Kako jednostavno doci do famozne Medjunarodne vozacke dozvle

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boris58
    CBC Veteran
    • 19.02.2007
    • 196
    • Cacak

ukoliko se ne varam, u belgiji su pre 3-4 godine prestali da prevode yu dozvole uz zahtev za ponovno polaganje.
    razlog nisu pare vec neverovatna kolicina falsifikovanih dokumenata.
    nazalost.
    Inace to nam je jos jedan kamen spoticanja, jer evropska zajednica vec godinama zahteva da se malo uozbiljimo i poostrimo sistem izdavanja dokumenata koji bi bili manje podlozni falsifikovanju.
    al ovde izgleda cekaju da se sazna u kojoj drzavi zivimo pre nego pocnu sa izmenama dokumenata

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

To sa izdavanjem vozackih je verujem dalko iza sistema koji je tajt. Odatle i problematika falcifikovanja.

Ovde je procedura kod polaganja sledeca:
      U autoskoli se ucis i ides na polaganje u lokale VVa .. kao TUV u nemachkoj otprilike, ali je pod nadzorom drzave.
      Identifikujes se i polazes na racunaru ispit. Ako prodjes, racunar sam unese u VV databazu da si prosao. Prakticna voznja i instruktor iz auta ukucava tvoj identifikacioni broj, broj rezervacije voznje, sve to lepo posalje preko GPRS modula u bazu. Kad se vratis u kancelariju cheka te ispisana potvrda da mozes da vozis odma dok ti se dozvola neizradi.
      Za dozvolu, ode se na policiju i slika se kod njih, uz legitimisanje, da se maticni broj i ode se kuci.
      Dozvola stize iz VV stamparije kuci preporucenim pismom jer ista vazi kao licna krata.

Premalo ima mesta za probijanje sistema da bi mogao da se zezne kompjuterski sistem. Pretpostavljam da u svakoj krstenoj drzavi funkcionise na slican nacin i dozvole izdate iz takvih zemalja su odobrene za prevod na svedske.

Mom zetu su kad je dosao, uzimali dozvolu i slali je u Linköping u kriminaltehnicku labaratoriju da se ustanovi da li je oiginalna ili ne.
      Razlog je bio da je imao sve kategorije a napravio je prekrsaj vukuci sa Yugom prikolicu od 1200kg tezine h pa je policiji bilo sumnjivo da jedan profesionalac nezna pravila koliko sme da vuce svojim autom
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• boris58
        CBC Veteran
        • 19.02.2007
        • 196
        • Cacak

heheh
        evo ga opet ovaj.
        pitah ga par pitanja.
        1. Trajanje Medjunarodne Vozacke Dozvole nije povezano sa trajanjem nacionalne (srpske) dozvole.
        Jedino je bitno da Vasa srpska dozvola bude validna u trenutku izdavanja Medjunarodne Vozacke Dozvole.
        3. Ja se nalazim u Beogradu, a novac se uplacuje na devizni racun u Raiffeisen banci.
        Simpatican lik. A na sajtu lepo pise da medjunarodna voz dozvola je prevod nacionalne i ne moze da traje duze od nacionalne voz dozvole.

Al sam i ja bezobrazan sto maltretiram ovlascenog agenta.

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Originally posted by Luna-Chico
          Originally posted by BOOST

I ovde kad se nastanis u Svedsku, prvu godinu imas pravo da vozis sa nasom dozvolom, posle toga moras da polazes za svedsku dozvolu jer nepriznaju nashu.
          ovde priznaju, dao im nasu, a oni mi dali njihovu na dozivotno, bez ogranicenja
          meni u PL priznaju BiH dozvolu ali bih po zakonu poslije 3 mjeseca stalnog nastanjenja morao da promijenim na PL dozvolu (ne trba da se polaze). ja evo vec 3 godine nisam promijenio - u PL moze da se godisnje nakupi 21 kazneni poen a onda oduzimaju vozacku. meni nemaju gdje da ih daju
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• boris58
            CBC Veteran
            • 19.02.2007
            • 196
            • Cacak

Originally posted by BOOST
            ...
            Razlog je bio da je imao sve kategorije a napravio je prekrsaj vukuci sa Yugom prikolicu od 1200kg tezine h pa je policiji bilo sumnjivo da jedan profesionalac nezna pravila koliko sme da vuce svojim autom
            Ih ne zna,
            pa izdrzala je valjda

Comment

• Azrael
              CBC Senator
              • 29.06.2006
              • 278
              • Kragujevac

To sa rokom vazenja medjunarodne vozacke ni meni nije bas najjasnije, ja kad sam raspitivao o trajanju doticne u Amss-u su mi rekli da se izdaje na maximum 3 godine, a mom ocuhu su izdali sa trajanjem od 10 godina!

Comment

• boris58
                CBC Veteran
                • 19.02.2007
                • 196
                • Cacak

Pa u biti sto je meni ovaj agent nudio, mozes da izvadis i na 20 godina al zemlje oko nas priznaju 3 godine. Znam da je jedno vreme bio problem sto su neke zemlje i dalje isle po starom propisu tj. vaznost sam ogodinu dana.
                Inace posto je medjunarodna voz dozvola samo prevod originala pravilo je da ona ne moze da vazi nakon isteka trajanje originalne nacionalne vozacke dozvole.

Comment

Working...
                X