Ajd, cisto me interesuje, koliko i da li u Srbiji uopste ima pravih Muscle cars-a? Recimo kad bih hteo da kupim neki...paaa Challenger ili Mustang (ali samo fastback), gde bih eventualno mogao da pronadjem neki? Znam da je svojevremeno spominjano o tome da u NS postoji par ljudi koji se bave iskljucivo amerikancima, kao i neki tip na Kosmaju, navodno, ali sad to pronaci...
Muscle cars u Srbiji
Collapse
X
-
ima sanse da se nadje po nekim supama i zaboravljenim garazama ali to je trazenje igle u plastu sijena. ili cista slucajnost - na primjer, ja sam nasao sad kad sam bio u BL taunus 17m sa fabricki ugradjenim motorom iz 20m special iz 1963 u 100% originalnom stanju. auto od prvog vlasnika!
drugim rijecima - trazi, trazi i samo trazi...Zovem se Miroslav i pravim igračke.
-
-
U srbiji ima malo pravih muscle automobila ali ih ima...
Ima ih u perfektnom stanju ( sakrivenih ) i nekoliko krsheva koje je zemlja vec odavno pojela... Lik sa Kosmaja je moj jako dobar prijatelj i ima fantasticnu kolekciju...
E sad, mnogo interesantnije pitanje je zasto se raspitujes za muscle...do sad si ih pljuvao, otkud promena raspolozenja....jesi li mozda video onu crvenu Rivieru pa pomislio da bi mogao nesto slicno....?
Comment
-
-
Ipak ce pre biti da sam kritikovao generalno americku autoindustriju u globalu jer mislim da prave katastrofalno lose automobile - muscle cars su izuzetak od tog pravila, svojevremeno sam i rekao ono sto sam mislio na tu temu, potrazi malo
Pravi muscle car (Challenger, Camaro, ili Mustang, mozda jos koji pored, ali ova 3 su mi...) je nesto sto nikako ne bih zaobisao, jer to je auto koji se vozi iskljucivo zato sto ima dusu sto nije nesto cime bi se mogao pohvaliti bilo koji amerikanac skorijeg doba koji meni pada na pamet...Ni u ludilu ne bih mogao porediti jedan GT500 sa nekim novijim Mustangom, jer ovaj stari je auto sa dusom koji odskace od svega sto se danas moze kupiti, dok se novi Mustang pretvara da je nesto sto nikad nece biti...nije bitno, da ne ulazim sad ponovo u istu pricu, poenta je da, sto se mene tice, Muscle cars i danasnja americka autoindustrija imaju veze kao Ferrari i Daewoo...
Crvenu Rivieru sam video, naravno, stoji mi 200m od kuceI da, naravno da mislim da bih napravio upravo tako nesto
Samo mi treba osnova, DOBRA osnova, dakle ili, recimo, neki fastback '68 Mustang (kao osnova za jednu "omrazenu" konverziju...) ili Camaro za neku Chevy-jevu big block mrcinu od motora, ili neki Challenger za jedan 426 Hemi
Pa ako ko zna za kakav lep primerak...
Comment
-
-
Zato sto najzad ima pravog "gurua" eto zato...
Dosta je gubio vreme i energiju na pogresne stvari tipa plave piklice na brisacima spojleri i slicna sranja tipa "styling"
Sad ga usmeravam u pravom smeru...
I zamislite, pocelo da delujeMislim da znam koliko ne znam
Comment
-
-
Originally posted by 206Cuti ti mooolim te...da ti ne slikam "turbo" prekidac
Nego ne kradi mi ideje krisom po netu da ne okrenem jedan broj pa da te na Zlatiboru ceka "prijatno" iznenadjenje...
Bolje da nam nadjes nekog Mustanga pa da se bacimo na posao, duga je zima...Mislim da znam koliko ne znam
Comment
-
-
Drago mi je sto se krug ljubitelja americkih automobila siri ali stvari nisu tako lake kao sto izgledaju. Prvo mora da vidite sta zaista hocete da pravite od automobila: street rod, resto mod, trailor queen..., onda, koji tacno automobil i koji motor, onda, da li to ima smisla da se radi, onda, ko ce i gde ce to da se radi.... Iskreno, prvo bi morali da provalite da li ste bas pravi ljubitelji ili ste se samo nagledali filmova ... =]
U svakom slucaju, pomocicu kako god znam i umem jer je moja misija na ovoj planeti da vratim sto vise amerikanaca na srpske puteve...Ima par varijanti o kojima ne bi na javnom forumu, pa bi najbolje bilo da nastavimo pricu na pm...
