Pravno pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Pravno pitanje

Pozdrav..
    dugo sam bio odsutan pa sam polako poceo da citam postove...
    kao sto su znali 206,Grozni i Sale(kojima se ujedno zahvaljujem na posetama i pomoci-206 hvala jos jednom )bio sam u Sapcu gde sam radio svoj mali projekat sa autom...nazalost od mene veceg baksuza na ovom svetu nema pa se sve zavrsilo tako sto me tip polupao posle nekih 15km od paljenja auta...
    e sada malo pitanje...auto stoji kod mene u dvoristu,bez tablica,jer sam ga odjavio,normalno papire imam sve na moje ime ,ali sam nesto cuo da ne smem da ga drzim u dvoristu,vec da moram da ga ili teram na otpad ili rashodujem...moze li neko malo vise da mi pomogne?
    sa nasim zakonima i ne stojim bas dobro,a kod nas se svasta prica...
    inace podici cu novu temu sa slikama kako je sve teklo i do cega se stiglo,trenutno mi nije ni do cega,jer sam deset dana od 8 do 18 sati radio sa majstorima na autu,i na kraju me debil polupa na raskrnici jer nije video crveno svetlo...
    hvala unapred
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

Kod nas u svom dvoristu mozes da drzis sta god hoces.
    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

da ali stvar je u tome sto nije bio na nasim tablicama vec A..

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Nema veze. Skinute su tablice, imas sve papire. Cak i da nemas, niko ti nece ulaziti u dvoriste da ti proverava auto.
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

ok hvala nadam se da je tako u nasoj zemlji dembeliji

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u privatnom dvorištu možeš da držiš slupan auto ako je to pitanje.
            ako je pitanje da li smeš da držiš strani auto (carinski strani, po tablicama) onda odgovor ima više varijanti.

ako je auto ocarinjen možeš neograni?eno, ako je auto u tranzitu onda možeš ograni?eno (proveri sa upravom carina rok), ako je auto na privremenom uvozu možeš takodje ograni?eno.
            ako je auto legalno divlji, tj nije niti registrovan ne možeš da ga držiš uopšte ali prakti?no je teško dokazivo pošto je tvoje dvorište privatni posed a da bi neko kontrolisao treba tvoje odobrenje ili sudski nalog.

ali ako je auto bioo registrovan i kao takav ušao u zemlju pa slupan, može se desiti da te na izlasku iz zemlje pitaju šta je bilo sa njim- kada istekne onaj tranzitni rok- i da ti postavljaju razna pitanja i naprave carinsku prekršajnu prijavu protiv tebe.

ako imaš zapisnik policije onda i to uti?e na rokove.

proveri ipak za tvoju konkretnu situaciju koje su pravne norme važe?e da ne bude kasnije kajanja (nisam znao)...

baš bedak da se auto rasturi posle toliko truda
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

onda je najbolje da ja to dovedem par majstora i da ga raspakujem u delove i sve na tavance,a sasiju i ostalo sto mi ne treba na otpad...manje boli glavica,a i cafetini poskupeli u zadnje vreme

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

Secam se kada je ortak pre nekoliko godina u nadi da ce biti legalizacija kupio Golf sa nemackim tablicama i ostavio ga da stoji u selu u dvoristu.Saznao za to neki komsija i prijavio ga policiji.Oni dosli ali posto auto nije drzao kod kuce(tj. u kuci u gradu)sve se zavrsilo na "laznoj dojavi",u suprotnom da su mu nasli auto sigurno bi ga oduzeli.

Comment

• komarac
                  CBC Član
                  • 15.09.2005
                  • 62
                  • Istocna Hrvatska

Ako je auto na tvom imenu, znači da u austriji imaš prijavljen boravak (državljanstvo, radna viza ili nešto slično) i ako si taj auto smio da voziš dok je bio ispravan, onda smiješ i da ga držiš u dvorištu, nitko te ne može prisiliti da ga baciš jer je to tvoje vlasništvo, jer šta ako ti taj auto želiš da popraviš npr. za 10 godina kad skupiš novaca, i ako je popravak 100 puta skuplji nego što auto vrijedi, to se nikog ne tiče.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

zna?i da u austriji imaš prijavljen boravak (državljanstvo, radna viza ili nešto sli?no) i ako si taj auto smio da voziš dok je bio ispravan
                    ograni?eno vreme, dok je u tranzitu sme da se vozi.
                    beše 179 dana po evrpopskoj konvenciji.

nakon tog vremena auto koji je sa stranim tablicama i koji smeš da voziš u tom vremenskom limitu, mora da napusti zemlju ili da se ocarini.

to da li je ispravan ili neispravan ne menja pravnu carinsku regulativu, koja je takva kakva je (nije dobra ali je važe?a).
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• dintel011
                      CBC Senator XXL
                      • 12.03.2005
                      • 348
                      • Beograd, Vidikovac

Ja mogu iz prakse da ti dam savet da mozes da drsis sta hoces i koliko hoces.
                      Takodje i da vozis.
                      Pozdrav!

