Black interceptoor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlada jovic
    CBC Član
    • 25.11.2006
    • 80
    • Leskovac

Black interceptoor

Radi se o cuvenoj trilogiji besnog Maksa i njegovog isto tako besnog presretaca.Moje pitanje ja sledece,dali se taj auto stvarno proizvodio ili je napravljen samo jedan taj primerak.Mislim da bi stvarno bilo zanimljivo posedovati jednu takvu furiju.
    Alfa Romeo 75 1.6 I.E
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Evo malo o tom interceptoru:

Pošto je film imao skroman budžet, svi korišteni automobili bili su većinom australske proizvodnje. Zanimljiva priča vezana je i uz Gibsonov Interceptor. Kultni crni Ford Falcon GT bio je privatno vlasništvo mehaničara kojeg je producent 'Mad Maxa' uočio na putu prema studiju. Nabrijani Falcon toliko mu se svidio da ga je otkupio, a vlasnika zaposlio kao glavnog mehaničara na setu.

Interceptor se vizualno drastično razlikovao od serijske izvedbe Falcona GT. Najočitija promjena bila je vezana za 'superpunjač' koji je stršio iz poklopca motora i, u filmu, na pritisak gumba Interceptoru omogućavao razvijanje 600 KS. Naravno da je ovo bio lažni superpunjač koji je služio isključivo kao šminkerski detalj, a Falcon GT iz '73. ne bi mogao razvijati 600 KS ni da su ga točili raketnim gorivom. No to ni nije bilo važno, jer je Falcon GT u postapokaliptičnom svijetu pobješnjelog Maxa bio, kako je to redatelj slikovito definirao, 'The last of the V8 Interceptors', što je samo po sebi bilo dovoljno da natjera svakog zlikovca da ustukne u strahu. Nadalje, Maxov Interceptor je imao drugačiji svjetlosni sklop, pregršt spojlera, bočnu ispušnu granu, a ne valja zaboraviti niti dodatne spremnike goriva u prtljažniku.

Pravi Falcon GT 351 s tvrdim krovom proizvodio se u malom i ograničenom broju primjeraka od 1973. do 1976. Pokretao ga je 5.7-litreni V8 agregat koji je razvijao 300 KS te snagu putem četverostupanjskog manualnog mjenjača prenosio na stražnje kotače. GT 351 s ubrzanjem od 0 do 100 km/h obračunavao se za osam sekundi te jurio više od 230 km/h.

U drugom nastavku su, za potrebe snimanja, korištena dva Interceptora. Original za snimanje detalja i unutrašnjosti, te kopija, koja je u konačnici uništena, za snimanje vratolomnih akcija i adrenalinskih potjera.

Izvor: www.tportal.hr
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• vlada jovic
      CBC Član
      • 25.11.2006
      • 80
      • Leskovac

Batice,hvala na opsirnom odgovoru
      Alfa Romeo 75 1.6 I.E

Comment

• Karbo
        CBC Senator
        • 16.02.2006
        • 225
        • Sydney - Land of Downunder

Inace oba modela su unistena... e sad dal orginal ili replika (kopija) zavrsila je na otpadu u Adelaidu (Juzna Australia)... godinama je tu stajala ne opazena dok je neki lik nije slucajno opazio, kupio i nabudzio.
        Bio je na par "Car Show" takmicenja s njom po Australiji.
        I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
        a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
        It will take your breath away!!!
        by David E. Davis

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Jedan od dva originala je zavrsio na otpadu pa je taj neki lik kupio i restaurirao i auto sad trenutno vredi par miliona $

Comment

• muamua
            CBC Veteran
            • 25.02.2006
            • 194
            • muamua

ja sam cuo da....

Jedan od dva originala je zavrsio na otpadu pa je taj neki lik kupio i restaurirao...............

muah
            ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• Azrael
              CBC Senator
              • 29.06.2006
              • 278
              • Kragujevac

Mozda je drugi zavrsio na nekom otpadu u okolini Sapca?

Comment

• Karbo
                CBC Senator
                • 16.02.2006
                • 225
                • Sydney - Land of Downunder

Ne znam dal se radi o orginalu ili maketi, al orginalna velicina modela automobila iz filma se nalazi u Mel Gibsonovoj diskoteci u Sidneju koja se zove "Star Bar" (bivsi Planet Hollywood) koji se nalazi na George St u CBD City-u. Poreg tog automobila nalazi se i vostana figura Maxa, obucena u onu koznu odijecu iz filma (Max dvojka) i brdo predmeta i oruzija iz Max serijala.
                Inace klub je bas strava, najjaci su mi separei koji su napravljeni od bijelog mermera oblozeni crnom kozom.

Kada odete na HOME prva slika koja se otvori u flashu gore na vrhu, mozete da viditi to auto kako visi na zidu.
                I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
                a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
                It will take your breath away!!!
                by David E. Davis

Comment

Working...
                X