miedza je sve to objanio malo "prostijim jezikom"....
Koliko se, i da li se motor kvari kad...
Collapse
X
-
Kod menja?a ne postoji prost jezik, ili znaš kako radi pa se ravnaš prema tome ili ne znaš i onda ima KRRRR...
Svako voženje koje odstupa od pravila fabrike kako je napravila zahteva poznavanje sistema rada pa sam odlu?iš da li si sposoban da voziš bez kva?ila ili ne.
Malo je njih koji mogu da sinhronizuju glavu, ruku i nogu u deli?ima sekunde.
Comment
-
-
drugi kaze da je sporije.Ko ovde "laze"
ali, kako ti, ja i 99,999% voza?a nije u stanju da to postigne i dalje su sinhroni višestruko puta brži od promena brzina bez kva?ila i sa medjugasom.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Prebacivanje u višu brzinu mi nije stvaralo problem i uspevao sam to da uradim bez KRRRR.Naniže je ve? druga pri?a i nikad nisam uspeo bez KRRR.Naravno ovo sam radio u mojim mladim danima na nekim Z-750,Ladama i 101.Kod Lade je to jako dobro išlo!
Zato nikad ne bih dao nekom klinderu da vozi moj auto bez li?nog nadzora!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Originally posted by Skyline GT-R
1. Nisam primetio da SVAKI put kad pustim gas oce da ispadne iz brzine.
Ok...razlog zasto sam poveo pricu je...da bih pojasnio sebi - AKO bi se (recimo) neko nekako izvestio u saltanju bez kvacila, da li bi pomoglo (citaj - skratilo vreme) u trkanju.
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickda NE MOZE UVEK da se presalta nego, kako sam vec reko, samo na odgovarajucim obrtajima
menja? i kva?ilo su ?isto mehani?ke sprave i nimalo ne zavise (niti znaju) od obrtaja motora.
menjanje bez kva?ila je daleko sporiji proces
Comment
-
-
Evo 3-4-3-4 mada to moze i brze u nizu brzinu tj. fakticki bez prestajanja ubrzanja (pokazacu kako samo da nadjem malo vremena). To dodje nesto kao kickdown samo brzeCisto sumnjam da i neka sekvencijala moze tako brzo da vrati uz ocuvano ubrzanje posto znam na kom principu rade
Comment
-
-
nemoze UVEK , moras pogoditi tacan broj obrtaja , ovde u usa svi teretni kamioni se saltaju bez kvacila , kvacilo se oristi samo za kretanje i stajanje ...
auta sa zadnjom vucom se lakse mogu saltati bez kvacila , ako se obrtaji pogode ili ako znas na koliko ubaciti u brzinu , nesteti ni motoru ni menjacu , ustvari cuvas kvacilo ...
Comment
-
-
Pa u neku ruku da mada opet sto se cuvanja tice najsigurnije je ako pogadjas obrtaje kao da mijenjas bez kvacila I pritiskas kvacilo
Comment
-
-
Ja sam '80 vozio tristaca bez kvacila, otisle gumice cilindra na menjacu, od Beocina do Beograda da nije imao dobro paljenje ne znam kako bi ga dovezao u beograd tacnije u Vrcin. Prvi put mi se to desilo i nisam polomio ni sinhrone ni zupcanike. Nisu svi automobili bas da se voze bez menjaca. Pokusao sam sa mojim reno 5 i nije bas islo.
Comment
-
-
Koliko ja znam može se mijenjati stepen prenosa kod manuelnog mjenja?a bez upotrebe kva?ila. Kako sam razumio neke bitno je pogoditi odgovaraju?i broj obrtaja, ali nemam neku želju da to pokušavam pogotovo ne na svom autu.
@vladabgd
Mjenja?u ne bi trebalo ništa biti ako sinhroni nisu zakr?ali, tako odlazi korpa i može se oštetiti zup?asti remen(tako sam ?uo).
Comment
-
-
Ja sam kod sebe(yugo 55) prije zamjene remena primjetio uzduzne linije na samom remenu, rekose mi da su to ta ostecenja i da ga sto prije zamijenim... u mom konkretnom slucaju priblizavao se termin zamjene (40.000km) pa se vjerovatno zbog par godina upotrebe i kilometara to javilo(ta ostecenja), ali mislim da su slicna ostecenja koja nastanu od drugih uzroka...
PS
Neka me slobodno ispravi neko strucniji ako grijesim
Comment
-
Comment