ADAC - statistika kvarova
Collapse
X
-
Znaci gotovo je ..i ADAC je potpao pod nemacku politiku..nazalost kada vidim ovaj poredak u srednjoj klasi pocnem da se smejem...
ok mazda 6 nije bog ali je daleko ali bas daleko pouzdanji auto od naprimer pasata"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
-
-
Pa nije uopste lose 3 druga 6 prva, jeste da nesto ne verujem nemcima, cini mi se da su pristrasni, i da njihove guraju malo.
Bas sam danas bio nesto poslom u porseu na Adi i pricam sa sefom servisa(fin civek) i kaze on, imaju dosta problema sa benzincima(vagenim, audima i seatima) kaze nesto ih gorivo ovde zeza sve nesto oko ubrizgavanja problemi i tako to, a ja mu kazem meni u Mazdi sve ok, a on ce na to eeee pa to je japanac oni nemaju tih problema, a meni nesto toplo oko srca i samo se smesim
.
Comment
-
-
A kakav smo narod, cim nam nesto nije po volji, odmah "svetska zavera".
ili "...Nismo mi naivni, znamo kako TO ide..."
Meni nije tesko da poverujem da se neko i popravio a neko i pokvario, svet se menja, ljudi napreduju, nista nije vecito ni nepromenljivo...
Comment
-
-
kako nece imati problema kad imaju kompresioni odnos 11,5:1 to je van pameti
zašto van pameti.
šta fali kompresiji, što ve?a to bolje.
današnja tehnologija je sasvim savladala kompresije 12-13 :1 i to radi bez greške kod drugih firmi...
BMW pravi turbo motor sa 12:1, i još šestak redni.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
ADAC nije statistika kvarova.
savim drugo, statistika intervencija.
a intervencija je i zaklju?an auto uz izgubljen klju? što nije nikakav kvar složi?ete se.
ili probušena guma što takodje nije kvar.
ili stao auto zbog nedostatka goriva, što takodje nije nikakav kvar.
iliu se zaglavio CD pa ne svira audio uredjaj...
i sli?nih mali milion razloga zašto pozvati ADAC da pomogne u rešavanju problema.
a svaki poziv ulazi u statistiku, pa i takvi razlozi koji nemaju nikakve veze sa markom niti modelom vozila a ipak se pripisuju vozilu a ne voza?u koji se zapravo pokvariovolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
brick, u pravu si za te kvarove, ali kako se to zaglavljivanje CD-ova, gubljenje kljuca desava u proseku svima, nezavisno od marke( a ne samo ovima sto su na dnu liste, jel i vozaci mazde, honde.... mogu da izgube kljuc i tako te sitnice), onda opet nesto pokazuje ta statistika. Nije da nesto ja njoj verujem, nego reko malo da polemisem.
Comment
-
-
naravno statistika kao i svaka pokazuje neke stvari, i neke trendove.
samo statistike treba znati i ?itati, ho?u da kažem ne uzimati zdravo za gotovo.
pogotovu ADACove još i iz razloga što kada se pogledaju sirove brojke razlika najboljih i najlošijih modela/ marki je smešno mala, takore?i akademska.
sve ispod 50/1000 kvarova vozila, zna?i baš kvarova, je još vrlo pouzdan auto, to je nekih 5% verovatno?e da se neki model auta baš nama pokvari.
i tih 5% je ukupna mera svih mogu?ih kvarova nekog modela.
da ne pri?amo o tome da je mnogo modela gde je to 2-3%.
po meni, previše je marketinga i lobiranja u tim raznoraznim statistikama, pogotovu kada se ne navedu apsolutne brojke ve? neko relativno rangiranje.
ja daleko više verujem TUV statistikama, jer je to kvantifikovano po kategorijama ta?no, i stoga je uporedivo model vs model po svakoj kategoriji a zna se i opšti prosek auto industrije a time i pozicija nekog modela u odnosu na opšti prosek.
bez sumnje japanci imaju najbolju organizaciju i najbolji kvalitet izrade, i to je ve? dokazano godinama unazad tako da statistika tu ima malo šanse da promeni ma šta se napiše.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment