prebacivanje, sa kosovskih tablica na bg

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CSI
    CBC Član
    • 09.08.2005
    • 40
    • SCG

prebacivanje, sa kosovskih tablica na bg

Pozdrav, zakljucana je ona tema za preregistraciju pa moram ovako (a nije CG)

Imam neke informacije a nisu bas jasne meni mozda neko zna vise. Ljudi uzimaju automobile na kosovske table (nisu sa Kosova) autici jeftiniji (koliko se secam oni nemaju ogranicenja prilikom uvoza kao mi eur3). E sad kad ih pitam kako ce da registruju na BG (jer ja mislim da je prica kao na CG table dok smo bili ista drzava- ali ne mozes da prebacis), oni kazu nije kao cekas da istekne registracija i onda kao samo preregistrujes na BG??? Ima neko neke informacije.
    CSI
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Iskren da budem neznam u cemu je fora ,neka zackoljica postoji i ne moze svako to da uradi ali znam da je moguce i totalno legalno.Bas je skoro jedan drugar prebacio njegovu vectru sa pristinskih na Bg table bez ikakvih problema ali gde je fora u svemu tome neznam. Inace vectra je 98-99god
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Sva lica koja imaju licnu kartu sa kosova mogu i jedino mogu da

registruju auto na Srpske kosovske tablice(PR,UR,PZ,PE itd). Osim oko ne

promene prebivaliste pa onda mogu da registruju u gradu u kom su

prebacili prebivaliste.Uslovi za registraciju su isti(EURO 3 do 6 god.

starosti). Prebacivanje sa kosovskih tablica se vrsi normalno na BG ili

druge tablice u Srbiji.

E sad na kosovu su formirani drugi organi uprave i tu se automobili

registruju na KS--- tablice. Na te tablice nema ogranicenja uvoza.

Ali se sa tih tablica ne moze registrovati na Srpske.

Novoformirani organi uprave dozvoljavaju voznju auta registrovanih na

srpske tablice gradova koji su u srbiji(BG, KG,SD,PA itd) ali ne priznaju

srpske tablice gradova sa Kosova i Metohije (PR, KM, PZ, UR itd). Tim

vozilima se naplacuje kazna.

Tako da srbi koji zive na Kosovu a zele da dodju autom u Srbiju moraju

da registruju auto i na KS i na PR recimo ili samo na KS ali da kada ulaze

sa tim tablicama u Srbiju placaju zeleni karton kao stranci.

Comment

• bojan
        CBC Senator
        • 29.08.2005
        • 232
        • novi beograd

Pa Laki zasto ne pitas ortaka(drugara) u cemu je "fora" pa to podelis sa svima nama ako se radi o legalnoj varijanti...

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Mene te kosovske i crnogorske transakcije sa tablicama nikada nisu uopste interesovale .Ukoliko bas nekog zanima pitacu pa cu vam detaljnije preneti informacije! Ali proverena informacija je da moze neki prevod ali sta i kako to ce mo ostaviti za par dana.

Comment

• CSI
            CBC Član
            • 09.08.2005
            • 40
            • SCG

preregistracija

Ako sam ja dobro razumeo, ili bar mislim mogu da preregistrujem auto ako je na nasim kosovskim tablama (pr,pz..) a ako je na ovim sip tablama onda ne. Znaci sad neko ko kupi auto dole (i da pri tome ima previlasite na kosovu) na KS tablama treba (a dal moze?) da registruje taj auto na table srbije (tj. PR, PZ..), a to koliko sam saznao radi u supu u Nisu gde su sad sup PR i PZ...
            Pozdrav
            CSI

Comment

• fantastik
              CBC Senator XXL
              • 28.07.2005
              • 417
              • Novi Sad

radi se o autima koja su mogla onom uredbom pre godinu dana da se registruju na kosovske table, posto im sad istice registracija prebacuju se na srpske table i to je sve.

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Pazite ovako: Zbog opsteg stanja i opste situacije na kosovu svako vozilo dole ima dvoje pari tablica!!! Jedan par je npr.123-KS-456 ,a drugi
                PR-789-654,u njihovom supu se te tablice vode za jedan odredjeni auto. Ovo pravilo vazi samo za srbe ,jer mozda ljudi hoce da dodju recimo u Nis ili BG ,a da krenu sa KS tablama nesto mi se cini da bas i nemaju petlju.

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Ne mogu da verujem da i pored onoliko tema i pisanja o "kosovskim" tablama josh uvek ima pitanja i nedoumica oko toga?!

Ne bih ni odgovarao ovde bash iz razloga shto je vec pisano xxx puta o tome, ali su izrechene neke neistine pa cu samo da razjasnim, po n-ti put...

