Senzor za temperaturu - "Kude li se zadenuo???"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • luka.l
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 490
    • Beograd
    • ВАЗ 21213

Originally posted by BOOST

[slika]

2,4KOhma na 20C stepeni

3?

Kao sto rekoh standard...
    Gde da ubusim rupe? To je jedno od onih prvobitnih pitanja.
    2.4kOhm na 20c? Hm...ova moja sonda 2.4 kOhm-a daje na nekih 65 stepeni. Mrzi me sad da racunam koja struja tece u kolu, ali se nadam da to moze da se resi kalibracijom. U svakom slucaju, ostaje....gde zabosti ovo.
    - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
    - "I vi ste dobro."

Comment

trazi silikonsku pastu...
      znaju oni koju
      i reci im zashta ces da je koristish pa vidi, ali koliko ja znam u elektronici postoje komponente koje se stavljaju na tu pastu a razvijaju vece temperature od motora
      pasta je kao providni silikon samo sto ne smrdi
      posle kad se zagreje (ispeche) licice na pastu za zube samo ce biti malo suvlja...
      @BOOST
      PUSTI ME MALO SAM NERVOZAN...

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Umesto postojeceg na glavi koji je za lampicu, zameni termoprekidach sa senzorom.

Ako ti treba i lampica, napravi jedan schmit-trigger sa postojeceg termometra i okini lampicu na zeljenoj temperaturi
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Pasta koja se nanosi izmedju ostalog i na kulere procesora, tamo gde procesor naleze na nju, radi disipacije toplote na celo podrucje.

A da napravis i meni jedan takav mali termometarcic?
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Jel mi to ovde sve vreme prichamo o 2 razlichita senzora? Ili sam ja off , ili...
            move your mind

Comment

@BOOST
              AAAAAA!
              SVAKA CHAST OVO ZA SHMITOVO OKIDNO!!!!!
              KAD SE SETIM KOLIKO SAM PUTA DOBIO "BUGERA" ZBOG NJEGA...
              UBICE ME EMOCIJE

Comment

• luka.l
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 490
                • Beograd
                • ВАЗ 21213

Originally posted by ~Vojvoda
                trazi silikonsku pastu...
                znaju oni koju
                i reci im zashta ces da je koristish pa vidi, ali koliko ja znam u elektronici postoje komponente koje se stavljaju na tu pastu a razvijaju vece temperature od motora
                pasta je kao providni silikon samo sto ne *stinking*
                posle kad se zagreje (ispeche) licice na pastu za zube samo ce biti malo suvlja...
                @BOOST
                PUSTI ME MALO SAM NERVOZAN...
                Ok. Termo provodnu cu da trazim u radio klubu nego koji silikon da trazim? Ima li toga u onim farbarama vise tipova uopste?
                - "I vi ste dobro."

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Hm.. a izvini a sta ce ti termoprovodna pasta?

Sad sam jos vise zbunjen
                  move your mind

Comment

• luka.l
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 490
                    • Beograd
                    • ВАЗ 21213

Umesto postojeceg na glavi koji je za lampicu, zameni termoprekidach sa senzorom.

Ako ti treba i lampica, napravi jedan schmit-trigger sa postojeceg termometra i okini lampicu na zeljenoj temperaturi
                    Ha, ma fora je da ja imam vec senzor koji mi pokazuje temperaturu od "hladne - tople". Znaci nije samo lampica koja se pali i gasi nego je pravi mali pokazivac temperature. E sad ja bih hteo da dodam ovaj....vidis...mozda mogu da nakacim ovaj uredjaj na taj senzor? Povericu...Nego, mene ipak...ipak...zanima kako bi mogao da uglavim ovaj mali koji imam negde. Da li bi bilo dovoljno tacno da ubacim u crevo kroz koje prolazi voda koja izlazi iz motora ka hladnjaku? Znaci sto blize motoru negde? Cini mi se da bi to bilo izvodljivo, samo treba smisliti kako to izvesti, a ne cini se lako.

Nego, kako si ti boost zamislio da stavim neku drugu sondu? Verovatno bi morao da modifikujem taj urez u glavi a to mi se nikako ne radi.

(i jos jedan hint...recimo da pricamo o motoru od fiata 127, a ne o origi ficinom motoru). Zato mi i treba neki precizni termometar...

Originally posted by 206
                    A da napravis i meni jedan takav mali termometarcic?
                    Zasto da ne. Dogovoricemo se. Mislim, nije mi tesko da ti to izlemim i dam u ovom izvornom obiku ali ako mi uspe ovaj aranzman koji sam zamislio bice to prava mala stvar.
                    - "I vi ste dobro."

