Znam, ispao sam magarcina,ali sta sada?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Cim su brojevi zagrebani to je muvanje, a sto se tice tih na na pepeljari i motoru ne znam, mada bi imalo smisla da je tako!

Ne znam kako je za Peugeot 306, ali za celu Fiat grupu postoji program pomocu koga vrlo lako saznas koje ti je automobil godiste, trebalo bi da postoji ista stvar i za Peugeot!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

@paja

idi u bilo koji peugeotov ovlasceni srvis i recice ti tacno kad je auto napravljen,a te sestice na pepeljari znace samo da auto ne moze biti stariji od toga,vrlo moguce da je i 97' god....
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Podatak na piksli sigurno zna?i 1996 g.Na svakom plasti?nom delu pored podatka o reciklaži ima i podatak o vrsti plastike kao i o godini proizvodnje.Pogledaj i podatke sa etketa koje se nalaze na sigurnosnim pojasevima.Ovo su neki na?ini za brzu proveru.Najbolje je da se sa brojem šasije pojaviš u ovlaš?enom servisu i dobi?eš siguran podatak!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Postoje sajtovi za to. Ja sam nasao za Forda gde na osnovu broja sasije moze da se sazna mnogo podataka. Verovatni ima i za Pezo.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne znam šta komplikujete.
            u broju šasije, iliti VIN, je po standardu upisana i godina proizvodnje.
            obi?no je 10.ta oznaka (od ukupno 17 koliko ima VIN).

to se pro?ita i to je sigurna godina, ona koju deklariše fabrika (i naravno garantuje krivi?no pre zakonom za ta?nost).
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

evo ovako druze, procitah tvoj problem i jbga, imas par resenja..

prvo koje bih ja uradio, je ako vec ti ne mozes da ga prisilis da nadjes momke koji ce otkupiti tvoj auto, i njemu naplatiti koliko oni misle da treba, sto je najbolje u tvom slucaju...

moze da ti prodje to da je proizveden 1996god, a da je registrovan 1999, ali opet to sto su zagrebana stakla je veliki problem ..

godiste mozes da proveris i na pojasevima dole ...a to sto pise na pepeljari i motoru 96 ne znam, na fiatima nije tamo, ali za podmladjivanje auta su italijani zakon...

ovo je definitivno cesta pojava, jer smo kriminalna drzava, tako da covek pri kupovini treba biti maksimalno oprezan i smiren, tako da bez zaletanja ikada.. ja iskreno na tvom mestu ne bih cinio isto sto i taj smrad sto ti je prodao, tj. da pokusas da uvalis auto, da te neko posle ne bi

Comment

• Hermes
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 1306
                • https://t.me/pump_upp
                • bemve

Pajo, ako ti to toliko stvara nelagodu, uvek mozes da odes na atest gde ce na osnovu brojeva da ti utvrde pravo godiste. I nece ti oduzeti auto
                https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Posto sam jurio citroene (Berlinga) i peugeota (Partner) ovih dana, uvideo sam da i na RENOMIRANIM placevima ima gomila automobila koji su bezobrazno podmladjeni. Koliko videh Xantije, Peugeot 306, Xara Picasso... toga ima i po 5 godina podmladjenih.

Vrhunac je bio kada mi je ponudjen 2005 godiste Partner stari tip koji se radio do 2003. godine. To je bre toliko uocljivo da nije normalno.

Mislim da je najveci problem u nejasnim carinskim propisima. Nezna se bre koja se godina uzima prilikom uvoza dal godina upisana kao godina proizvodnje ili godina prve registracije...

Svega ima, internet WIN cek je 100% tacan i siguran. Ko kupuje nek pripazi...

P.S. Pa kupi pojaseve od 1999, kupi pikslu i jos par sitnica....
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• mishio
                    CBC Senator XXL
                    • 29.05.2007
                    • 1204

pa da i to, cak mozes da nadjes nekog stranca i da se sa nekim nagodis, da nabodes da je stranac 1999 pa promenis nekoliko stakala, ne moras sve ..

Comment

• fantom
                      CBC Senator
                      • 24.06.2005
                      • 218
                      • Subotica
                      • Fiat 500, StreetKa

Ranije su "prekucavali" brojeve na staklima za 100 eur, mada sam cuo da je cena trenutno pala i krece se oko 50 eur...
                      @Djukic
                      Sta je "Internet WIN cek" ?
                      Jel to nesto poput eper-a samo za ostale marke automobila?
                      Old school...

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

Mozes da probas ovde:

FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Azrael
                          CBC Senator
                          • 29.06.2006
                          • 278
                          • Kragujevac

Da li je krivicno delo ako se smanji kubikaza na autu, primer ako je auto 3.0, a u saobracajnoj se vodi kao 2.0, ili 2.5, a sve ostalo je regularno mislim na brojeve i godiste, i koja je kazna za to?

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Sve izmene koje nisu overene od strane nadleznih sluzbi (tehnicki, carina...) su krivicno delo falsifikata.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• fantastik
                              CBC Senator XXL
                              • 28.07.2005
                              • 417
                              • Novi Sad

sad mi je jasno kako neki pezoi 2005 godiste kostaju 7500e , zato je win dekoder extra stvar, ja kada sam kupovao bmw-a prvo sam trazio da mi fax-om posalje brif i onda lepo win dekoder i uporedis vizuelno sa papirima i resis problem

Comment

• Vladan
                                CBC Senator
                                • 18.08.2005
                                • 248
                                • Vuko.ebina
                                • e46 325i

E i ja isto tako Fantastik. Ali ne bih znao da nije ovog foruma.

Comment

Working...
                                X