Koje ulje za VW Golf II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jomini
    CBC Senator XXL
    • 11.03.2007
    • 490
    • Novi Sad

Nisam konkretno mislio na moj auto, informativno sam se uklju?io u temu. Rekao sam ono što znam, tj. šta su meni rekli opet pametniji i iskusniji. Ako sam pogrešio, ok... Ispravite me i teramo dalje.
    Na drugoj temi postavih neko pitanje i nadamse da ?u pre spavanja bar nešto sti?i da pro?itam.
    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• Vladd
      CBC Senator XXL
      • 09.07.2006
      • 581
      • NBG

Pa i pitanje je stvar nekog predznanja. Nekada je potrebno nesto nauciti, da bi se znalo postaviti pitanje.
      Postoje razna ulja i konkretan motor, to je najcesca dilema. Niko se nije odlucio za ulje, pa da bira motor prema njemu.

Podatke o kvalitetu, aditivima, namenama, treba "uzimati" prema oonome sta se zeli, sta je vazno a sta nevazno. Nekome je vazno da bude samo jeftino i stedljivo, neko bi zeleo da olaksa penzionerski zivot prastarom motoru. Nekome poklone bure ulja, razumem da pita da li da ga koristi.

Lose pitanje, izaziva trileme, nije "izazivac" korisnog odgovora, i ne doprinosi "pomoci"..

Poz.

Comment

• milan_g1
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2007
        • 863
        • Karaburma

Konkretno, ja imam slican motor kao ova dama gore, 1600 dizel, kad sam ga uzeo ovo ulje je bilo u njemu pa sam nastavio sa tim uljem posle zamene. Valvoline Turbo Diesel 15W-40. Blizi se zamena pa razmisljam da li da ga menjam ili da ostanem na istom. Sta mi Vi predlazete? Motor je prevalio preko 300 000 km bez generalne (samo "osvezenje" pre prodaje) i jos uvek odlicno ide
        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• vega
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2006
          • 324
          • Beograd

Ja tu nista ne bi dir'o
          Samo kupuj sa nekog proverenog mesta.
          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Vladd
            CBC Senator XXL
            • 09.07.2006
            • 581
            • NBG

Sto se tice kvaliteta, ne moras da menjas. na koliko si odlucio da je period zamene. Za tako star motor, sa podmladjivanjem, ja bih malo skratio period zamene.
            Ne treba se "slepo" drzati propisanih perioda, mnogo znace uslovi voznje opterecenost motora, stanje kliznih delova.
            Tesko da neko drzi spravu za proveru kvaliteta "starog" ulja, muljanje po prstima nista ne "govori", sem da dobro prlja ruke.

To nije peskupo ulje, da ne bi jednom mogao da zamenis na 3000, bez filtera, da napravis "medjuzamenu", ako se vec brines i "igras" sa odrzavanjem. Novo ulje zameniti pre nego sto dostigne "zavrsni" period eksploatacije, dok su mi "jaka" sva svojstva, i zastitno i deterdzentsko, pre nego sto "oslabi", i po ciklusu, pocne da se formira neki nezeljeni sloj..

Nesto slicno, ali samo slicno, "ispiranju" motora.

Poz.

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Period zamene ulja ispod 5000 km je čisto zezanje.VAG kaže da se to radi na 7500 km za takav motor i treba slušati.Ja sam taj motor vozio u Golfu2 i Audiju 80 sa polusintetikom 5W-40(Kastrol, Valvoline,Elf) i bilo je sve sasvim OK.Neki naši članovi imaju odlična iskustva i sa Optimom 5W-40 tako da uzmi u obzir i to ulje, ali pazi gde to(i sve ostalo) kupuješ!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• milan_g1
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2007
                • 863
                • Karaburma

Pa planiram na 8 000 zamenu, ali sam u medjuvremenu dolio jos 2l novog ulja (trosi...), kupujem na proverenom mestu, imaju stvarno velik izbor originalnih ulja
                "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Celo jutro trazim ovu temu, znam da sam negde pisao o ulju koje sipam i nisam mogao da nadjem, ali dobro, sad sam tu, naime nigde ni na pakovanju ni na netu nisam nasao podatak da li je ovo Valvoline ulje sto koristim mineralno ili polusinteticko, ne verujem da je sintetika, jel moze neko da me prosvetli, hvala, pozdrav

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 5&start=50
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Drugar vec par godina sipa Wurth mineralku u istog golfa tako da razmisli i o njoj

Comment

Working...
                      X