Gde ugraditi skrivene prekidace?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Gde ugraditi skrivene prekidace?

Video sam jos prosle godine neku temu gde su se spominjali skriveni prekidaci ali mislim da nije pisalo gde to moze da se ugradi.

Posto mislim da mi auto ne spada u nesto mnogo kradene i pozeljne kod lopova (ovaj sa avatara) razmisljao sam da ga oteram da mi ugrade recimo 2 skrivena prekidaca. jedan koji bi bio povezan na pumpu za gorivu, tako da moze da se vergla do sutra ali da ne moze da upali auto ako nije pritisnut taj prekidac, a drugi koji bi totalno iskljucivao struju na autu. ili ako neko ima bolju ideju za prekidace neka kaze...

dakle, znate li nekog dobrog i mastovitog i postenog auto elektricara koji ugradjuje te skrivene prekidace na neka mastovita mesta?

da li je neko uopste ugradjivao skrivene prekidace?

Hvala.
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Poenta skrivenog prekidaca je da sto manje ljudi zna gde se nalazi, cak bi bilo bolje da ti radi neki majstor koga ne poznajes i koji je daleko od tebe.

Ideje za prekidac su neogranicene, od jednog tastera do nekoliko komandi zajedno da bi se auto "otkljucao".

Recimo jedan stavis u gepek iza tapacirunga nekog (kad ostavljas auto na neko vreme), a drugi (svakodnevni) u kabini koji se pokrece uz paljenje zadnjeg grejaca i levog migavca npr.

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Pa naravno da treba sto manje ljudi da zna, samo ja i auto elektricar koji bi ugradio. zato sam i pitao da li znate nekog postenog auto elektricara

a dobre su ti ideje samo ne znam kako to izvesti, narocito to sa migavcem da li bi islo... da ne ispadne da mora da bude migavac stalno ukljucen da bi radila pumpa za gorivo

ali u principu ti je dobra ideja. recimo da postoji skriveni prekidac i da bi mogao auto da se upali da mora on da se pritisne, ali i da sve bude tako spojena da nece da upali ako nije upaljen zadnji grejac i desni migavac i svetlo u kabini i klima, menjac ako nije u rikvercu i pritisnuta kocnica i podignuta rucna i pritisnut prekidac u gepeku...

Pitam se koji bi lopov to provalio

jedino sto bi mi prilikom paljenja trebala check lista kao da vozim avion

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Ako se namerace... odvuci ce ga slep kamioncicem...

Ugradi jedan i uzivaj. On ne sluzi da se lopov odvrati od pokusaja, jer kad dodje dotle, vec je pokusao vec da se iznenadi i odustane zbog iznenadjenja. Kad se suoci s nepoznatim, ne zna koliko jos nepoznanica ima, dakle, najvise dva prekidaca... Ako provali i ta dva, onda je zaista dokon i ima vremena da se igra...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• miroslavm
          CBC Senator
          • 13.02.2007
          • 208
          • Beograd, Zvezdara

pazi samo da ti ljudski uradi-ja sam imao neki ranije na golfu i posle godinu dana "probio je"kontakt, tako da je počeo da mi se gasi,npr.u preticanju, da bi na kraju sasvim stao.Naravno nije mi na kraj pameti bilo da je to u pitanju, menjao sam sve živo,razvodnu kapu kablove,proveravao karburator,i svi su se majstori češkali po glavi.na kraju jedan dečko iz kraja me upita da li možda imam prekidač.kad sam mu ga pokazao samo je kablove ispred i iza spojio špenadlom i auto je upalio. od tada ništa što nije fabrički ne stavljam, lavlju kandžu držim u podrumu kao preglomaznu.Inače imam auto sličan tvom i nemam nikakvu zaštitu.Ako mu je sudjeno-otići će na šlepu

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

ljudi ne verujem da ce omegu B staru 10 godina da kradu paukom

mislim da bas i nije nesto pozeljna kod lopova, pa nije to passat

zato i mislim da bi mi prekidaci bili dovoljni.

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

iskljuci paljenje, najbolji je fazon. ima kontakt, vergla, ali nikako da upali (svecice mrtve). dok se on opasulji da nesto nije u redu, ispraznice ceo akumulator...
              neko ugradjuje prekidac, neko ima krokodil klestanca kojima je vezan napon na bobini pa skine i cusne sa strane... par puta ih je ortak sam jedva pronasao btw, samo zahvaljujuci tome auto je jos uvek njegov. posledice su polomljena plastika oko volana, pokidano par zica... ali - auto je i dalje kod pravog vlasnika!
              nismo mogli da verujemo da su bas ta kola pokusali da ukradu, tako da - "ko se cuva i Bog ga cuva"
              .

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

Koji je auto bio u pitanju?

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

odgovorio sam ti na pp

pipava je ovo tema, ovo se ne radi bas ovako na ocigled sviju, kapiras?

jos jedna anegdota: ostavio ja kola na redovan servis kod majstora (kod koga sam inace bas to radio), zove me posle par minuta: "gde sam ti ugradio prekidac *ebote ne mogu da ga nadjem, iscimao sam ti akumulator samo tako. potpuno sam zaboravio na njega, pa sam provalio kad sam video kako ga ti palis na pola kljuca a ja nista."
                  .

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Originally posted by dekideki

ostavio ja kola na redovan servis kod majstora (kod koga sam inace bas to radio), zove me posle par minuta: "gde sam ti ugradio prekidac *ebote ne mogu da ga nadjem, iscimao sam ti akumulator samo tako. potpuno sam zaboravio na njega, pa sam provalio kad sam video kako ga ti palis na pola kljuca a ja nista."

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Obi?no se postavljaju u paru.Jedan onaj operativni za varijantu, "skoknuh do prodavnice" i jedan za no?no parkiranje, zna?i, da ga ni "dekijev" majstor ne pronadje!
                      Gledaj samo da se ne "prodaš" kad izlaziš iz vozila i napraviš uvek isti pokret prema, znaš ve? gde.Likovi sve snimaju!
                      PS jedan od lopova mi se ispovedio da je bio u totalnom ludaku kad je uspeo da provali jedan od prekida?a na Pasatu 2, a onda ustanovio da postoji još neki...........a vreme otkucava.
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                      X