1. Registracija automobila iz uvoza bez "Euro 3" ogranichenja je za ljude sa prebivalishtem na Kosovu i Metohiji kao i raseljene, trajala tokom aprila 2005. godine. Automobili su prvo ishli na tehnichki pregled, za iste je placana carina na osnovu kubikazhe i godishta proizvodnje, i sve ostale akcize i porezi drzhavi (Srbiji). Postupak je dakle bio isti kao i za registraciju automobila u uzhoj Srbiji, sem shto nije bilo ogranichenje na Euro 3 motore a visina carine se odredjivala na vec opisan nachin. Cela "stvar" je trajala nedelju dana. Toga vishe NEMA, zavrshena pricha.

2. Registrovani automobili su tom prilikom dobijali registarske tablice izdate od MUP Srbija, odnosno PR (Prishtina), KM (Kos. Mitrovica), PE (Pec), PZ (Prizren), UR (Uroshevac), DJ (Djakovica). To nisu bile nikakve "specijalne" tablice, vec tablice koje su se do 1999. godine redovno i svakodnevno izdavale ljudima na Kosovu i Metohiji. U tom smislu te tablice ne mozhete nazivati "kosovarskim" u onoj meri u kojoj se ni tablice NS, SU, SO i slichne ne mogu nazivati "vojvodjanskim".

3. Od 1999. godine zbog opshte poznatih okolnosti na Kosovu i Metohiji "funkcionishe" Kosovska policijska sluzhba, chije saobracajno odeljenje izdaje registarske tablice za vozila. Te tablice su i vizuelno drugachije od ovih iz MUP Srbija, i u formatu su (na primer) 001-KS-386. Te tablice MUP Srbija ne priznaje, kao ni ogromna vecina zemalja, chak ni susednih, sem Makedonije i Crne Gore. Iz tog razloga se sa takvim tablicama i ne mozhe putovati nigde, sem u vec dve pomenute drzhave. I nije tachno da se sa takvim tablicama mozhe putovati u Srbiju, tu ne pomazhe nikakav zeleni karton. Nije problem u "petlji" kako neko napisa ranije, nego u zakonu.

4. Nije tachno da svi na Kosovu i Metohiji imaju dva para tablica, jer meni te "kosovske" ne trebaju sve i da mi ih poklone. To vazhi za ogromnu vecinu nas iz Kos. Mitrovice i sa severnog Kosova i Metohije uopshte. Ljudi (srbi) koji zhive u unutrashnjosti Kosova i Metohije su morali da uzmu i te "kosovske" table da bi izbegli probleme koje bi imali ukoliko bi se po Kosovu i Metohiji vozili sa "srpskim" tablicama. Znachi, krene chovek iz Grachanice sa tim tablicama, dodje do severne Kos. Mitrovice, zameni te tablice onima izdatim od MUP Srbija (konkretno PR za teritoriju Grachanice) i nastavi put dalje u Srbiju. Ponavljam, sa tim "kosovskim" tablicama u Srbiju se ne mozhe putovati, i zato je Vlada svojevremeno i dozvolila kratkotrajnu registraciju jer u suprotnom niko sa Kosova i Metohije ne bi mogao autom da putuje u Srbiju.

5. Svaki automobil koji je tokom pomenute registracije na KiM registrovan na MUP Srbija je dobijao saobracajnu dozvolu sa ogranichenjem otudjenja od 60 dana, tokom kojeg vremena su vrshene provere legalnosti tih vozila sa Interpolom. Tako nam je bar recheno. Nakon isteka tog roka se vozilo sasvim legalno i po svim zakonima drzhave Srbije mozhe preregistrovati na bilo koju drugu opshtinu, odnosno mozhe dobiti bilo koje druge tablice od MUP Srbija sprovodjenjem redovnog postupka o preregistraciji.

Napisao bih "over & out" ali mi se neshta javlja da je ovde logichnije "to be continued..."
                  http://www.bmw.tv

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Ja sam napisao petlja,mislio sam da su te tablice priznate ali...tu si ti da nam objasnis malo bolje situaciju i hvala ti za to
                    Znam za pricu dvoje pari tablica pa sam mislio da mozes da ih kombinujes i u jos nekim drzavama,ali ocigledno moze samo u ovim "standardizovanim"

pa ja sam te KS prvi put video u CG-u ukljucujuci i albanske tablice

Comment

• Milutin93
                      CBC Početnik
                      • 13.11.2012
                      • 1
                      • Mladenovac

Pr - bg

Imam vise pitanja, sestra je kupila auto i registovala ga na PR, e sad dali moze da ga prebaci na BG, ako moze jel treba da se odjavljuje sa Kosova ili samo da prijavi mesto boravka u Srbiji?

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Mora da se odjavi i prijavi PREBIVALIŠTE u Beogradu!

Comment

Working...
                        X