tako da njemu isto dodje.
              Ako ovo moze da se izvede onda GPS(pravi ili ovaj sirotinjski) ipak nije bacanje para =]

Comment

• Čiča
                CBC Senator XXL
                • 14.12.2005
                • 1621
                • Beograd, Vidikovac

@ brik to i jeste problem velikih sto ne umeju da prepoznaju mogucnosti "zastarelih tehnologija"...

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Jos nesto, pre izvesnog vremena sam razgovarao sa covekom koji iznajmljuje "bubice" za ispite i zanimalo me je sta ce biti kada pocnu da uvode ometace mobilnih na ispitima.Covek mi "mrtav `ladan" ogovorio da ce onda da se isprsi za neki uredjaj koji se prikaci na mobilni i onda sprecava ometanje mobilnih telefona(jel me pratite
                  covek, blage veze nema sa temom...
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• MOSLER
                    CBC Senator XXL
                    • 27.05.2005
                    • 1064
                    • Niš

Sta je pisac hteo da kaze?

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

taj neki covek je slozio pricu koja nema blage veze sa nacinom rada GSM sistema.
                      uopste se ne radi o ometanju kao principu na kome se bazira upravljanje mobilnim terminalom/telefonom.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Čiča
                        CBC Senator XXL
                        • 14.12.2005
                        • 1621
                        • Beograd, Vidikovac

Da li mi se cini ili je ovo nesto kao dupla negacija, prvo ce profesori da ometaju studente, a onda ce studenti da ometaju ometanje i ti me da nastave nesmetano da polazu ispite na "sluske"???

Da citiramo jednog od crtanih likova "Slucaj sinko dva puta nista je opet nista"

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Ne znam koliko je tip sa kojim sa vodio razgovor bio upucen u nacin funkcionisanja GSM mreze(uostalom to je i nebitno u celoj prici)ali ako je to sto je opisao,na bilo koji nacin moguce sprovesti u delo znaci da bi to u mnogome olaksalo pronalazenje ukradenih vozila putem mobilnog telefona,naravno nekom i polaganje ispita

Veceras oko 20 h je bio prilog na vestima o nekioj grupi kradljivaca automobila koja je uhvacena.U garazi su im nasli desetak vozila,par Audija Q7,cetiri BMW-a X5 i nekoliko serija 7.
                          Izmedju vise alatki koje su im zaplenili jedna je bila posebno zanimljiva.U pitanju je kutijica dimenzija 30x10x3 cm sa tri antene na njoj,koju su koristili za ometanje GPS uredjaja u vozilima koje su krali

Comment

• ĆOMI
                            CBC Senator XXL
                            • 31.08.2006
                            • 1705
                            • Braće Jerković,Vozd
                            • Stilo JTD 16V

I ja sam to gledao.Ne samo da ometa GPS uredjaje,nego i mobilne telefone.Sreca sto moji automobili nisu zanimljivi takvim profesionalcima...
                            OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Čiča
                              CBC Senator XXL
                              • 14.12.2005
                              • 1621
                              • Beograd, Vidikovac

Mani je zanimljiva ona kutija u tvom gepeku, neki je jos zovu i woofer a auto necu da ti diram iz postovanja prema Opel-u

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

Ne znam koliko je tip sa kojim sa vodio razgovor bio upucen u nacin funkcionisanja GSM mreze(uostalom to je i nebitno u celoj prici
                                sta znam, ako hoces da verujes na rec nekome ko treba da osmisli novi sistem, da razvije neki uredjaj za koji se obecava da ce nesto da radi, meni je logicno da taj neko prvo treba da upozna osnove sistema koji bi da modifikuje.
                                ono i corava koka ubode zrno ali ja ne bih igrao na tu kartu.

GSM je vrlo prost sistem i nema bas nikakve potrebe za ometanjem, to se radi mnogo jednostavnije- poturi se sopstveni lazni signal za ceo -time domain- i time ukine komunikacija sa svicem, sa centralom.
                                mobilni bez centrale je bezvredan.

kao i sa svakom tehnologijom stvar je legalnosti i dozvole za upotrebu odredjenih uredjaja.

''ometanje" javne GSM mreze je ilegalno pa time i primena takvih uredjaja, odnosno vec se radi o stvarima sa druge strane zakona.

jos davno, negde 96-97 godine u vreme gradjanski protesta po BG iskoriscene su osobine MUPovog radio sistema koji je danima bio blokiran sa 50% kapaciteta vrlo prostom metodom.
                                bila je dovoljna jedna jedina rucna Motorola da blokira kompletnu zonu Beograda, uz upotrebu prema zeljenoj nameni

ne nisam ja blokirao

po obicaju pitanje je namera a ne tehnike za ovaj ili onaj metod resenja zagonetke...

za kradje vozila osnovno pitanje je motivacija na zaradu, nema zarade (preprodaje) i sve je reseno.
                                samo pratiti trag novca i film se odmotava...
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X