Comment

• Probisvet
                        CBC Senator XXL
                        • 07.06.2005
                        • 423
                        • FRANCUSKA

Nisam dzangrizalo ali nebih tako da savetujemo naseg kolegu jer ukoliko bilo ko prijavi da je auto sa stranim tablicama bilo kod samog vlasnika ili ne u dvoristu, kola moraju da idu iz zemlje u najkracem roku ili na carinjenje.
                        Ja cu da dam primer jednom sam drzao Triumfa TR 7 u garazi da niko nije mogao ni da ga vidi pa je neki ljubomorni gad prijavio da je auto stranih tablica u garazi. Dosli panduri sa Cariniikom i videli i rekli da auto mora da se tera na carinu ili van zemlje(ja ga isekao i motor prodao). Prethodno su mi uzeli jednu Lanciju Temu kojajoj je pukao zupcasti kais pa dok sam trazio delove dosli carinarnici po prijavi nekog istog gada pa je oterali. Nisam je vise ni video. To vam pricam pre '91 godine sada ne znam sta bi bilo, ali po zakonu je tako, valjda nemozes da drzis vozilo strane registracije duze od tri meseca a mozda i 6? u zemlji iako si dvojni drzavljanin.

Comment

• miroslavm
                          CBC Senator
                          • 13.02.2007
                          • 208
                          • Beograd, Zvezdara

Re: Pravno pitanje

Originally posted by mikimazda
                          Pozdrav..
                          dugo sam bio odsutan pa sam polako poceo da citam postove...
                          kao sto su znali 206,Grozni i Sale(kojima se ujedno zahvaljujem na posetama i pomoci-206 hvala jos jednom )bio sam u Sapcu gde sam radio svoj mali projekat sa autom...nazalost od mene veceg baksuza na ovom svetu nema pa se sve zavrsilo tako sto me tip polupao posle nekih 15km od paljenja auta...
                          e sada malo pitanje...auto stoji kod mene u dvoristu,bez tablica,jer sam ga odjavio,normalno papire imam sve na moje ime ,ali sam nesto cuo da ne smem da ga drzim u dvoristu,vec da moram da ga ili teram na otpad ili rashodujem...moze li neko malo vise da mi pomogne?
                          sa nasim zakonima i ne stojim bas dobro,a kod nas se svasta prica...
                          inace podici cu novu temu sa slikama kako je sve teklo i do cega se stiglo,trenutno mi nije ni do cega,jer sam deset dana od 8 do 18 sati radio sa majstorima na autu,i na kraju me debil polupa na raskrnici jer nije video crveno svetlo...
                          hvala unapred
                          Koliko sam shvatio,ti si skinuo tablice, dakle zlobni komšija ne može da te prijavi da držiš auto sa stranim tablicama beskonačno u dvorištu. Drugo,ako baš hoćeš da budeš miran,naškrabaj,to je sad tehnološki lako,neke domaće tablice sa dekorativnom funkcijom dok ti stoji u dvorištu.Ja sam tako vozio auto sa ručno radjenom tablicom kad sam pravu izgubio,par godina,pa ga prodao i dalje se vozi i registruje, sa kolima u ovoj zemlji ima ozbiljnijih problema i niko te neće dirati.Pozdrav

Comment

• Delkan
                            CBC Senator XXL
                            • 14.06.2005
                            • 829
                            • 60 km From BG,West

Kada bi svi zlonamerni u Sapcu prijavljivali auta sa stranim tablicama po raznoraznim dvoristima,policija bi morala da bude 2-3 puta brojnija nego sada + sto bi to radili nekih godinu dana...

Miki,mislim da strahujes bez potrebe.

Comment

• ĆOMI
                              CBC Senator XXL
                              • 31.08.2006
                              • 1705
                              • Braće Jerković,Vozd
                              • Stilo JTD 16V

Ja sam pre par godina u selu u dvoristu imao Kadeta suzu sa austrijskim tablicama.Odma sam mu skinuo tablice i prednji branik,jer je prednji kraj bio do ulice da izgleda slupan.Tu je stajao i stajao dok nisam sve delove sa njega rasprodao i niko me nije prijavio...

Moje misljenje:
                              Opusti se i uzivaj,nemas nikakvih problema!
                              OPEL CLUB SERBIA

Comment

Working...
                              X