vw golf 4 r32 ili mazda 3 mps ili audi s3 1.8t

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • svrle
    CBC Član
    • 05.05.2007
    • 35
    • opovo

vw golf 4 r32 ili mazda 3 mps ili audi s3 1.8t

brat ima neku ponudu za ova tri modela pa ne moze da se odluci,pa bih zamolio strucnjake za savet u vezi kvaliteta i izdrzljivosti samih kola tako i motora i njihove dugotrajnosti i koji bi model kola odabrali.
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Sve zavisi gde ce da ih vozi i koliko ce da ih zadrzava... ja licno bih uzeo mazdu.... a u obzir bi ubacio i focus sti kao i volvov pandan v30 sa t5 motorom (licno moj izbor)....
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Mazda je najbrža, a rekao bih i najnovija. Godinama unazad je po pouzdanosti ispred vw i audija (nisu ovi loši, ali je mazda u samom vrhu, a neretko na vrhu). Ja ne bi trepnuo i izabrao bi mazdu, ali... možda je njemu do dizajna, možda ćemu se unutrašnjost i kvalitet unutrašnjosti više svideti na vw ili audiju... možda će želeti 4x4 (golf sigurno ima, trebalo bi i taj audi)... nikad se ne zna.

Comment

• svrle
        CBC Član
        • 05.05.2007
        • 35
        • opovo

sta ja znam,njemu se najvise svidja golf,stvarno je lep bruka i ima zvuk strasan,ipak je sestak,mazda je ok,malo je slabija sa dizajnom ali je isto dobra,audi je isto dobar.Mazda je tu najmanje presla,nekih 50000,a golf dobrih 160000,a tu he u audi sa 150000 kilometara,audi je u full opremi kao i golf,dok je mazda tu malo slabija.E sad treba biti pametan,ne znamo ni mi sami.

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Ako je Mazda stvarno preshla 50 000 ne treba ni razmishljati. Lichno bih uzeo R32 ali ne sa 150hiljada km.
          Boost or bust...

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Kada se uzima takav sportski auto onda uvek treba imati na umu da sasvim sigurno nije vozen polako i umereno. Ja bih najpre uzeo Mazdu ako je zaista tacno da je presla 50000, ipak je to 3 puta manje od Golfa i Audija.

Comment

• NemaN
              CBC Senator XXL
              • 29.11.2004
              • 1560
              • munze

mazgu.....kulturiska auto....brz, pouzdan....kupio od pijatelja prijatelj 6 mps lik je extra zadovoljan....
              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• svrle
                CBC Član
                • 05.05.2007
                • 35
                • opovo

ali problem sa mazdom je sa delovima.Papreno su skupi,dok za recimo audija moze jeftino da nadje delove svuda,a za mazdu nikako,pogotovo za mps verziju.A i pitanje je da li je mazda stvarno toliko presla,a nazalost nismo u mogucnosti da to proverimo.Sve su stranci u pitanju.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Mazda je bolji izbor, ali rizik je veci. Golf je sigurica, ali tolika kilometraza sa gasom do poda ipak ubrzano ostavlja posledice!!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

R32 ili S3 i to bas ovim redom. Vozi se par godina i proda za iste pare, sto se sa Mazdom nece desiti. Pored prednosti u nekoj kasnijoj prodaji tu je 4motion kod VW-a i Quattro kod Audija. Da su pozajmili pogon sa straije sestre MPS6 to bi vec bilo nesto. Ovako...ce mozda neka generacija Mazde 3 iz 2026. biti "kultni" sport hatch sa odlicnim voznim osobinama, jer preterano nisu pomogli ni LSD ni TMC(Torque Management Control).

Jel prijatelj vozio nekad auto sa 200+ Ks sa FWD?
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Kad bila 3 automobila poredjana i u istom stanju najverovatnije bi se odluchio za s3.r32 po meni prespor za tu kubikazhu.Opet oba nemca ubija kubikazha tako da bi se odluchio definitivno za mazdu.Ako sam dobro chuo mazda je trenutno najbrzhi serijski auto sa prednjom vuchom (nisam siguran dal u klasi ili generalno) al znam da je na tom autu totalno drugachije veshanje nego na obichnom autu tako da vredi razmishljati o njemu.
                      E sad shto se delova tiche tay auto je relativno nov pa ne vidim problem oko odrzhavanja.Siguran sam da ce biti odrzhavan u ovlashcenom servisu,a i verovatno je pod garancijom,a znajuci ove nove mazde jako su pouzdane tako da nece bash da se kvari svaki chas.

I love my

Comment

• Meda
                        CBC Senator XXL
                        • 01.09.2006
                        • 415
                        • Vračar

Kad bi ja birao (a nazalost ne biram), uzeo bi G4 ili S3. Mazda jeste jaka i pouzdana, ali ima pogon na prednje tockove, dok golf i S3 imaju 4x4, sto je velika prednost . . .
                        Ako ce da ih vozi po gradu, nije mu ni bitno koji je model, jer ne moze da iskoristi tu snagu, ali ako dosta putuje, tu su Nemci kilometrima ispred
                        What is the sound of shit happening?

Comment

• Cepa D
                          CBC Senator
                          • 28.09.2005
                          • 242
                          • Cerak

Bash obrnuto, ako dosta putuje pre bi birao FWD za autoput nego AWD, verujte mi komsha mi ima MPS treba videti izraz na licu ljudi dok ih obilazi Mazda 3 sa 260kmh (skinuta je blokada). Uvek bi pre birao Mazdu, i to ne samo shto sam fan kosookih nego zato shto je R32 stvarno trom, dok S3 nema neke vece mane osim shto je Audi koji ne bi smeo da ostavim 2 dana na istom mestu u ovome gradu, ako me razumete.

P.S. Za delove nije nikakav problem, svi ih ovlashceni servisi imaju a i sa mazdom ti i nece mnogo trebati.
                          NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• shonegti
                            CBC Član
                            • 30.06.2006
                            • 58
                            • Beograd

imao sam to zadovoljstvo da vozim mps trojku i moj utisak je da je totalno blesava. sa fabrickim 18icama ima konstantan problem da prenese snagu od 3000-5000 o/min. kick turba je extra, oprema je odlicna i najnoviji je auto od ponudjenih.

koliko sam ja obavesten po ger ima novih za po 24-25000e.
                            u bg-u je 29000.

golf mi se takodje svidja zbog odlicnog zvuka auspuha i toga sto ima veliki motor i 4wd.
                            verujem da na golfu i audiju sve bolje radi ali je mazda zabava 24/7

Comment

• svrle
                              CBC Član
                              • 05.05.2007
                              • 35
                              • opovo

uzece mazdu,pa sta mu bog da.Odlucio je juce i ja sam ga podrzao.Imace brzi auto od mene,ali ne zadugo.Planiram da kupim Bmw 540i e39 pa ako neko zna ko ima ovaj auto na prodaju bilo bi lepo da mi kaze.

Comment

Working...
                              X