Originally posted by Bansha
TRILEMA, MALI AUTO?!?!?!
Collapse
X
-
-
-
'Ajd' i ja da budem pametan...
Od ponudjenih definitivno Micra, nikako diesel za tu kilometrazu,samo benzinac iz dobro poznatih razloga da se ne nabraja sad opet.
Mada moj glas ide za Punto iz vlastitog iskustva a iz iskustva moje gospodje.
Mnooogo dobar auto za te pare. Usluzan, praktican, vozljiv, okretan, dovoljno velik, dovoljno mali.......
Comment
-
-
Jesu tockovi smesni, bas mali... Ali unutra i nije bas tako... Sedeo sam u njoj na sajmu... Iznutra uopste nije tako tesna... Ali cini mi se da je taj Picanto za 6990 skroz go, nema ni ratkapne na tockovimaKao onaj najdznj Logan...
Negde sam video neki test na kome je taj model bio najstabilniji na putu u konkurenciji slicnih i malo vecih automobila...
Comment
-
-
Rizikujem da odem u off, ali... zivoti su u pitanju
Originally posted by DejanVIzvini, ali pri 100 km/h sudaru, nemas sanse ni u jednom vozilu.
Originally posted by DejanVPoenta price - ima sudara i sudara. U nekima i super udobni, super bezbedni automobili tako stradaju da ne poverujes, i obrnuto, kantica kao Yugo od koje ne ocekujes bilo sta u nekim sudarima bude super.
Originally posted by DejanVNa nivou gradske voznje, dakle do teorijski 60 km/h, nista prakticnije nema od Yuga, kada se uzme u obzir cena, i to ne samo cena nabavke, nego i cena odrzavanja i eventualnih popravki tipicnih gradskih cukanja. Otvoreni drum i 120 km/h je vec neka sasvim druga prica, ali veruj mi, u ceonom sudaru dva vozila, ti si pljeskavica i u Hummer-u.
Pri 100 km/h ces u "normalnom" auto mozda preziveti, dok u Jugu nema ni teoretskih sansi.
Uostalom, jako mali broj nesreca se desava pri KONTAKTU od 100 km/h - cak i u direktnim sudarima na otvorenom putu brzina se pre kontakta smanji na nekih 60 km/h (sto je jos uvek previse, ali podnosljivo, zato se EuroNCAP testovi i sprovode na toj brzini).
Da i ne govorim o AKTIVNOJ bezbednosti o kojoj nema ni slova sa Jugom, onako neupravljivim i sa onakvim zaustavnim putem od preko 50 m (sa 100 km/h do nule).
Mozes ti voleti svog ljubimca koliko god zelis, ali treba priznati da je to vozilo zastarelo i opasno (da me neko pogresno ne shvati, i nacionalno srpsko vozilo broj 1 - Golf II takodje svrstavam u ovu kategoriju, ne znam koliko je poznato da je dvojka prosla losije od Bube na slicnim, "egzibicionim" testovima (koja je inace prosla katastrofalno, kako i prilici vozilu sa koncepcijom od pre II sv.rata)).
Kod nas se neke stvari bas tesko prihvataju, a prvi smo u Evropi po broju nastradalih na putevima.
Comment
-
-
U Picantu ima prostora da ne poverujes za tako mali autic. Opet, gepek kao ****! Na testu malih autica u nekim nasim auto novinama ovaj Picanto ispao najbolji (najbolje kocnice, motor, najudobniji...). Steta je sto je u ovoj jeftinijoj verziji stvarno go ko pistolj, treba sacekati popust na verziju sa klimom. A jos veca steta sto ga je tesko naci u onoj narandzastoj metalik boji koja kao da je smisljena za njega. Moja drugarica kada ga je kupovala rekli su joj da ce tu boju cekati najmanje 3 meseca pa je odmah odustala i kupila srebrni, nije ni prineti narandzastom.
Comment
-
-
Moje mišljenje je da korejanska vozila nikako ne treba kupovati nova, osim ako ne planiraš do kraja života da voziš jedan model...
Pogledajte opadanje cene kod polovnih korejanskih vozila, što usput i govori da ih je vrlo teško prodati.
Kada njihova cena opadne "da ne može više", onda totalno menjam pogled prema većini korejanaca, zato što mislim da onda mogu da budu prilično zahvalni i pouzdani automobili.
Comment
-
-
Ja bih da te dopunim, izgleda da kod nas ne treba ni jedan auto kupovati nov. Svi su debelo precenjeni, kod nas, kao da smo ostrvo u okeanu. Cak i daciju placamo par hiljada evra vise, a servisi i garantne obaveze se traljavo ispunjavaju..
Poz
Comment
-
-
Pogledajte opadanje cene kod polovnih korejanskih vozila, što usput i govori da ih je vrlo teško prodati.
A za tesku prodaju se ne bih bas slozio... Ako je ocuvan i ne preterate s pocetnom cenom, proda se na prvi oglas... Od aprila do septembra 2006. sam jurio Accenta, skoro svaki je otisao pre nego sto objave oglas!
Drug je Matiza 2000. pre par meseci prodao za 4000, a bio je udaran sa svih strana i lose popravljen! Lik iz kraja na svakih 6 meseci do godinu dana menja Korejance, nikad prodaja nije trajala duze od mesec dana...
Naravno ovo se odnosi samo na manja i srednja vozila... Velike limuzine mogu stvarno dzabe da se nadju...
Comment
-
-
Dobar primerak Matiza je OK kupovina skroz. Vozili smo ga letos na moru jedino što su mu je menjač malo "plastičan".. ali zato ima 5 vrata (znači lako se ulazi i kada se nosi suknja :-)) i prilično je prostran iznutra a može i sa dosta opreme da se nađe sa relativno malo pređenih kilometara.. da sam žensko jurio bih Matiza ili novog Sparca eventualno malu guju zvanu Seicento
Comment
-
-
Vidim pominjete i matiza tj sparka, imao sam i to u vidu ali cini mi se da je ipak picanto bolji, u svemu. Spark ima 800kubika, a picanto 1000, pa ovo, ono ... i za sparka daju neki popust samo manji nego kod picanta, za picanto bas drastican popust - cirka 1900 eura, a ovaj sa klimom su spustili "samo" 1400
Inace drug mi pricao, vozio je sparka i kaze da shiba bas dobro bez obzira sto ima 800 kubika. Gledao sam i getza ali on je skuplji i od zastave 10
bozzo1979, naravno da je netacno da korejancima puno pada cena, pogotovo ovim malim grackim, pusti ti Baneta-r on uvek misli da je u pravu!Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.
Comment
-
-
"Padanje" cene, ne znam da li bi trebao da bude neki vazan kriterijum, i da li iko ima "zaradu" na kolima, osim prodavaca i preprodavaca. Za obicne i manje obicne korisnike, ne znam da li da se "davimo" sa tim. I Nokijinim telefonima pada cena, strasno, pa opet..
S obzirom na nase trziste, i sama "cena" je besmislena, za vozila od 0 do 20 i vise godina.
Moj "glas" je ipak za C3, s obzirom na izgled, tehniku i potrebe
Comment
-
Comment