Lancia Thema 2.5 tds,Fiat Croma 2.5 tds,Alfa 164 2.5 td,Renault Trafic 2.5D e sad pitanje nije u vezi navedenih vozila vec tacnije njihovih motora.Interesuje me da li su to sve identicni agregati,tacnije proizvod firme VM Motori.Za Alfin dizel sam siguran da je proizvod navedene firme (podatak nasao na njihovom sajtu) ali za ostale nisam.Taj dizel (2.5) me zainteresovao jer sam cuo da spada u sam vrh dizel agregata.Ako neko zna vise o tom motoru voleo bih da odgovori na moje pitanje.Unapred zahvalan na odgovoru.
VM Motori
Collapse
X
-
Past vehicles
VM began supplying engines for automotive use in 1979 when the petrol market showed signs of being in difficulty and a more economic alternative to the traditional petrol engine had to be found.
Our powerful, clean, turbocharged, indirect injection engine was soon adopted by the European market. The very first vehicle to be fitted with a VM diesel engine was the Alfa Romeo Alfetta.
World records
1982 - VM 2000 turbodiesel fitted in Alfetta TD2 and Giulietta TD2.0 establishes 7 world speed records over 5/10/25/50 thousand kilometres and 5/10/25 thousand miles at Nard
Comment
-
-
Neko ce me vec ispraviti ako gresim, ali koliko znam u Themu i Cromu koje navodis isao je stari Fiatov motor od 2445ccm (kasnije 'razbusen' na 2499)....
Ovaj VM motor je isao u Alfu 164, Fronteru, Voyager, Ciroki i Grand Ciroki, Rover 825SD i samtibozeznaj gde jos...
Nisam posedovao doticni ali koliko znam iskustva su dijametralno suprotna, od neunistivog motora do kante koja prolupa jako brzo....Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
Pa ovako stoje stvari,ja sam posedovao Fiat Cromu 2.5 TDS (95),koja je bila presla oko 800 000 km.Auto sam kupio od jedne firme na licitaciji i taj motor je toliko presao bez ikakvih vecih intervencija.Ja sam ga koristio za taksi prevoz,nepunih godinu dana i nista nisam ulozio u njega osim radio kasetofona.E sad mene zanima dali samo ja imam tako pozitivna iskustva sa njim (mozda je bila neka specijalna verzija) ili je to stvarno u sustini dobar motor.Negde sam vec cuo da su taj motor i isvi ostali koje sam naveo u stvari jedan te isti i zato sam se ovde obratio.Alfa Romeo 75 1.6 I.E
Comment
-
-
taj VM dizel je išao u Ford Scorpio.
samo sam se vozio, i mogu re?i da je taj dizel jaaako daleko od nekakvog vrha, ra?nije o?ajan je....4cilindra pa tako velika, vibracije su strahovite, prave traktorske.
ne znam o trajnosti, ali taj motor definitivno nije za auto koji pretenduje da bude duže vožen, ono komfor, udobnost i sli?ne osobine.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment