Narode da li neko zna kako se popunjava putni nalog, tj. znam kako da popunim prednju stranu ali zadnja strana sa redovima mi nije jasna. Da li svaki put kad idem moram da popunjavam sledeci papir ili isti(mislim na redove) posto ih ima jedno 200 redova a ja popunim mozda 6 ili 7. Hvala!
Help! Putni nalog
Collapse
X
-
Pa lako se popunjava:
Ide datum (polaska), stanje na km satu, kuda ides, vreme kada si posao, vreme kada si dosao i dalje br. km koliko si presao i potpis.
Znaci:
03.05. 78535km BGD lokal 8.30 16.50 75km Blazo D.
Ovako ja popunjavam za pikap i prolazi. E sad neki panduri kazu da nalog vazi 7 dana od dana izdavanja. Neki traze da ti overu ispravnosti da tehnicki pregled. Ali ovi tipovi su retki...
Komplikuje se naravno ako vozis neko veliko cudo. Onda ide i tovarni list pa unos, pa zaustavljanja..... Za pikap je dovoljno ovo gore...
-
-
Vozio sam auto na putni nalog tri godine. Radilo se o obicnom putnickom autu, pa sam jedan nalog koristio dok nisam ispunio sve kolone pozadi. Ispunjavao sam samo kad idem na duzi put, medjugradski. Tako mesecima nisam menjao nalog. Retko mi je ko od policajaca i trazio da pogleda. Uglavnom, kada bih rekao da ga imam, nisu ni hteli da gledaju detalje.
Samo jednom su me zaustavili neki specijalci na Dedinju i trazili su bas da pogledaju i naravno poslednji datum je recimo bio od pre deset dana. Onda su mi nesto pricali o kaznama koje su prilicno velike za pravno lice, cini mi se oko 100.000 dinara, ali su me poustili bez problema.
Najcesce, samo pogledaju saobracajnu i nista...Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Najvece je pitanje je sta vozis. Ako vozis putnici auto onda prakticno nemas nikakvih problema.
Za pikap moras da imas uredno popunjen nalog za teretno vozilo, kada te zaustave u 99% slucajeva pitaju da li imas nalog, ostalih 1% se zadovolji sa pregledom i ako je popunjen ondak teras dalje.
0.0001% ce te zaustaviti i maltretirati po svim osnovama ukljucujuci i proveru da li ti je aparat za gasenje u kolima i da li je uredno atestiran. E takvi ce ti gledati i da li ti je nalog 7 dana...
Nego jedno ozbiljno pitanje: Ko overava na prednjoj strani tehnicku ispravnost. Neki saobracajci tvrde da to mora biti od strane tehnickog pregleda. Ako je po njima onda bi pikap morao da ide svakih 7 dana na tehnicki pregled i na overu???
Comment
-
-
Upravo tako, overava tehnicki preled svakih 7 dana, svaki nalog.
Ali u realnom svetu, odneses celu knjigu naloga do tehnickog, platis nesto sitno (sitno pile, sitno prasence, je li...) da ti overe celu knjihu odjednom, i posle popunjavas kad ti koji treba...
Comment
-
-
Jeste li sigurni da se tehnicka ispravnost overava na svakih 7 dana u tehnickom pregledu (malo mi je nelogicno da auto svakih 7 dana ide na tehnicki, pa autobus ide redje)
Mislim da to popunjava zaposleni u firmi koji je odgovoran za tehnicku ispravnost vozila (hehe ja sam visestruka licnost, vozac, lice odgovorno za tehnicku ispravnost i nalogodavac) -lud covek
Comment
-
-
To da putni nalog overava tehnicki pregled prvi put cujem. Na mom putnom nalogu jedini pecat koji stoji je pecat NBS. A sto se popunjavanja tice svakog dana naspidem BG-lokal i voziiiiiiii. A ako idem negde van grada tada napisem tacnu relaciju na kojoj vozim. Putni nalog mi traze u 50% slucajeva. Inacejedanlist koristim mesec dana (po internim pravilima se na mesec dana vraca zbog pravdanjatroskova).
A sto se popunjavanja tice / sta reci kada umesto jednog stoje dva imena (jer i ja i cale imamo ovlascenje za upravljanje autom koji je ono dobio na koriscenje, neka vrsta internog leasinga ali je to malo teze objasniti pandurima pa se pisu nalozi) a njemu iime pogresno pisu.
Comment
-
-
Pa u zakonu stoji sledece:
Parafraziram:
Ako firma ima odgovorno lice (referenta za vozni park) onda on moze da overi tehnicku ispravnost vozila. E sad posto moja mala firma nema takvog referenta mora da tehnicki pregled overava ispravnost....
Tonca> vozis putnicko vozilo (velika razlika) i koristis putni nalog za putnicko vozilo. Stoga je i razlika...
Comment
-
-
Ljudi ja vozim cisternu i dobijam putni nalog svako jutro, potpisuje ga ili sef ili neko od dispecera. Ja u njega upisujem samo ture i kilometrazu ali to murija ne gleda. Nekad na njemu ima i po tri imena vozaca mislim da to nema nikakve veze. Mada slabo me i zaustavljaju pubovi, drzavna firma jbg.
Pozadi se upisuje gorivo ulje i ostala potrosna roba, i to upiseje taj sto ti to izdaje u firmi(ni to muriju ne zanima).
Comment
-
-
evo ga zakon:
http://www.mup.vladars.net/zakoni_lt/pd ... aju_lat.pd
doduse iz RS - ako neko nadje pravilnik o popunjavanju obrasca tu bi trebalo da pise sta i kako.
Najlogicnije je da ujutro naises BGD-lokal i kilometrazu a ako ides negde dalje onda npr BGD-NI-BGD. Problem je kada ima vise vozaca sta onda raditi jer putni nalog glasi na vozaca????? Ima i mesto korisnik - ali ko je korisnik? Tamo gde se potpisujes stoji potpis korisnika a ne vozaca?
Sve su to pitanja...
Comment
-
Comment