Saobracajna dozvola

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Saobracajna dozvola

Planiram neku prepravku na autu koji je star 1god. U pitanju je motor koji je '97god. Mene konkretno zanima da li ce se meni auto voditi kao 97 ili kao 06? Jedni kazu ovaku,a drugi onako.
    Ajde da vidim da li je neko to regularno uradio i sta je zapravo dobio-izgubio u saobracajnoj prilikom tog zahvata,a mogu i da se jave nasi glavi i odgovorni po tom pitanju CBC police
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

97
    uvek se vodi godiste po starijem delu
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pantah
      CBC Veteran
      • 25.03.2007
      • 159
      • Beograd

Re: Saobracajna dozvola

Originally posted by Laki 55
      Planiram neku prepravku na autu koji je star 1god. U pitanju je motor koji je '97god. Mene konkretno zanima da li ce se meni auto voditi kao 97 ili kao 06?
      Kada se vozilo sastavlja iz delova (proizvodi) onda se starost odre?uje prema najstarijem delu.

No me?utim.

Kada je vozilo ve? bilo jednom registrovano i odre?ena, i u saobra?ajnu dozvolu, mu upisana godina proizvodnje, onda se ni pri zameni bitnijih delova kao npr. motora ne menja godiše bez obzira na starost dela koji je ugra?en.
      Money for nothin' and chicks for free

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Evo ti informacija iz prve ruke, u jugo 1990. godiste sam ubacio motor 84. godiste, takodje iz juga, i dobio novu saobracajnu u kojoj nigde ne pise nista o 1984. godini, sve je kao sto je bilo, samo je drugi broj motora
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Pa nekoliko njih mi je reklo da se pise starije godiste ali bio sam danas u Ljermontovoj(SUP) gde mi je referent za registraciju vozila rekla da u saobracajnoj osim broja motora i snage nista drugo nema ispravku!

Valjda je toliko znala o svom poslu
          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Karoserija odredjuje godiste u svakom slucaju!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Upravo tako. Auto je karoserija a ne motor.
              Jedino sto je zbog taksi negde bitno koji je motor zbog snage i zapremine vec kako se gde gleda. Ja ne znam kad bi zamenio svoj motor gde bi mi to upisali. Mislim, nije da nema gde ali u dokumentima nigde ne stoji broj motora vec samo broj sasije.
              Ne kazem da je u Srbiji tako isto ali ako je bitno zbog uvoza koji je euro standard onda bi i zbog svega ostalog bilo jako bitno i koji je motor odn. u koju klasu standarda upada. Zasto bi to bilo vazno samo za uvoz a ne i u daljoj eksploataciji? Drugo je pitanje sta je rezon vlasnika da se vrati unazad i stavi stariji a "bolji" motor u daleko mladji auto (sasiju).
              Posto u broju motora nema jasno koje je godiste cisto sumnjam da imaju tabele o svim motorima na svetu da bi i to upisivali. To bi vec bio veliki intelektualni napor za sluzbenika administracije a ne menja sustinski nista ustvari.

Comment

Working...
              X