156 vs 406

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Pitanje sam postavio jer ako Bog da planiram kupovinu krajem ove ili pocetkom sledece godine (ali to je josuvek pod dosta "ako"). I jednostavno bio sam resen - 156 ali mi 406 coupe izgleda tako opako da je to cudo. Ne izgleda on "opasno" vec nekako mekano ali se vidi da se nije za saliti sa njime. Dok 156 narocito prva verzija (originalna) izgleda naroguseno i daje do znanja svima ko je i sta je.

A sto se tice toga da je 156 porodicni auto - nebih se slozio. Prtljaznik - mali, nosivost - mala, prostora nazad - ne bas mnogo. Jednostavno kupe sa par vrata viska - to je ono sto mi se i svidja kod nje.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• luci
      CBC Senator XXL
      • 13.03.2006
      • 1103
      • odzaci

ja se recimo slazem sa Sashom, motori u 406 su mi slabi. preko 1.5 sekundi razlike u ubrzanju izmedju dva ista motora je mnogo... to je jedino sto ja imam kao zamerku na Pug jer ako su pravili kupe trebali su ga nasvirati da se pusi ovako je po meni prilicno pokvaren utisak... ince kupujem cale kupuje auto i trazi alfu ali je razmatro i 406 pa je odustao posto je kod nas izbor slab.... inace kontam da pug ne treba da se mesa u neke sportske automobile, nije to za njih neka prave limuzine i manje aute to im ide genijalo definitivno

Comment

• Kenno
        CBC Senator XXL
        • 21.08.2006
        • 460
        • Zenica, BiH

406 je tako udoban auto. Barem hdi karavan kojeg sam imao priliku voziti. Možda bih ?ak i pežoa prije uzeo.

Comment

• Milos
          CBC Senator XXL
          • 12.05.2005
          • 700
          • Beograd, carraburma

pored svega navedenog treba obratiti paznju i na delove, mislim da je 406 coupe malo ugrozeniji sto se tice otpada i generalno delova, ne racunajuci motor i sklopove koje deli sa grupacijom...

Comment

• GT
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 337
            • Beograd

Peugeot je napravio ogroman pomak u dizajnu sa celom tom generacijom, tu je 306 koji izgleda bolje od svake 206 i 307, pa onda 406 sedan! Ali... Sve posle toga je klasican promasaj, pa s toga bi se mozda mogao porediti 406 sedan sa 156, dok bih coupe ipak premestio u GTV "podrucije", a tu definitivno nema sta da trazi!

Mislim da je prosto tesko posle Alfe odluciti se za nesto drugo, a da to opet nije neki Maserati, ili neka Delta Integrale Evoluzia recimo II! Sve ostalo je prosto u najmanju ruku drugacije! eto jedino BMW ima nekog smisla, ali samo kao slican automobil da ne govorim o samom ubedjenju jednih i drugih gde je razlika kao doope i krofna, a gde je tu onda Peugeot...
            Mislim bez sumnje dobar automobil, ali Alfista trazi ono nesto pride... Bar ja...
            "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• low rider
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2006
              • 613
              • Beograd

Re: 156 vs 406

Originally posted by ToNcA
              Koje je vase misljenje? Koje su predsnoti a koje mane jednog i drugog auta (broj vrata se ne racuna niti velicina gepeka)?
              Necu mnogo da ti spamujem po temi, ali posto se vec pominje 406 coupe, ne mogu da precutm.

Za mene je to jedan od onih vanserijskih automobila, koji je nekom svojom karakteristikom toliko odskocio od ustaljenog, da se sve ostalo zaboravlja i bledi pri pomisli na taj automobil. Kod nekih su to bili sjajni motori, kod nekih nova tehnicka recenja, a kod 406tice kupe to je eksterijer. Jednostavno pri pomenu imena tih kola javi se neka emocija.
              Prosto izgledom izuva.

Secam se kada su se pojavila prva dva u Beogradu, crveni i zuti , toliko je to bio drugaciji i prijatan prizor za oci, da je vredelo propustiti bas na stanici i pokisnuti malo, ali se opustiti prateci pogledom skladne linje kao izlivene u limu koje se nigde nisu zavrsavale, samo bi u krivini nestajale iz pogleda.

Iako mi se cini da ih na ulicama danas ima manje nego "pre", voleo bih da posedejum taj auto i sigurno bi pristao na velike kompromise, da ne picam o sitnicama kao sto su +-1s...

Naravno tako ja vidim stvari, dok svako ima i ima pravo na svoje vidjenje.

156 opet jedinstven auto, opet auto kome, ako padnes na njega, oprastas bilo sta. Iako jedinstvene linije, moram priznati nije mi najomiljeniji alfin dizajn, vise sam (veliki) ljubitelj drugih alfinih skulptura, daleko od toga da mi se ne svidja, ali eto... Cim sam je video, hteo sam da proverim koji je motor u njoj, a za ovaj pug na pamet mi nije palo .

Kao dve dobre ribe, crnka i plavusa, sa mnom je prosto volim crne, ali eto u ovom slucaju sam pao na plavusu, sta je tu je . Nisu ti lake muke, resenje je naravno imati obe .

Nego mislim da bi ti u ovom slucaju najvise pomoglo licno upoznavanje sa oba modela (sto je po meni presudno), raspitivanje za dostupnost delova i eventualnih problema za pugom, za alfu se uglavnom sve vec zna.

