Fiat Palio

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kenno
    CBC Senator XXL
    • 21.08.2006
    • 460
    • Zenica, BiH

Fiat Palio

Listam malo po forumu, ali nisam nasao na konkretne podatke/iskustva o navedenom autu, dakle Fiat Palio Weekend(karavan).
    Interesuje me prvenstveno, da li je neko imao/vozio to auto. Kako se generalno pokazao?
    Vidjam par taksista odnedavno voze najcesce dizelske modele td70 i 1.9d, a i nekoliko "obicnih", najcesce verzije 75(je li to 1.2 motor?) i 100 16v(to vec znam sta je pod haubom).
    Gledajuci po mobile.de i sajtovima slicne tematike, prilicno povoljnu cijenu ima za jedno auto tih dimenzija do 7 godina starosti.
    Da li se isplati eventualno odluciti za kupovinu recimo td 70 ili 1.6 16v modela? Znam da je daleko od premium segmenta, ali to i nije toliko bitno, cini mi se da je ipak bolji od yuge kog trenutno vozim.

PS
    Ovaj 1.6 motor, metalna ili plasticna usisna grana?
  • Kenno
    CBC Senator XXL
    • 21.08.2006
    • 460
    • Zenica, BiH

(n)iko?

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Licno sam pre za varijantu benzinaca nego dizela i to za upravo 1.6. Ipak je 1.2 mali motor za toliki auto. Zavisi koje je godiste ali prilicno su velike sanse da je u pitanju metalna grana!
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• BARTONE
        CBC Senator XXL
        • 25.09.2006
        • 398
        • Bor

hteo ja da pazarim jednog iz Kraljeva prosle godine u maju mesecu sa motorom 1.6 16V 98god.,klima,hidraulika na volanu,el.podizaci stakala,hidraulicni podizaci ventila...sa ugradjenim plinom
        lik trazio 4k jevrica
        imao metalnu usisnu granu,tako da plindza u njega ide bez problema
        ako pak nadjes nesto mladje moguce da ima i plastiku od grane

prevagnuo je citro zx,siri je malo,ima vise komocije unutra,duzi je i udobniji.

i ja sam licno za varijantu 1.6 ili bar 1.4
        ipak je 1.2 isuvise slab motor za toliki auto
        mada ni varijanta TD 1.7 nije losa
        u odnosu na yugo,palio je premija...
        i srecna kupovina

Comment

• Kenno
          CBC Senator XXL
          • 21.08.2006
          • 460
          • Zenica, BiH

Ciljam na 2000, 2001 godinu.
          Slazem se za motore, 1.2 je preslab, pogotovo za dionice koje radim.
          Pitam za usisnu granu, jer znam da na Bravo/a/Marea od redizajna ide plasticna usisna grana - skuplji plin.
          No, jos nista nije definitivno odluceno, ne kupujem skoro, ali raspitujem se za odredjene modele iz uzeg nekog izbora.
          BTW, hvala vam obojici na odgovorima, ako jos ko ima sta pametno za reci - samo naprijed.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Palio je zapravo punto sa drugacijom nadgradnjom. Mislim (ne veruj mi skroz) da se Palio pravio u Turskoj. Jednostavan auto, grube unutrasnosti, izdrzljiv, dovoljno dobar za pravu svrhu... Ima dosta varijanti motora, pa biraj, ja preferiram benzince u polovnjacima, pogotovo italijanima. 1.6 je prejak za taj model, ali mnogo bolji izbor od 1.2. Dieseli su OK ako nisu presli milion kilometara, proveris kompresiju i znas na cemu si...

Punto je to, dosta prelazi ali i trazi kvalitetno odrzavanje koje, opet nije preterano skupo..

Toliko znam, a sad cekam da me neko demantuje
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Ko ce tebe prolupali da demantuje ako necu ja ??!?!?!?!

Moje licno misljenje je da 1.6 motor sasvim realan za ovaj auto! Da se u njemu ugradjuje 1.4 on bi bio idealan ali vec 1.2.......mislim da ce se oteliti dok povuce pri nekom vecem opterecenju. 1.2motor odlicno ide kad u autu ima 3-4 osobe ali jos neki teret nepodnosi sa olaksicama!

