Pozdrav svima, imam veliku trilemu. Skupio sam oko 6.000 E i sad ajde da se podmladim (vozim golf 1.6D 83.). Ali ne znam sta da uzmem od ova 3 automobila. Najradije bih uzeo nekog dizela ali nemam para za to, tako da sam suzio krug na ova tri. Sta predlazete
IBIZA 1.4 (2001) - CLIO 1.2 (2002) - CORSA 1.2 (2001)
Collapse
X
-
Pa napiso si da birash izmedju 3 "ista" auta
Mislim posle disesel Nm ces se prilicno napatiti u pochetku sa bilo kojim od ova 3, trebace ti vremena posle diesela da bi osetio ikakvu razliku medju 3 pomenuta, dakle, sa drivebiliti ces da budes otprilike isto, to sto treba da te navede na izbor treba da budu drugi faktori a ne motori u ovom slucaju.
Ibicu bi izbacio iz razmatranja, Corsa mi je ipak "samo Corsa" te ostaje Clio.
To bi bio moj izbor u ovom slucaju.
U drugu ruku i Opel je znacajno napredovao u zadnje vreme samo neznam kad je bas Cora u pitanju, nisam imao prilike da vidim auto na putu a kamo li da probam da bi se izjasnio.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Clio...1.2 16v ako nadjes, za grad extra..za otvoreno moze..nije za jurcanje po auto putu ali za konst 120kmh ce da radi posao. A za te pare moz da anadjes i 1.5 dci.... ja bi ipak isao na 1.4 16v ako moze da se nadje bas zbog tog auto puta...ako recimo putujem negde da moze da potera mene+1(2) osobe i neki prtljag..ali to sam opet ja
Comment
-
-
...evo ovako: ibicu nisam vozio pa nju odma izbacujem iz komentara, vozio sam neko vreme korsu i clia po nekih 2-3 meseca i oko 10000km
...corsa je dosta tvrdja i plasticnija unutra i nepregledna je pozadi zbog sirokih stubova !
...clio je mekaniji, i dalje drzi odlicno u krivinama mnogo mi je bio prijatniji unutra(kvalitetnije deluje) i dosta je pregledniji !
potrosnja je kod oba ista, cini mi se da corsa ide za nijansu bolje, u gradu sa teskom nogom ne prelazi 6.5litara a na otvorenom opet u patos oko 140-160 opet oko 6 litara
...na kraju moj izbor(al za devojku nikako za mene) bi bio clio 1.2 ili nesto jaci obavezno 16v i klima !!!
Comment
-
-
Imam ibicu 1.4 2001. i presao sam sa njom 75000km + 60000km sto je vec presao prosli vlasnik.Za skoro 3 godine nista nisam ulozio osim redovnog servisiranja.Ne znam kakav je clio ali ibica je u odnosu na korsu C mnogo bolji auto po svemu a posebno po opremi i motorima.Sad ne znam da li su pojednici koji ti kazu da je preskocis ikada seli u seata a kamoli vozili da bi mogli takav predlog da ti daju.
Comment
-
-
EDIT: Ne citirati post iznad
potpuno se slazem sa tobom . devojka odmog suraka ima seat alteu od prosle godine i potpuno je zadovoljna tim autom a uopste gane mazi i ne cuva i auto je super sluzi
srugar ima ibizu i decko ima ciglu umesto noge neobazire se ni na rupe ni na bilo sta i do sada osim redovnih servisa nijeimao nikakvih problema i to ne u ovlascenom servisu nego kod ovih nasih univerzalnih majstoraaudi a6 1.9 tdi
uskoro neka benzinara
Comment
-
Comment