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Mazda 6 2.0d

Ako odlucim da kupim - to je samo situacija da mogu da ga odrzavam u ovlascenom servisu i ne brinem za delove. U svakom drugom slucaju ganjacu Megane dci koji trenutno na satu ima 16000 i sa kojim ne planiram troskove oko odrzavanja . Znaci ako krajem godine budem procenio da mogu da izdrzavam 156 ili 406 coupe onda je to ok, ako ne vozicu nesto sto mogu dok se ne stekne prilika. Samo se nadam da se nece sve 406-ice i 156-ice raspasti dok se kod mene steknu uslovi jer mi je 407coupe odvratan a 159 koliko god bila dobar auto bar po meni ne moze da se meri sa 156 jer je nesto sasvim drugo.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

406 coupe nije automobil koji juri sekunde i kilometre, to je smekerski kupe koji sluzi za vozikanje. U njemu se isto uziva, ali ne u ostroj voznji, dodiru sa putem, nego vise onako "filozofski", opusteno, slusas muziku, ptice kako cvrkucu ili uzivas u mirnom radu motora...otprilke je danas takav auto Brera. Ako trazis dobre perfomanse 2.0 cete razocarati i mislim da je on definitivno nedovoljan, 3.0 ima ono sto njemu treba (mada nijedan francuski 6-cilidras nije bio vrhunski, pa nije ni taj). U ovlascenom servisu cete izuti sa cenom odrzavanja za 3.0. Dizelas 406 coupe je...hm...tome bih oduzeo dozvolu , nema sta da komentarisem.

Ima dobrih 406 coupe-a kupljenih kod Verana. To je kvalitetan auto i nece se raspasti. Ali ti koji su kupljeni kod Verana su 50% skuplji nego ovi sto se prodaju iz uvoza. Pitaj Danicu Draskovic da ti proda svoj, njen je vrlo lep 3.0 crveni, sa manuelnim menjacem, uredno odrzavan.

Comment

• ToNcA
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2006
                    • 868
                    • Mazda 6 2.0d

Pitacu je kada je budem sreo sledeci put - srecem je 2 puta nedeljno ali ne videh Peugeota (fax mi je preko puta njene knjizare-kafica).

Comment

• nid
                      CBC Početnik
                      • 21.09.2009
                      • 5
                      • Beograd

Re:

Originally posted by starac vujadin
                      406 coupe nije automobil koji juri sekunde i kilometre, to je smekerski kupe koji sluzi za vozikanje. U njemu se isto uziva, ali ne u ostroj voznji, dodiru sa putem, nego vise onako "filozofski", opusteno, slusas muziku, ptice kako cvrkucu ili uzivas u mirnom radu motora...otprilke je danas takav auto Brera. Ako trazis dobre perfomanse 2.0 cete razocarati i mislim da je on definitivno nedovoljan, 3.0 ima ono sto njemu treba (mada nijedan francuski 6-cilidras nije bio vrhunski, pa nije ni taj). U ovlascenom servisu cete izuti sa cenom odrzavanja za 3.0. Dizelas 406 coupe je...hm...tome bih oduzeo dozvolu , nema sta da komentarisem.
                      sve si lepo rekao, potpuno si u pravu, 406 coupe je auto da se vozi sa uzivanjem i da se ljudi okrecu kad ga vide nije za jurcanje ali ume da povuce... sta drugo da kazem nego da sam prezadovoljan sa ovim automobilom

Comment

• somi_kac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2009
                        • 796
                        • Kać

Ne volim ni Italijane ni Francuze, ali imam vecu znatizelju da vidim kakav je 156-ica auto... Naravno ako mi uz nju daju i pare da je odrzavam, posto je skupa kao Ceca za Novu godinu!
                        OPEL Astra 1.6i
                        OPEL Kadett 1.6
                        ŠKODA Favorit

Comment

• StudentBGD
                          CBC Senator XXL
                          • 18.12.2007
                          • 1027
                          • Beograd

I tema je zazivela posle vise od 2 godine!!!
                          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Milorad90
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2007
                            • 975
                            • Beograd

@Somi Kac

Jel imas nekog ko je vozio pa tvrdis da je skupa kao djavo ili su price rekla kazala?

Nista skuplja nije alfa za odrzavanje od ostalih automobila te klase...

Comment

• Dalibor Vukić
                              CBC Senator
                              • 08.09.2009
                              • 279
                              • Beograd

E, kako je Pežo dizajnerski propao posle kupea... A Alfa sad pomera granice što se izgleda tiče. Koštaće Francuze debelo ova trenutna konzervativa po pitanju izgleda.

Comment

• somi_kac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.04.2009
                                • 796
                                • Kać

Originally posted by Milorad90
                                @Somi Kac

Jel imas nekog ko je vozio pa tvrdis da je skupa kao djavo ili su price rekla kazala?

Nista skuplja nije alfa za odrzavanje od ostalih automobila te klase...
                                Radili smo dve u servisu, na obe generalnu i jos po nesto. Recimo, secam se da je pumpa za gorivo bila oko 23.000, filter ulja 2300, amortizer 13.000 i tako...
                                Cak je Audi jeftiniji, a razlika u kvalitetu...
                                OPEL Astra 1.6i
                                OPEL Kadett 1.6
                                ŠKODA Favorit

Comment

Working...
                                X