Mazda - Profil

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Ok za delove ali ulje se moze naci original i van profila ali ne po ceni od 1200 din za litar nego 850 za mobil 1.Mislim ulje mozes promeniti i sam u krajnjem slucaju a ako ti se ne prlja odes kod majstora ali ti ne treba profil da bi ti radio zamenu ulja.

original deo je original i to se nikad ne dovodi u pitanje.Ali neke potrosne stvari mogu da posluze i zamenske a da ne uticu na rad automobila.

Profile je jedini koji ima verovwtno svu dijagnostiku i ako dodje do toga da mi zatreba ici cu tamo.Do tada moze i neko drugi koji imam po preporuci i zadovoljan sam.

Ne pljujem po profilu niti imam zelju za time ali mislim da na obicnim stvarima ne bi trebali da zacepljuju cene.
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Pa kud svi tu i mali Perica, ovlasceni servis ima radni sat, pa svejedno menajo ulje ili nesto drugo, u svakom slucaju za banalne stvari i redovan servis ne treba ici tamo ako ne moras i eto resenja, ako nesto zapne odes tamo platis, ako nema nigde drugde i to je to. Ja sam video ljude koji su terali 323BG u Profil i samo dali kljuceve i trazili da auto bude sredjen ne pitajuci za cenu, znaci hteli ovlascen servis, a to kosta. Naravno to podraumeva posle da hvatas za gusu ako nesto nije kako treba, dok kod Mike u garazi to bas i ne mozes.

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

stani kume, ok radni sat naplate oni regularno i to, eno ti bakijev slucaj ali je cena ulja i dalje preko mere, a namerno pominjem iz bureta (sta god da je unutra) jer mislim da nabavka na bure ne kosta kao na litru.

Mislim da bi se sa konkurentnijim cenama sitnog inventara odvalili od posla i zarade ali ne moze to kod nas oce svi da se obogate preko noci

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Ma u redu je to, ne kazem da je ok to sto rade, ali tako je kod svih ovlascenih servisera, dok god nema nema konkurencije bice tako, uostalom mozes i da doneses ulje i da ti zamene, mislim sve je jasno, ali oni naplacuju to sto su ovasceni servis, pa i kad odes u Dell servis kod zastupnika on te odere, sve to mozes da zavrsis na drugom mestu za manje para.

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

svugde ti je u servisu litra ulja mnogo skuplja od tog istog u radnji ili na pumpi...ovde litar prelazi u servisu i preko 30 eura ..
            a ja preko ebay-a kupio za nekih 8 eura
            slusaj te bre ljudi servis ima satnicu ali da naplate za menjanje sijalice,pa nije mazda audi pa da im treba sat vremena da zamene sijalicu..ovde je to u domenu usluge musterijama..isto tako kao i pranje auta posle sevisa,u****vanje i slicno.ovde je radni sat mehanicara oko 80-90 eura,limara preko 110,tehnicara 120..pa vidite...inace ide se na naplacivanje po jedinicama vremena od 10 minuta..
            i mene na zalost uskoro ceka poseta servisu,zbog stelovanja trapova,to ne prepustam nikom osim njima
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Pa to ja pricam, nike je najskupli kod ovlascenog prodavca patika, i kao sto Miki kaze ne bi prepustio nikom drugom do ovlascenom da radi trap, znaci posle moze da ih hvata za gusu i zove direktno Mazdu kao nezadovoljna musterija, ako nesto prodje kako ne treba.

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

Nisam znao da nike radi i trapove

Comment

jer mislim da nabavka na bure ne kosta kao na litru.
                  Naravno da ne kosta, pa oni uzmu bure od 60l-202l, a na tu kolicinu dobiju i rabat, itekako se njima isplati to...

Vidite, ako ste ovlasceni servis, i to pravi, to podrazumeva da svirate kako vam vas nadredjeni kaze.To oni ne mogu da biraju, obavezni su da vam pruze uslugu, kakva je propisana, u ovom slucaju od strane Mazde.

Pogotovo sto to sve kosta, jedan elektronicki tester za auto nije ispod 1000 evra, po modelu, a da ne pominjem koliko je onaj koji pase na vise vozila..

Znaci, postoje majstori, dobri, koji mogu da vam odrade posao i bez ovlascenog servisa, a opet imaju neke stvari koje je bolje njima prepustiti.

Cudno mi je da idu na minut, sat, obicno je sistem, rad se naplacuje po radnom satu, jedina je razlika da je radni sat za automobil, terenac i kombi drugaciji, to jest. skuplji.

