Citroen 2CV Spacek - posto, zasto, kako, gde... ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroslavm
    CBC Senator
    • 13.02.2007
    • 208
    • Beograd, Zvezdara

Citroen 2CV Spacek - posto, zasto, kako, gde... ?

Pozdrav forumaši!
    ja sam iz opelove pri?e,imam vektru,savremen auto, ali citroen mi je,pogotovo spa?ek i DS,tiha patnja i stara želja. Kako me sad stiskaju i žena i ?erka da mi otmu auto,a evoluirao sam od nema?ke tvrde pouzdanosti , želim da nadjem spa?eka, s tim da bude u prose?nom,može i malo lošijem stanju ali da bude registrovan sa ispravnim motorom.Naravno ,da bude jeftin koliko se može. Da li neko zna gde se uopšte može nešto tako na?i, i koji serviseri,odn.ljubitelji rade popravke?
    Pozdrav svima,uživam kad god vas vidim u gradu.
  • VladaGS
    CBC Veteran
    • 12.03.2006
    • 144
    • Beograd

Pozdrav novi potencijani zalu?eniku za ova vozila.
    Evo da pokušam da ti odgovorim.
    Prvo bih te pozvao da do?eš na forum gde se okupljaju svi ljubitelji Citroenovih vozila.

A sad kratak odgovor.
    Solidnog Spa?eka ?eš teško na?i da se prodaje, to moraš baš da pojuriš.
    Razlog?
    Pa, retko to ko ho?e da proda. Kad ga jednom kupiš shvati?eš zašto.
    Što se ti?e cene, kada ga na?eš ona se za solidan primerak kre?e oko 1000 evra. Extra o?uvani ili sredjeni idu i do 2000-2500 evra.
    Jeftinija varijanta sli?nog automobila je Diana. U osnovi isti auto, ali ipak ne tako popularna kao Spa?ek.
    Ona se može na?i za od 500 evra za funkcionalan primerak pa do 1000 i neki evro za odli?no sre?enu.
    Ako se nisi do sada vozio u Diani, a pošto vidim da si sa Zvezdare, pozivam te da se provozaš sa mojom Dianom.
    Nije me teško prepoznati na ulici, samo pogledaj Avatar, to sam ja.
    Ina?e živim u Mirijevu, pa tako da nismo daleko.
    Sve ovo i još više možeš saznati na gore navedenom mestu.
    ?ekamo te.
    Pozdrav.
    Citroen GS club 1976.
    Citroen AX image 1991

Comment

• miroslavm
      CBC Senator
      • 13.02.2007
      • 208
      • Beograd, Zvezdara

Vlado, hvala ti na podršci!

Što se ti?e cena,u poziciji sam da moram da budem stiskavac( vidi gore opis i sastav moje familije ),pa gledam nešto baš ultrajeftino, ali mislim da ne?u pre aprila uzimati. Dijanu sam ina?e vozio pre 20-ak godina,imao je moj brat, i oduševio sam se udobnoš?u, kad savijem,ono naginjanje. Spaleta sam zamislio sa kasnijim sredjivanjem limarije i farbanjem u metalik dvobojnu kombinaciju, sa hromiranjem.
      Da te pitam,pošto si sa Mirijeva,verovatno ?esto ideš kroz ul. D.Tucovi?a, da li si sa leve strane kad ideš ka gradu primetio tamo gde su oni servisi naspram G.bolnice jedan uvu?en servis,šta li je,dvorište li je ,otvoreno sa tri-?etiri spa?eka neki dobri neki loši? Je li to neko naš?Sa foruma mislim?
      Takodje stalno vidjam jednog na po?etku Balkanske kod ugla sa Bir?aninove, nije baš o?uvan, ali je registrovan, i u takvom stanju bi mi baš seo.
      Pošto si sa Mirijeva, ako ti nekad treba garaža da ne kisneš, izvoli,blizu sam.

Pozdrav, idem na onu adresu koju si naveo.

Comment

• VladaGS
        CBC Veteran
        • 12.03.2006
        • 144
        • Beograd

Jednom priikom sam primetio neku narandžastu Dianu. Ina?e li?no mi nije poznato da tamo ima neki servis.
        Što se ti?e garaže rado ?u prihvatiti ponudu. Taman bi mi dobrodošal garažica da ne rasturam auto na ulici.
        Pa,pošto vidim da si se registorvao na onom vorumu vidimo se tamo.
        (?u vidimo, pišemo)
        Citroen GS club 1976.
        Citroen AX image 1991

Comment

• cvorovic.miodrag
          CBC Početnik
          • 01.05.2016
          • 1
          • Krusevac
          • Citroen 2CV6

Možda nije pravo mesto, ali bolje nisam mogao da nađem. Naime, istrošila su mi se platinska dugmad na Spačeku i nigde ne mogu da nađem nova i kondenzator. Da li neko od forumaša zna gde mogu da nađem u Srbiji ista, ili poručim pouzećem? Unapred hvala.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Ko neko zna onda su to oni:

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Ako bas ne mozes da nadjes original platine onda odneses nekom majstoru tvoje stare platine i neke nove platine da ti prepakuje i prepravi.

Comment

• DS9
                CBC Senator
                • 27.10.2011
                • 280
                • Beograd

Originally posted by sErGiO View Post
                Ko neko zna onda su to oni:
                http://www.citroenforumsrbije.com
                Heh, vidim da se g Miodrag Čvorović već registrovao na CFS - pa Miodraže pročitaj moju privatnu poruku sa Citroen Foruma Srbije
                Last edited by DS9; 03.05.2016, 22:21.

Comment

• DS9
                  CBC Senator
                  • 27.10.2011
                  • 280
                  • Beograd

Malo smo se organizovali na CFS-u kako bi smo dali najaktuelniju informaciju - pa je ću ovde preneti info da ono što tražiš ima u Jagodini,
                  "Zoki auto delovi", oko 1.000 dinara, platine i kondenzator "Valeo".

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

e bravo za ovo. Ostalim klupskim forumima sujeta nikada ne bi dozvolila ovako nesto.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• DS9
                      CBC Senator
                      • 27.10.2011
                      • 280
                      • Beograd

Hvala ti. Na cfsu nas ima raznih i svakakvih, ali jedna od karakteristika CFS-a je da su ljudi bitniji od automobila.

CFS je osnovan inicijalno sa namerom da se ljuidi bukvalno međusobno druže i organizuju susrete (teško da neki klubski forum ima toliku arhivu sa susreta kao CFS), i pri tome je što se tema tiče enormno liberalan. Recimo ima temu Forumaški Necitroeni - gde ljudi predstavljaju i ostale marke a svako ko je voljan učestvuje u rešenju eventualnih problema.

Čovek može da provede dane čitajući neobavezne teme koje se tiču recimo čoveka čiji je hobi npr. kolekcija i restauracija starih traktora, pecanja na banjalučki način, ili teme u kojoj se slikama prikazuju slučajevi kršenja saobraćajnih propisa od strane srpske policije.

Btw, konkretnu informaciju o platinama koje se mogu nabaviti u Jagodini je dao administrator i jedan od osnivača CFS - Gorča, koji je inače sasvim izuzetan čovek sa više aspekata.

To je tip o kome je ova emisija https://www.youtube.com/watch?v=xFkTh6aQV3A#

.
                      Last edited by DS9; 04.05.2016, 17:35.

Comment

Working...
                      X