Sto se tice metalne ili plasticne grane to vec moras na licu mesta proveriti jer ima mnogo varijanti tih motora mislim da se vise ni ovi iz fabrike nesecaju sta su gde ugradjivali !

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

Zaboravi sve varijante osim 1.6 16v kod benzinaca , ubedljivo najbolji motor u fit/lancia grupaciji u zadnjih deset godina.....
                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Ficoman
                  CBC Veteran
                  • 09.11.2005
                  • 139
                  • Beograd

Da se ukljucim u diskusiju. Upravo mi je prijatelj ponudio Palio 1.2 sa troje vrata, kratka verzija, 2001 god. sa 134000 km. Auto je unutra dosta grub, nesto izmedju zastave i punta, sediste je malo vise postavljeno, sve u svemu meni se svidja. Nema nikakvu elektroniku (ne racunam centralnu i podizace), cak mu je i kilometar sat analogan. Svidja mi je bas zbog toga sto ne mora na dijagnostiku. Cena je 2600, stranac je treba da se ocarini i registruje.

Koliko ti motori prelaze?
                  Sta mislite o ovom modelu i pomenutoj ceni.

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Varijanta sa troje vrata i motorom od 1.2 je sasvim zadovoljavajuca i motor je vrlo pouzdan ,bez ikakvog problema to gazi 350.000km. Samo bi trebalo obratiti paznju na tu stavku jer je opste poznato da je hrpa puntica,seicenta,palia.....koja je uvezena kod nas sluzila za potrebe neke firme i poprilicno su ta vozila presla.
                    Najbolje ces oceniti po volanu i menjacu(rucici) ali bi isto tako trebalo da proveris i gumene presvlake na pedalama gas,kvacila..jer i one dosta govore o opstoj kilometrazi!

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Pa, ako ti je prijatelj, veruj mu ?! Moj Punto mk.1 je prodan sa 200K km i izmerenom kompresijom u trenutku prodaje. Majstor je merio prva dva cilindra a onda nije hteo vise da se zamajava kad je to izmerio. Auto moze da ide jos toliko. To je isti motor. Kolika je krajnaj cena ?
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ficoman
                        CBC Veteran
                        • 09.11.2005
                        • 139
                        • Beograd

Gledao sam ga po mraku. Izgleda dobro. Volan je izlizan sa gornje strane (kao od sunca), rucica menjaca nije izlizani a ni pedale. Samo mi ovaj volan nesto sumljiv. Ovako izgleda dosta dobro. Metaliksivi nigde udaran ima jednu malu ogrebotinu 10cm X 0,5cm kod zadnjeg levog tocka ali je skinut samo prvii sloj farbe. Deluje mi sasvim ok. Jedina mana plasticna u****na grana. Moracu u Sabac po metalnu. Zna li neko okvirnu cenu?
                        Takodje me interesuje koja je potrosnja tog motora, posto sam nasao na Fiatovom sajtu da u gradu trosi 11L .

Uzecu ga pa cu da odem kod mog majstora na detaljan pregled, a i pitacu da ga zadrzim dva tri dana da vidim kako ide koliko trosi i da li mu nesto bitno fali.

Ovako kako sam sa tim poznanikom juce pricao kaze mi da je carina za njega 800 eura i jos da ga registrujem znaci jos 200 ili 250.

Znaci ukupno 3650 - 3700.

Ako bi ugradio i plin bilo bi tu negde oko 4100-4200.

Comment

• civi
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1492
                          • Pozarevac

zaboravi varijantu sa menjanjem grane , vise ce da ti se isplati stavljanje sekvecijalnog gasnog uredjaja......
                          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Ficoman
                            CBC Veteran
                            • 09.11.2005
                            • 139
                            • Beograd

Zasto mi se ne isplati da menjam granu?

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Isplati se da menjas granu jer je ona negde oko 100eur.
                              Pomenuti motor od 1.2 u grdu ne moze da potrosi vise od 9l pa da mu ne znam sta radis!!!!

Comment

Working...
                              X