Slazem se da treba stavljati original, ili makar kvalitetne aftermarket delove, jer samo to garantuje pouzdanost Mazdi koja je svima poznata..Nemaju ljudi uvek para, a bolje je sacekati malo, pa staviti pravi deo, ta strategija pali na daleko.

Evo, ja sam imao Mazdu 323 pre neki dan..Menja set kvacila, hoce jeftinije..Drugar, to je dizel, uzmi japanski kvalitet, razlika je nekih 3000 dinara, ali ne boli te glava..E, nije hteo, uzeo je jeftiniji, otisao mu je posle 10000 km, dosao i kupio japanski, i tera bez problema, a 3puta je platio rasklapanje menjaca, sto je 3x4500 dinara=13500 dinara, mnogo vise nego da je odmah uzeo japanski set.

I Mazda jeste skoro neunistiva, ali gde bre da se menja zupcasti na 250000 km!?!?!

Comment

• Misko MX-3 KLZE
                    CBC Član
                    • 29.09.2007
                    • 44
                    • NBG

Kad vec svi hvale Profil da i ja pohvalim malo, od kad vozim Mazdu odrzavam je u profilu,a i kod naseg velikog drugara Macole. Malo su jaci sa cenama ali i korektni po pitanju zamene delova, voljni su da ti kazu sta zameniti originalom, a gde ce i kopija dobro posluziti. Kod swapovanja motora sam nakon ugradnje novog morao raditi sva ziva stelovanja i posto sam kod njih pazario sve moguce lezajeve i delovo za novi motor odradili su mi to potpuno besplatno. Kad god se pojavim na nekom redovnom pregledu kola odrade to bez greske i nadoknade. Cak sam ih jednom namucio ceo dan da mi ispitaju ABS i dosli smo do zakljucka da je u pitanju ECU ABS ili Motor koji je ispod akumulatora. Mada su me bi9li preplasili jer je racunar javljao gresku senzora, a obradova li su me kas su rekli da 1 kosta oko 50000,00 din, na nesrecu racunar je javljao da nisu 3 od 4 ispravna, ali na srecu moju svi su ispravni.
                    Mazda MX-3 KLZE 2.5L V6 200+HP

Comment

• Misha
                      CBC Veteran
                      • 22.10.2004
                      • 117
                      • Beograd

Opet problem sa Profilom, radio sam pre neki dan redovan servis kod njih, i ekipa je napravila gresku prilikom podizanja vozila. podigli su auto van mesta predvidjenih za podizanje vozila, i tom prilikom mi iskrivili deo one sine koja ide duz sajtne, sa obe strane vozila! Glupa greska izazvana najgrubljom nepaznjom. Na moju reakciju, komentar je bio u stilu nece nista da mu fali! Stvarno se pitam, zasto uopste idem kod njih!

Comment

• bakara
                        CBC Senator XXL
                        • 29.01.2005
                        • 977
                        • nBGd

cekaj bre: kako bre nece nista da mu fali?
                        I kako si ti reagovao povodom toga?
                        pozdrav

Comment

Da meni neko nesto tako sa autom....

Uf, znaci osetljiv sam kad mi diraju radio, ili cimaju sediste, a za ovo bi im napravio masakr sve do Hirosime i centrale...

Comment

• RedboX
                            CBC Senator XXL
                            • 28.11.2006
                            • 1537
                            • Novi Beograd

Da li su ti ostetili nesto od sajtne, farbe ili nesto drugo, mada ako odmah nisi alarmirao uvek mogu da se vade da nije kod njih

Comment

• Misha
                              CBC Veteran
                              • 22.10.2004
                              • 117
                              • Beograd

Sto se ostecenja tice, na tom mestu se sastaju par limova, jedan od tih inace strci preko ostalih, dizalica je savila sam ugao tog lima jedno santimetar i po. Mislim da nema ostecenja farbe. Poenta je da verovatno prosecan covek to nebi ni primetio, ali ja jesam. Zao mi je sto nisam gledao dok je namestao dizalicu, jer sam tad mogao da sprecim ostecenje. Nazalost primetio sam njihovu gresku tek kad je auto stajao podignut! Ali ako treba da pazim na svaki korak majstora i da ga opominjem, pa je... taj servis! Stvarno nisam ocekivao takvo ponasanje u najosnovnijim stvarima, sta je tek kod neceg komplikovanijeg, to ne smem ni da zamislim.

Comment

• JNC
                                CBC Senator XXL
                                • 19.12.2006
                                • 1332
                                • Beograd

UF, pa to je bas lose, totalno neprihvatljivo da se tako ponasaju i sta su ti rekli nikom nista?

Comment

Working...
                                X