Comment
-
-
Odgovoricu na ovo (u svoje ime da ne bude da pricam za druge) !!!
Imam 35 godina, bavim se mehanikom (neki kazu ozbiljno) od svoje 8 godine kad sam poceo da kapiram kako sta funkcionise na kolima i zasto... Sebe ne smatram zaljubljenikom u americka kola a jos manje nekim filmofilom niti sam gone in 60 seconds gledao(verovao ili ne)... Jednostavno mi se svidja mustang i samo mustang i voleo bih da ga imam...Kada sam rekao da mi treba fast back mislio sam da od njega pravim eleanor,ukoliko bih kupio kabrioleta napravio bih restauraciju na fabricko stanje zato sto bi sve drugo po meni bilo sknavljenje auta, a ako bih nasao kupea onda bi takodje ostavio auto u izvornom obliku... Dakle, generalno znam sta hocu a sto se tice motora ukoliko bi nasao fast back-a onda bi ubacio sasvim nov motor adekvatne snage koji bi pratio i sam izgled auta kao sto je eleanor kao i kompletan body kit i sve ostalo sto se na internetu po americi vrlo jednostavno nadje...A imam resurse i mogucnosti da sve iz Amerike nabavim i da mi se dostavi u normalnom roku!
Dakle nisam klinac koji ovde mlati praznu slamu vec neko ko se sa konkretnim pitanjem obratio nadam se pravoj osobi vezano za ideju koju imam vec duze vreme!
Sto se tice pitanja ko bi to radio odgovor je vise nego jednostavan, JA !!!
Example:
Pre 3 godine sam kupio porsche turbo star 15 godina sa motorom u 5 kutija sakupljnih po raznraznim barakama i supama...Nikada taj motor pre toga nisam video u zivotu,pokupovao sam radionicke prirucnike i sve sto postoji od knjiga i cd-ova (cirka 3000 dolara dato za dokumentaciju) i krenuo u nabavku delova i na kraju sastavio auto...Trenutno je taj auto jedan od brzih automobila koji se mogu sresti u ovom delu evrope sa svojih 11.5 sekundi do 200 km/h u sta te uvek mogu uveriti kad te put nanese u Bgd ili mene u Ns ukoliko si iz Ns-a sto sam zakljucio na osnovu postova,mozda pogresno...Sve ovo ti pricam cisto da shvatis da sam neko ko je u stanju da se nosi sa izazovom...
Eto... a sad ako imas neki interesantan predlog cekam te na pm...
Pozdrav
ps:
Vezano za mog "kolegu"
206-ica ili ti sale je mnogo ozbiljniji lik nego sto bi to covek pomislio gledajuci i citajuci forum...ne podcenjuj nekog koga ne poznajes nego ako zaista zelis da popularizujes amerikance na ovim postorima pomozi nam da kupimo mustanga fast back-a i imaces mogucnost da se vozis u Eleanor kad god ti dune u roku od godinu dana od trenutka kad kupimo kola,sto smatramo da je realno da se ceo projekat zavrsi...
Zena me isterala iz kreveta dok sam ti ovo pisao da znas,kaze smeta joj kuckanje tastature ...ne moze da zaspi...Mislim da znam koliko ne znam
Comment
-
-
Ovako se nesto ocekuje http://tinyurl.com/ythkqf
ili ovako http://tinyurl.com/yrfn37 al samo ako riba sa slike ide uz njega.
Zbog cega ste se ogranicili samo na trazenje po Srbiji? Koliko mi je poznato dozvoljen je uvoz oldtimera, a verujem da preko moze da se nadje primerak u mnogo boljem stanju. Nisam siguran 100% u ovo, nek me ispravi neko ko poznaje zakonsku regulativu u vezi uvoza oldtimera.
Comment
-
Comment