Comment

• luka.l
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 490
                      • Beograd
                      • ВАЗ 21213

Hm.. a izvini a sta ce ti termoprovodna pasta?

Sad sam jos vise zbunjen
                      Pa u slucaju da pravim sondu tako sto senzor "put-nem" u bakarnu oplatu neku, posto ona ima svoj oblik...supljinu popunim termoprovodnom pastom tako da fakticki preko nje ima direktan kontakt sa bakarnom oplatom.
                      - "I vi ste dobro."

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Ok.. sad mi je jasno da hoces da koristis taj sto imas i da neces da koristis novi.

A ako stavis u crevo od hladnjaka onda ces uvek znati kako ti termostat radi za vodu , i uvek kad otvori imaces skok temperature.. COOL nova ideja za kontrolu termostata, uvek znas da li radi ili ne

Radje bi izabrao onda na crevo za grejanje kupea, jer motor od 127 ima izvod koji kod FICE neces ni koristiti vec ce ti voda ici u LOOP iz glave u pumpu, tako da na taj deo nabaci CEV , fixiraj spola senzor na cev i izoluj sve sa purpenom

Cao...
                        move your mind

Comment

• luka.l
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 490
                          • Beograd
                          • ВАЗ 21213

Ok.. sad mi je jasno da hoces da koristis taj sto imas i da neces da koristis novi.

A ako stavis u crevo od hladnjaka onda ces uvek znati kako ti termostat radi za vodu , i uvek kad otvori imaces skok temperature.. COOL nova ideja za kontrolu termostata, uvek znas da li radi ili ne

Radje bi izabrao onda na crevo za grejanje kupea, jer motor od 127 ima izvod koji kod FICE neces ni koristiti vec ce ti voda ici u LOOP iz glave u pumpu, tako da na taj deo nabaci CEV , fixiraj spola senzor na cev i izoluj sve sa purpenom

Cao...
                          Hm, pazi ovako...kod fice ide gumeno crevo do termostata i gumeno crevo od termostata do hladnjaka tako da sam mislio to da zadenem pre termostata. Dakle on bi uvek davao onu vodu blizu motoru...

"Crevo za grejanje kupea" - ovo nisam razumeo? Kakvog kupea i kakvo grejanje...

Sto se cevi tice, to je dobra ideja. Hvala. Mogao bih da napravim ovakav profil na primer (jos bolje, nadjem...otmem...od likova koji ugradjuju radijatore:

Ona bucka koja smeta protoku je senzor i ona se ubacuje kroz onaj deo cevi koji strci. U glavnom, to se zadihtuje, a na jedan i drugi kraj cevi idu gumena creva. Malo cu da razradjujem tu temu po glavi....zapravo....to je to. Hvala. Sad znam sta mi je ciniti i samo cekam toplije vreme...
                          - "I vi ste dobro."

Comment

@luka
                            ovo sto si skicirao je najbolje....
                            napravi tako i ne boj se, samo proveri da li ce ocitavanja na tom mestu odstupati pouno od realnog temperaturnog stanja(e kako sam ga slozio, svaka mi dala!!! )

Comment

• BOOST
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

ok.. Pa prichao si o motoru od F-127 i oni imaju radujator za grejanje u kupeu. Isto tako imas na motoru na usisnoj grani creva koja greju TB, dakle mozes da biras gde i sta.
                              To sto motor ide u Ficu nema veze, no to ves provaliti ako bude F127 moto u pitanju.

Ako bude Ficin, onda verovatno da ispred termostata sto blize motoru imas potrebnu informaciju. Samo je uzmi
                              move your mind

Comment

• luka.l
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 490
                                • Beograd
                                • ВАЗ 21213

Ako bude Ficin, onda verovatno da ispred termostata sto blize motoru imas potrebnu informaciju. Samo je uzmi
                                Go for it little ( ) boy! The world is yours!!!

Trso sam.... skroz...

Tako ce i da bude...samo da navatam nekog da mi zavari bakarne cevi u ovaj profil i to je to. Naravno, i napravim sondu...

Bitno je da sad znam sta da radim. Jedino da vidim koji je promer creva sadasnji pa da znam da uzmem odgovarajuce bakarne cevi da ne bih zagusivao protok no, to su sve usputne stvari o kojima nema potrebe diskutovati...

Ok. Hvala ljudi. Kad zavrsim sta sam naumio javicu vam i pokazati...
                                - "I vi ste dobro."

Comment

Working...
                                X