Puntojzla II vs Fiat Bravo/Brava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Puntojzla II vs Fiat Bravo/Brava

Kao i 206, moj burazer hoce zeni da kupi auto

Samo sto je cifra oko 5000 evra, a izbor je suzen na Punto II i Bravo/Bravu.

Za te pare moze da se uzme i jedan i drugi auto recimo 2001. godiste.

E sad pitanje je sta uzeti? Ja sam licno smatrao da je naravno bolje uzeti Bravo/Bravu jer je prosto jedna klasa iznad. Ovde duzina automobila ne igra ulogu jer je snajka vec navikla da vozi i duze automobile od brave, tako da se ne treba zbog velicine odlucivati za puntojzlu.

Medjutim pre neki dan sam posle duzeg vremena vozio sluzbenog Punta II i sada sam cak promenio misljenje. Imam utisak da je punto udobniji, da mekse upija neravnine (mada mi nije jasan takav moj utisak kad ima krace medjuosovinsko rastojanje i manji je auto a od istog proizvodjaca), da bolje ide sa istim motorom,da ima bolju zvucnu izolaciju,da ima dosta bolju zavrsnu obradu u enterijeru, a pre svega mislim na komandnu tablu, da ima bolji servo i uopste da se lakse vozi, deluje mi kao savremeniji auto od bravo/brave. da li sam u pravu ili gresim? a bravu sam vozio pre 2 meseca inace...

sta vi mislite?
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Za Punto ne znam, jer nijednog nisam vozio, ali sam zato pre neki dan seo u Mareu 2001 1.9 JTD i vozikao se jedno 45 minuta. Jeste da stoji poslovica "koliko para, toliko muzike", ali prilicno me razocarao taj auto, kojeg inace vlasnici hvale.
    Vidis i sam, sve sto si naveo kao lose, primetio sam i ja, a verovatno je bolje kod Punta. Uglavnom, kod mene Marea, Bravo, Brava - nikad.
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Vozio sam se i u Marei, mada je to isti auto zapravo. nekako mi se cini da su kod bravo/brava/marea trojke skrtarili gde god su mogli dok mi punto II ostavlja odsta kvalitetniji utisak. mozda gresim

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Uzmi Bravo 1.6 16 ventila.Mislim da je dobar auto.Punto je puno losiji.
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Po cemu?

Comment

• stefanves
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2006
            • 1351
            • BG

Pre svega on je za klasu iznad od Punta, dalje veci je, brzi je, kvalitetnija je izrada, udobniji je, i nadasve je LEPSI.Sta ces vise.
            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Jeste za klasu iznad ali samo po velicini. mislim da je punto klasa iznad po savremenosti.

Da li je brzi ili ne, zavisi od motora, a brzina ovde i nije navedena kao bitan parametar.

da je kvalitetnija izrada to ne stoji, vozio sam i bio vozen u oba auta, ubedjen sam da je punto 2 kvalitetnije izradjen. sto se udobnosti tice, nisam primetio da je bravo nesto udobniji, cak naprotiv, jedino sto moram priznati je da je zbog vecih dimenzija i medjuosovinskog rastojanja nesto stabilniji i da mannje odskakuje na neravninama. ali cini mi se da je ogibljenje punta mekse.

a lepota je relativna stvar, o ukusima se ne raspravlja.

Comment

• alt+64
                CBC Senator XXL
                • 27.02.2006
                • 571
                • bgd

mam utisak da je punto udobniji, da mekse upija neravnine (mada mi nije jasan takav moj utisak kad ima krace medjuosovinsko rastojanje i manji je auto a od istog proizvodjaca), da bolje ide sa istim motorom,da ima bolju zvucnu izolaciju,da ima dosta bolju zavrsnu obradu u enterijeru, a pre svega mislim na komandnu tablu, da ima bolji servo i uopste da se lakse vozi, deluje mi kao savremeniji auto od bravo/brave. da li sam u pravu ili gresim?
                Ne gresis (osim za servo), ali tu dolazimo do najbitnije stvari koju nisi napisao. Kakav je vozac, gde i kako ce se voziti auto, sta se od njega ocekuje...
                Inace, ako je prosecan zenski vozac onda Punto bez razmisljanja

Comment

• observer
                  CBC Veteran
                  • 06.10.2005
                  • 196
                  • Novi Sad
                  • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Pa naravno da je savremeniji, Punto II je izbacen na trziste 1999 a Bravo/Brava 1995-6. Industrija napreduje i svaka godina znaci puno, ako ni zbog cega drugog, ono zbog ispravljanja uocenih "decijih bolesti" (uh sto volim taj izraz, cisti eufemizam za fuseraj...)

Vozim Punto II vec 6 godina i manje-vise ok je auto (ali daleko od toga da je najbolji u klasi...)

Da i ne govorim da je moje licno misljenje da uvek treba uzeti najjeftiniji italijanski auto - manje ces se sekirati kasnije sto si dao puno para (sad ce me ovi romanofili napljuvati...)

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

A koji je po tebi najbolji u klasi?

Comment

• Deki
                      CBC Senator XXL
                      • 18.02.2005
                      • 307
                      • Beograd

Ova dva automobila i nisu bas za poredjenje osim po ceni.
                      - Punto je oko 900 kg dokje Bravo 1200kg
                      - Razlika u velicini automobila je velika, a narocito u unutrasnjosti automobila gde je bravo siri cak za 10cm
                      - Punto je najubedljiviji sa 1.2 motorom dok je kod Bravo to 1.6 tako da ih je i tu tesko porediti
                      - Punto je dosta manji potrosac.
                      - Kada je u pitanju kvalitet izrade unutrasnjosti vozila Bravo je u blagoj trednosti.

Sve u svemu za gospodju je siguran sam bolja varijanta Punto.

Comment

• observer
                        CBC Veteran
                        • 06.10.2005
                        • 196
                        • Novi Sad
                        • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Originally posted by Marko001
                        A koji je po tebi najbolji u klasi?
                        Po apsolutnom kvalitetu Toyota Yaris, a po odnosu cena/kvalitet Skoda Fabia i donekle Hyundai Getz (kod Getza mi smeta sto je garancija na limariju samo 6 godina...).

Ako ti je bitan i "osecaj" kvaliteta (dakle samo osecaj ) onda Polo
                        Tu negde je i Honda Jazz ali mislim da je preskupa za ponudjeno.(govorim o novim kolima)

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Trazi se polovan auto, oko 2001. godista, ne nov

Comment

• observer
                            CBC Veteran
                            • 06.10.2005
                            • 196
                            • Novi Sad
                            • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Skapirao, samo sam poredio po cenama koje vaze za nove.

Polovnjaci medjusobno imaju pribliznije (ujednacenije) cene (sem VW), a moje misljenje o kvalitetu sam ti dao

Da zakljucim, savetujem Fabiju ili Yarisa ili Getza, ali posto oni nisu predmet ove teme necu vise smarati sa istima vec cu glasati za ovo sto si ponudio u pitanju, a to je Punto, bez sumnje.

Comment

Working...
                            X